Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castrenille toinen peräkkäinen jatkopaikka LPGA-kiertueella

Matilda Castren pelaa hyvää turnausta Arkansasissa. Kuva: Getty Images

Castren tavoittelee Arkansasissa uransa parasta sijoitusta.

Matilda Castren oli toipunut hyvin ensimmäisen kierroksen toiseksi viimeisellä reiällä tekemästään triplabogista Arkansasin turnauksessa. Hän pelasi Pinnacle Country Clubin kentällä lauantaina tuloksen 68, ja eteni LPGA:n ohjelmaan kuuluvan kilpailun finaalikierrokselle kolmen lyönnin turvin.

Kierros sisälsi neljän birdien ohella yhden bogin. Kahdella ensimmäisellä kierroksella LET:n pistetilaston ja parhaan tulokkaan tittelin viime vuonna voittaneen Saksan Esther Henseleitin kanssa pelannut Castren jakaa Arkansas Championshipissä 43. sijaa tilanteessa -4. Matkaa kilpailun kärjessä irtioton tehneeseen Ruotsin Anna Nordqvistiin on 12 lyöntiä.

Espoolaistaustainen Castren pelaa kesän kolmatta turnaustaan LPGA Tourilla. Ensimmäinen päättyi niukkaan karsiutumiseen, ja elokuun alussa käydyssä Marathon LPGA Classicissa hän oli 25:s, mikä on myös kiertuetulokkaan paras sijoitus naisten korkeimmalla tasolla.

Castren oli pelaamassa myös Arkansasin kilpailun avauspäivänä vahvaa kierrosta, kunnes 17. reiän (kentän 8.) tripla himmensi tunnelmia. Tästä huolimatta näkymät omaan sijoitusennätykseen ja 24. sijaa jakaviin pelaajiin ovat kohtalaisen hyvät.

Lauantaina tuloksen 62 pelanneella Anna Nordqvistilla on paalulla kolmen lyönnin etumatka Etelä-Korean Sei Young Kimiin. Eurooppalaisista myös Ruotsin Caroline Hedwall (-9) mahtuu top 10:een jaetulla seitsemännellä sijallaan.