Mikko Laihosella on todellinen tuhkimotarina viritteillä Erkko Trophyssa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Mikko Laihosella on todellinen tuhkimotarina viritteillä Erkko Trophyssa

Varma peruspeli on vienyt Mikko Laihosen kilpailun kärkeen.

Lauantaista on tulossa mielenkiintoinen päivä, sillä kummassakin sarjassa riittää voittajaehdokkaita.

Kymmenen vuoden tauon golfista pitänyt ja edellisen kerran viime vuosituhannella Erkko Trophyssa pelannut Mikko Laihonen (-4) lähtee kärkipaikalta Finnish Amateur Championshipin päätöskierrokselle. Myös naisten kilpailussa kärkipaikka vaihtui, kun Emilia Väistö (+1) kiilasi johtoon.

Laihosen nousu kilpailun kärkipaikalle on todellinen jättiyllätys, sillä 37-vuotiaan Harjattula Golfin pelaajan nimi ei varmasti nostanut kenenkään kulmakarvoja ennen kisan alkua. Mutta niin vain tutkan alla lentänyt Laihonen on nakuttanut tauluun kaksi 69 lyönnin kierrosta, joilla irtoaa johtopaikka yhden lyönnin erolla Tuomas Nukariin ja Roope Jusliniin.

Laihosen otteet olivat perjantaina vahvalla pohjalla, ja tulos olisi voinut olla paljon parempikin.

”Missasin neljä kaksimetristä birkkuputtia. Mutta tänään oli kuitenkin hyvää lyömistä ja hyvää puttaamista. Sellaista peruspeliä”, 16 griiniosumaa kierroksellaan lyönyt konkari sanoi.

Laihonen muistelee pelanneensa edellisen Erkon 1999, joten hänellä on hieman perspektiiviä pohtia, miten kilpailu on muuttunut.

”Silloin tunsin itseni nuoreksi, ja nyt tunnen itseni todella vanhaksi. Tali on kuitenkin edelleen hieno kenttä, ja griinit ovat mainiot. Kyllä täällä on edelleen kiva pelata. Ja tuo 18. griini on aika pelottava”, aikoinaan juniorisarjoissa kaksi SM-pronssia voittanut Laihonen jutteli.

Lauantaina Laihosella on pelkästään voitettavaa, ja hän lähteekin innolla kohti viimeistä kilpailupäivää.

”Ihan varmasti on jännitystä puserossa huomenna. Pelasin kuitenkin frisbeegolfia kilpatasolla tuossa 10 vuoden tauon aikana, joten kilpailutilanteista on kokemusta. Mutta käännetään se jännitys positiiviseksi energiaksi kentällä.”

Kilpailun tuloslista on todella tiiviiksi pakkautunut, ja lauantaina voidaan nähdä isojakin nousuja. Miesten sarjan cut-raja oli +5.

Naisten kilpailussa johdossa oleva Emilia Väistö otti perjantaina hurjan startin, kun hän teki 1. reiälle eaglen ja kolmoselle birdien. Kovan alun jälkeen meno kuitenkin tasoittui, ja tuloskorttiin ilmestyi useampia bogeja.

”Tänään oli aika vaikea päivä, eikä lyönti toiminut yhtään. Olen kuitenkin putannut tosi hyvin, verrattuna koko kauden tasoon. Sillä olen tulokseni pelastanut”, Etelä-Pohjanmaan Golfia edustava Väistö kertoi.

”Yritän saada huomenna samanlaisen aloituksen kuin tänään ja jatkaa samaa menoa maaliin asti.”

Naisissa on samanlainen tilanne kuin miehissä, sillä tuloslistan seitsemän ensimmäistä pelaajaa on kolmen lyönnin sisällä. Jaetulta toiselta sijalta lauantaihin starttaavat Aada Rissanen ja Katri Bakker (+2). Neljännellä sijalla on Anna Backman (+3).

Naisten kilpailun cut-raja oli +15.

Kilpailun päätöspäivään lähdetään kello 7.30 alkaen. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailun ratkaisuhetkiä.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje