Voitosta tiukasti taistelleelle Korhoselle kymmenes top 3 -sijoitus − Pulkkanen esitti takaysillä rajun venytyksen - Golfpiste.com

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]

[9][10]
European Tour - Kilpagolf

Hienoon loppukiriin yltynyt Mikko Korhonen oli tyytyväinen viikon antiin Walesissa. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen saavutti uransa kymmenennen top 3 -sijoituksen European Tourilla.

Mikko Korhonen sijoittui kolmanneksi Walesin Newportissa käydyssä golfin European Tourin kilpailussa. Hän päätyi Cazoo Open supported by Gareth Bale -turnauksessa lopputulokseen 269 (-15), ja jäi lyönnin päähän uusintaan lähteneistä Espanjan Nacho Elvirasta sekä Etelä-Afrikan Justin Hardingista.

Kuusi lyöntiä johdossa olleesta Elvirasta ennen päätöspäivää ollut Korhonen esitti sunnuntaina mainiota peliä kaikilla osa-alueilla. Putteri oli erityisen lämpimänä ja toimi hyvän kirin taustalla Korhosen otettua epävarmasti pelanneen Elviran etumatkan kiinni.

Reiällä 14 (par 4) lähestymisensä melkein sisään laittanut Korhonen siirtyi jälkimmäisen kenttäpuoliskon keskivaiheilla kilpailun johtoon. Kuusi birdieä tehnyt suomalainen sortui toiseksi viimeisellä reiällä päivän kaavasta poiketen harmilliseen virheeseen laitettuaan noin metrin pituisen ja voittokamppailua ajatellen kalliiksi osoittautuneen par-putin ohi.

Korhonen jahtasi vielä yhtä onnistumista viimeisellä reiällä, mutta birdie-yritys ei aivan löytänyt oikeaan osoitteeseen.

”Hieno viikko! Oli kiva pelata tänään jopa voitosta. Kuusi lyöntiä on aika paljon ottaa kiinni ja vähän jopa yllättäen oltiinkin siinä sitten rinta rinnan”, Korhonen sanoi.

”Yksi virhe oikeastaan tänään, 17. reiän lyhyessä par-putissa. 18:lla oli vielä lähellä mennä birdie sisään.”

Vaikka voitto menikin hiuksenhienosti sivu suun, oli hän hyvin tyytyväinen viikon antiin: ”Eipä siinä, hienoa olla voittotaistelussa, ja viikko oli kaiken kaikkiaan hieno”, palkintorahaa 71 623 euroa tienannut Korhonen totesi.

Tapio Pulkkanen laittoi päätöskierroksen jälkipuoliskolla kunnon show’n pystyyn. Kuva: Getty Images

Kyseessä oli Korhosen kauden paras sijoitus vuoden 2010 Ryder Cupista tutulla Celtic Manorin Twenty Ten -kentällä. Hän ylsi top-kolmoseen myös toukokuussa pelatussa British Mastersissa, mutta jakoi tuolloin kolmannen sijan. Hänellä on nyt koossa European Tourilta kymmenen top 3 -sijoitusta. Näistä kirkkaimmat saavutukset ovat Itävallan ja Kiinan turnausten voitot vuosilta 2018 ja 2019.

Toinen jatkokierroksilla pelannut suomalainen, Tapio Pulkkanen (-5) esitti takaysillä railakkaita otteita käyttäen sisääntuloon vain 28 lyöntiä. Kierrostulokseksi kertyi Korhosen tavoin 66 lyöntiä, ja hän nousi jakamaan 25. sijaa. Takaysin haamusuoritus ei ole kuitenkaan kiertueen ennätys, sillä kaikkiaan seitsemän pelaajaa on yltänyt yhdeksällä reiällä tulokseen 27.

”On varmaan 28 paras ysi mitä on tullut pelattua. Kärsivällisenä pysyin, vaikka etuysillä ei kulkenut oikein mikään. Puolessavälissä sain raudat vähän lähemmäs reikää ja putti alkoi kolista. Hyvä fiilis tulla Suomeen”, takaysillä eaglen ja viisi birdieä iskenyt Pulkkanen iloitsi.

Cazoo Openin voiton vei lopulta Nacho Elvira ensimmäisellä uusintareiällä tekemällään parilla. Voitto oli maailmanlistalla sijalla 694 olevalla Elviralle ensimmäinen European Tourilla.

European Tourin Race to Dubai -rankingissa 44:nneksi noussut Mikko Korhonen pelaa seuraavan turnauksensa 12. elokuuta Englannissa London Golf Clubilla alkavassa Cazoo Classicissa. Kokonaiskilvassa sijalla 74 oleva Pulkkanen puolestaan palaa kisojen pariin elokuun puolivälin jälkeen Tšekin Prahassa pelattavassa Czech Masters -turnauksessa.