9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

McIlroy valloittaa Kiinaa

Rory McIlroy pelaa yhteensä yhdeksän tapahtumaa putkeen Euroopan ja USA:n ulkopuolella kauden loppuvaiheilla © Getty Images

Rory

Rory McIlroy pelaa vajaan kahden kuukauden aikana viisi kisaa Kiinassa. Hän osallistui jo lokakuun puolivälin jälkeen lähes viikon mittaiseen roundtripiin ympäri Kiinan yhdessä Lee Westwoodin, Ian Poulterin ja Liang wen-chongin kanssa.

Välillä 22-vuotias nuorukainen piipahti Bermudalla major-voittajien kisassa. Näissä molemmissa peli oli melkoisen sumuista, mutta viikonloppuna McIlroy juhli Kiinassa Shanghai Mastersissa. Ykköstila tuotti kaksi miljoonaa, mutta ei Toureihin kuulumattomana yhtään World Ranking-pistettä. Varovaisenkin arvion mukaan nämä kaksi Kiinan kisaa ja Bermuda tuottivat McIlroylle noin kolme miljoonaa taalaa rahaa, jota ei lasketa millekään viralliselle listalle.

Kiinan valtaaminen jatkuu.WGC- HSBC Champions pelataan torstaista eteenpäin Sheshan International kentällä. Vastassa on suuri joukko tämänvuotisista isojen kisojen voittajista, myös muut majorien ykköset, sekä World Tourin lyöntipelikisojen sankarit. Reikäpelimestari ja PGA Tourin rahalistan voittaja Luke Donald on kuitenkin vaimonsa tukena tämän valmistautuessa perheen toisen lapsen synnytykseen Chicagossa.

Kolme voittoa riittää…

Mielenkiintoiseksi asetelman tekee se, että Race to Dubai listalla toisena oleva McIlroy voi vielä pistää 1,3 miljoonalla eurolla taistoa johtavan Donaldin tiukalle. McIlroy osallistuu neljään ET:n kisaan (joksi HSBC myös lasketaan). Voittamalla näistä kolme suurinta hän voittaisi yli 2,4 miljoonaa euroa ja suurella todennäköisyydellä voittaisi Donaldin jollei tämä onnistu kiilautumaan kolmasti kakkoseksi. Todennäköisyys näiden tapahtumien varalle on luonnollisesti täysin olematon.

HSBC Champions kisan voitto tuottaa yli 810.000 euroa, Singapore noin 730.000 ja kiertueen päättävä Dubain taisto noin 910.000. McIlroy osallistuu myös Hongkongin kisaan Kiinassa ( 333.000) joka on yksi hänen suosikeistaan. Kova haaste on edessä myös marraskuun lopulla Kiinan Hainanissa World Cupin finaalissa, jossa Irlannin värejä puolustava parivaljakko McIlroy & McDowell jäi edellisellä kerralla 2009 kakkosiksi.

Tuskin kukaan McIlroylta kolmea perättäistä ison henkilökohtaisen kisan voittoa odottaa vaikka alla on Shanghain kisan ykköstila, mutta spekulaatiot pidetään median puolesta hengissä. Mahdollisuutensa Donaldin syöksemiseksi nykyiseltä positioltaan ovat ainakin teoriassa myös listan seuraavilla, Charl Schwartzelilla, Martin Kaymerilla ja Lee Westwoodilla.

Maailmanlistalla McIlroylla on hyvä mahdollisuus nousta Westwoodin ohi toiseksi sijoittumalla kärkipäähänja pitämällä englantilainen takanaan. Donaldin ohittamiseen matka on tämän vuoden aikana WR:lla liian lyhyt.i

USA:n tähdistä nimekkäimpiä ovat Nick Watney, Bill Haas, Jim Furyk sekä Keegan Bradley. Australian avoimiin Kiinasta lentävä Adam Scott lukeutuu vedonlyöntitoimistojen listoilla yhdessä McIlroyn ja Westwoodin kanssa kärkikolmikkoon. Kilpailu käynnistyy torstaina ja se päättyy sunnuntaina.

Adam

Viimevuotisen kisan voitti loistotuloksella 19 alle Francesco Molinari, Westwood oli toinen lyönnin päässä, muut kaukana takana. Euroopan Tour jatkuu seuraavalla viikolla Singapore Openilla, jossa suomalaisista on mukana Joonas Granberg. ET:n korttinsa uusimiseksi käytännössä voiton tarvitseva Mikko Korhonen pääsee mukaan kahteen miljoonan euron kokonaispotin tarjoavaan kisaan Etelä-Afrikassa marraskuun toisella puoliskolla.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje