25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Mickelsonista viimeisin luutija

Phil Mickelson odottaa pitkän putterin tuovan uutta ryhtiä peliotteisiinsa. © Getty Images

Puolesta ja vastaan. Pitkä putteri ei ole aiheuttanut maailman valiopelaajien keskuudessa vallankumousta. Tuskin Phil Mickelsoninkaan on tarkoitus aiheuttaa sitä, mutta hän käytti joka tapauksessa PGA Tourin toisen playoff-turnauksen avauskierroksella ns. belly-tyyppistä puttimailaa.

Selvää käännettä kohti parempaa puttipeliä ei voi silti hänen kohdallaan vielä julistaa. Tulos 70 syntyi vailla merkittäviä urotekoja griinillä.

Jossain vaiheessa maailman pehmeäkätisimmäksi puttaajaksi sanottu Mickelson ei ole tehnyt päätöstään varmaankaan perusteettomasti. Siinä vaiheessa kun ”Leftyn” olisi odotettu perivän Tiger Woodsilta manttelin maailmanlistan ykkösenä, alkoi hänen pelinsä vahvin osa-alue takellella. Mickelson odottaa belly-putteriltaan luonnollisesti uutta käännettä pyrkimyksissään palata entisiin asemiinsa.

Mickelson väijyi tilaisuuttaan Woodsin varjossa vuosikausia. Haavestaan kiivetä kukoksi tunkiolle hän ei aio helpolla luopua.

”Putteri toimi kohtalaisesti”, sanoi Mickelson, joka upotti alussa kaksi peräkkäistä kolmemetristä. ”Hyvältä tuntuu tässä vaiheessa, mutta en osaa vielä sanoa, tuleeko tästä lyhyempi vai pidempi aikainen juttu.”

Matteson yllättyi

TPC Bostonilla pelattavan kisan parhaasta avauskierroksesta vastasi Troy Matteson (65). FedExCupin pisteissä sijalla 97 olevan pelaajan onkin kohennettava otteitaan, mikäli mielii olla maanantaina niiden 70 joukossa, jotka jatkavat pelejään syyskuun puolivälissä Illinoisissa.

Mattesonin odotukset ennen Nortonin kisaa eivät olleet erityisen korkealla, näkymiä heikensi vielä avauskierroksen alla vietetty huono range-sessio: ”Sitten yhtäkkiä tein pari birdietä ja sitten muutaman lisää. Päivän päätteeksi ajattelin, että mistähän tuokin vireys lopulta löytyi.”

Mattesonin kauden parhaat sijoitukset ovat Cadillac Championshipin kanssa samanaikaisesti pelatun Puerto Ricon kisan kakkostila sekä Farmers Insurance Openin yhdeksäs tila.

Troy

Troy Matteson yllätti hyvällä vireellään itsensäkin. &copy Getty Images

Lyönnin päässä Mattesonista kärkkyvät Charl Schwartzel, Y.E.Yang, Luke Donald sekä kauden viimeisessä major-turnauksessa PGA Championshipissä näyttävästi aloittanut Jerry Kelly.

Vapaan tarpeessa ollut Schwartzel katsoi viisaimmaksi jättää ensimmäisen playoff-turnauksen väliin. Tämä ei ole FedExCupin loppukahinoissa menestyneiden keskuudessa epätavallista, sillä niin Woods (2007) kuin Jim Furyk (2010) voittivat isoimman potin samanlaista kaavaa noudattaen. Furykin viimevuotinen skippaus ei ollut kuitenkaan vapaaehtoista. Hän nukkui pommiin pro-am-kierroksen aamuna ja tuli liputetuksi sivuun myös varsinaisesta turnauksesta.

”Väliin jätetty playoff-turnaus on aina riski, mutta se ei ollut sittenkään huono idea”, Schwarzel sanoi viitaten New Jerseyssä samalla viikolla olleeseen maanjäristykseen ja hurrikaaniin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje