McIlroylla henki päällä Players Championshipissa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

McIlroylla henki päällä Players Championshipissa

Rory McIlroy jäi päivän pisintä avausta mitattaeessa häntäpäähän. Tuloslistalla hän on kuitenkin kakkosena.Kuva All Over Press.

Tulostaso nousi Players Championshipissa aiempia vuosia paremmaksi torstain avauskierroksella. Edellisviikon sateet ovat pehmittäneet viheriöitä, karheikot ovat lyhyitä, tuuli olematonta. 70 lyönnin alittajia oli 33, toista kauttaan pelaava Roberto Castro teki aamun ihanteellisissa oloissa yhdeksän birdietä. 27-vuotias Castro sivusi Fred Couplesin ja Greg Normanin kenttäennätystä. Uran ensimmäisen PGA Tourin voittaminen Playersissa on kolmen lyönnin johdosta huolimatta vielä kovin kaukana.

Rory McIlroy oli yksi muurin murtajista. Henkilökohtainen ennätys kentällä parani kuudella lyönnillä, aiemmilla kolmella yrittämällä kokemusta on tullut kuuden kierroksen verran, tuloksena siis aina karsiutuminen.

”Löin hyvin avauksiani, raudat toimivat. Sain lisäksi hyvin virtaa pelikavereistani ( Stricker 67, Scott 69). Käytin draiveriani vain kolmasti, näissä olosuhteissa spooni oli hyvin käyttökelpoinen”, McIlroy perusteli valintaansa.

Pohjois-Irlantilainen on pelannut voitotta alkuvuoden. Viidessä viimeisessä kisassa top-10 sijoituksia on kuitenkin jo kolme. Players Championshipissa menestys, jopa mahdollinen voitto saattaisi nostaa nuorukaisen uuteen lentoon.

Tiiger

Tiiger Woodsin lyöntipeli toimi torstaina. Maailmanlistan ykkösen pisin upotettu putti oli vain kahden metrin mittainen. Kuva: All Over Press

Tiger Woods (67) alitti uransa 17:ssa Playersissa ensimmäistä kertaa 70 lyönnin rajan avauspäivänä . Hän teki kierroksen puolivälissä neljä birkkua putkeen, viimeisen viherön takaa alle kymmenestä metristä Tiger suti kolme kertaa ja korttiin merkittiin päivän ainoa bogey.

TPC Sawgrass on ollut Tigerilla toistakymmentä vuotta takkuinen työmaa ilman menestyksiä. Vuonna 2000 hän oli toinen, seuraavalla kaudella ykkönen. Nyt toiveparina päätöskierrokselle on Woods & McIlroy jota ei ole nähty vielä muualla kuin näytöspeleissä.

Huippumiehiä on kärjen tuntumassa niin paljon, että todennäköisyys tälle yhdistelmälle sunnuntaille on tietty kovin pieni.

Webb Simpsonille (67) kierros Sawgrassissa oli uran 11:s, vasta nyt hän alitti 70 lyönnin rajan. Zach Johnsonin tulos oli 66, Hunter Mahanin, Steve Strickerin ja Ryan Palmerin 67.

Muista eurooppalaisista lähimpänä kärkeä ovat kisan aiemmat voittajat Sergio Garcia (68) ja Henrik Stenson (68) yhdessä Padraig Harringtonin ja David Lingmerthin ( Ruotsi) kanssa.

PGA Tourin kauden rahakkaimmassa kisassa (9,5 milj.dollaria) voittaja kuittaa 1,71 miljoonaa taalaa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)