18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

McIlroy ja Bradley kärjessä PGA Grand Slamissa

Rory McIlroy on pelannut US Openin jälkeen 13 kisaa voittamatta niistä yhtään. Paljon veikkailtu ylivoimaisuus on jäänyt toteennäyttämättä © Getty Images

PGA Championshipin voittaja Keegan Bradley näytti karkaavan muilta PGA Grand Slamin avauspäivänä. Hän teki jo ulosmenossa (30 lyöntiä) kaksi eagle ja johti Rory McIlroyta neljällä. Irlantilainen puolestaan kunnostautui sisääntulossa, molemmat saivat tuloksekseen 67 (-4).

McIlroylle jäi paljon sydämelleen kierrokselt, nimeonaan puttipelistä.

”Näillä bermudaviheriöillä ruohon kasvusuunnan lukeminen on tärkeä osa puttaamista. Luulin lukeneeni linjat huolellisesti, mutta monta kertaa pallo päätyikin aivan eri paikkaan kuin olin kuvitellut. Viimeviikon pelit Kiinassa käytiin täysin toisenlaisila viheriöillä, tämä tuotti ongelmia”, kisapäivän aamuna jo 6.30 salilla harjoitellut McIlroy summaili päiväänsä.

Charl Schwartzel ja Darren Clarke kompuroivat par-kolmosilla, erityisesti kentän signature-reiällä 16:lla, jossa molempien korttiin merkattiin kuutonen. Schwartzel (74) on seitsemän lyönnin päässä kärkiparia, Darren Clarken (77) ensisijainen tavoite keskiviikkona lienee jumbopaikalta kolmanneksi nouseminen.

McIlroylla on loistava mahdollisuus katkaista eurooppalaisten 20 vuotta kestänyt voitoton jakso PGA Grand Slamissa. Edellinen eurovoittaja on Ian Woosnam vuodelta 1991.

Rory

ENNNAKKO:

Mikä yhdistää kauden 2011 major-voittajia? Vastausvaihtoehtoja on toki useitakin, mutta kun annetaan vinkiksi luku 30, voi moni päästä jo hieman hajulle. Schwartzel (8), McIlroy (13), Clarke (5) ja Bradley (4) ovat pelanneet yhteensä 30 kisaa major-voittojensa jälkeen voittamatta kertaakaan. Menestyksen jälkeisestä henkisestä krapulasta puhutaan paljon. Rory McIlroy ja Darren Clarke ovat puhuneet fyysisestäkin pahoinvoinnista mestaruushumujaan muistellessaan.

Lähimpänä voittoa tavallisisssa kisoissa on ollut McIlroy, jonka neljä viimeistä kisaa ovat tuoneet sijoitukset 3,3,2, ja 2. Schwartzel on ollut myös kohtuullisen pirteä, Keegan on jäänyt median rumputulessa takariviin tuloslistoilla ja ulos Presidents Cup-joukkueesta. Vaikeinta on kuitenkin ollut täysin ponnettomasti pelanneella Darren Clarkella, joka on jo julkisesti puhunut motivaatio-ongelmistaan. Yksi näistä neljästä tulee juhlimaan keskiviikkona pytty kädessään PGA Grand Slamin voittoa.

Darren

”Olen saavuttanut pelaajana lähes kaiken mahdollisen voitettuani Openin. Seuraava tärkeä etappi voisi olla Ryder Cup-joukkueen kapteenius. Minun on vaikea löytää harjoitteluuni ja peliin sellaista paloa kuin toivoisin”, Clarke kertoi medialle jo muutama viikko sitten antamassaan lausunnossa. Kaiketi pohjois-irlantilainen on ainakin osittain pyyhkinyt mielestään pelaamisen vuoden 2012 Ryder Cupissa USA:ssa. Toivottavasti mieli muuttuu vielä. Kapteenin roolin Clarke saatta saada kontolleen heti Jose-Maria Olazabalin jälkeen vuonna 2014 Skotlannissa.

Maanantaina major-voittajat pitivät Bermudan kisakentällä Port Royal Golf Coursella klinikkaa ja olivat osallisina näytöspelissä jonka aikana antoivat lyöntinäytöksiä. Rory McILroy vietti edellisviikon reissaten ympäri Kiinaa. Hän ehti paikalle vasta lyömään draiveja 17:n tiiauspaikalle. Pelaajista nuorin on PGA Grand Slamin selkeä suosikki. Schwartzel ja Keegan antavat vireeseen päästessään helposi hyvän vastuksen. Darren Clarken voitto vaatisi konkarilta todella kovaa onnistumista.

PGA Grand Slam järjestetään 29:n kerran. Menestyksekkäin pelaaja, täysin omassa luokassaan on Tiger Woods. Hän jäi kakkoseksi kaudella 1997, jolloin Ernie Els koulutti ”junioria”. Woods voitti kahdella seuraavalla osallistumiskerrallaan reikäpelimuotoisen kisan.

Viisi muuta ykköstilaa kisasta ovat tulleet yhteensä 28 lyönnin erolla kulloinkin kakkoseen. Kovimman selkäsaunan sai vuoden 2002 kolmikko Justin Leonard, Davis Love III ja Rich Beem. Leonard ja Love jäivät Woodsille 14 lyöntiä ja Beem 18. Tämä siis kahden kierroksen kisassa.

Juuri tällä hetkellä Tigerin tilanne on tukalampi. Edellisestä voitosta missään päin maailmaa tulee kuluneeksi kaksi vuotta. Woods sai paikan Presidents Cupiin monien mielestä hieman heppoisin perustein. Kapteen Fred Couples jätti PGA Championshipin voittajan Keegan Bradleyn joukkueensa ulkopuolelle. Tälle voi aueta vielä takaporttti Melbournessa pelattavaan otteluun, mikäli Steve Strickerin vaivat eivät mahdollista pelaamista.

Keegan

Vastaavaan ei tiistaina ja keskiviikkona pelattavassa kisassa varmasti kukaan yllä, mutta voittaja jää historiaan. Ykkönen kuittaa 600.000 dollaria, kakkonen 300.000. Osattomiksi ei jää myöskkään kisan kolmas (250.000) ja jumbo (200.000).

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje