11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

McIlroy ahdingossa

Epätasainen peli veti Roryn vakavaksi. Kuva: Getty Images.

Rory McIlroylla on tänään perjantaina tärkeä päivä. FedEx Cupin johtoasemasta neljän kilpailun playoff-huipentumaan lähtenyt pohjoisirlantilainen epäonnistui The Barclays -kilpailun avauskierroksella ja teki tuloksen 74 (+3). Sillä McIlroy yltää 122 pelaajan joukossa avauskierroksen jälkeen vasta sijalle T102.

Tiiltä 10 kierroksensa käynnistänyt McIlroy sortui tuplabogeyhin jo kolmannella reiällään. Sen jälkeen vaikeudet jatkuivat ja etuysi painui lopulta neljä yli. Takalenkilläkään maailmanlistan ykkönen ei onnistunut kirissään, joten cutin tekeminenkin vaatii perjantaina erinomaista kierrosta.

”Sain kierrokselleni huonon alun, enkä pystynyt paikkaamaan sitä. Täällä pitää olla tarkkana sen suhteen, mihin lyöntinsä missaa. Jos pelaat väärällä puolelle lippua, on up&downin tekeminen todella hankalaa”, kierroksensa näyttävällä, yli kymmenmetrisellä birdieputilla päättänyt McIlroy sanoi.

Tilastojen valossa McIlroy oli hyvin kartalla siitä, mistä kenkä puristaa. Avauksistaan McIlroy missasi puolet ja lähestymisistään joka kolmannen. Ennen kaikkea hänen scrambling-prosenttinsa, 33, oli poikkeuksellisen alhainen.

Rory ei myöntänyt, että väsymys painaisi. Sen sijaan hän uskoi heikon esityksen selittyvän harjoituksen puutteella. Huikean menestyksen jälkeen hän on sallinut itsensä harjoittelevan hieman kevyemmin. Hän ymmärtää tämän ansainneensa, mutta sanoo samaan hengenvetoon, että maksaa nyt löysäilystä.

Cut on ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksessa par. Viikonlopun kierroksille etenee 70 parasta ja saman tuloksen pelanneet.

Kilpailua johtaa Bo Van Pelt tuloksella 65 (-6). Eturivin pelaajista moni muukin takelteli torstaina pelinsä kanssa Paramuksen kentällä New Jerseyssä.

FedEx Cupin viiden kärjestä – McIlroy, Jimmy Walker, Bubba Watson, Matt Kuchar, Jim Furyk – kisan kärkikymmenikköön mahtuu vain cupin kertaalleen, vuonna 2010 voittanut 2010 Furyk. Hän jakaa toisen sijan kahdeksan muun pelaajan kanssa tuloksella 66 (-5).

Hallitseva mestari Henrik Stenson teki kierroksellaan 17 paria ja viimeisellä väylällä bogeyn.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)