13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][4]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Masters 2021 – 13 kuuminta voittajasuosikkia

Dustin Johnson (vas.) ja Justin Thomas ovat Mastersin suurimmat suosikit. Kuva: Getty Images

Mastersin kuumimpien voittajasuosikkien listalta ei montaa eurooppalaista löydy.

Golf Digestin asiantuntija Alex Mayers rankkasi 13 suurinta voittajasuosikkia Masters Tournamentin alla. Mainittakoon jo tässä vaiheessa, että Brooks Koepka ei ole mukana listalla, koska mies käväisi hiljattain polvioperaatiossa, eikä hänen osallistumisensa koko kisaan ole lainkaan varmaa.

1. Dustin Johnson

Kyllä: Yksikään Masters-voittaja ei ole joutunut puolustamaan voittoaan yhtä pikaisesti kuin Dustin Johnson. Mutta mikä on muuttunut sitten marraskuun, vai onko mikään? Kenttä ei ole yhtä pehmeä, eikä voittotulos tule todennäköisesti olemaan -20, mutta DJ on silti suurin suosikki.

Ei: Tuskin hän toistamiseen kompuroi portaissa, kuten vuoden 2017 Masterissa?

2. Justin Thomas

Kyllä: Harvoin on nähty sellaista suoritusvarmuutta lyömisessä tiiltä viheriölle kuin mitä Thomas esitti hiljan TPC Sawgrassilla. Thomas näytti parantavan vuosi vuodelta, kunnes voitti The Players Championshipin ja samaa voi sanoa Mastersista. Viiden startin paras tulos on marraskuinen neljäs sija.

Ei: Thomas on vasta 101:nen PGA Tourin strokes gained off the tee -tilastossa. Jos hän saa pidettyä taipumuksensa hookkiin kurissa, kuten teki Sawgrassilla, tilasto paranee nopeasti. Augusta vieläpä suosii oikealta vasemmalle suuntautuvaa kierrettä.

3. Jordan Spieth

Kyllä: Vuoden 2015 mestari on sijoittunut 15 parhaan joukkoon viidesti kuudessa viime startissaan. Kolmesti hän on ollut viiden parhaan joukossa. Suurin yksittäinen kehitysaskel on ollut draivaaminen, joka on parantunut merkittävästi. Eikä kukaan ole ollut Augusta Nationalissa parempi kuin Spieth. Nousukunnossakin juuri sopivasti.

Ei: Kuten Spieth on itse viime viikkoina toistellut, siitä että pelaa hyvin on pitkä matka siihen, että pystyy voittamaan. Viikonloppuisin, etenkin sunnuntaisin, Spieth on horjunut. Siksi viimeistä edellisestä voitosta ehti kulua lähes neljä vuotta.

4. Bryson DeChambeau

Kyllä: Tämä 27-vuotias pelaaja on voittanut jo kolmesti sen jälkeen, kun pelejä jatkettiin covid-19 -tauon jälkeen. Joukossa on myös major. Hän myös lyö pitkälle. Puttaaminen on todella hyvällä tasolla. Augustassa se tosin on eri juttu.

Ei: Marraskuussa Brysonin pommitustaktiikka ei toiminut. On kuitenkin muistettava, että hän joutui melkoisen skandaalin kohteeksi, kun pallo katosi paikkaan, jonne sen ei pitäisi kadota. Kunhan hän ei yritä pommittaa vääriä reikiä, on kova tekijä.

Xander Schauffele (vas.) ja Patrick Cantlay ovat yllätysnimiä, mutta vahvoja ehdokkaita juhlimaan Augustassa. Kuva: Getty Images

5. Patrick Cantlay

Kyllä: Harva on pelannut viime aikoina paremmin kuin Patrick Cantlay. Hän ei kuitenkaan ole pystynyt voittamaan ja siksi hänen nimensä ei vilahtele suosikkien listalla. Vaikka Cantlayta ei voi nostaa yhtä kuumaksi suosikiksi kuin listan kärkinimiä, ansaitsee hän paikkansa viidentenä.

Ei: Rehellisesti sanottuna hänen olisi pitänyt pystyä voittamaan enemmän.

6. Xander Schauffele

Kyllä: On todella yllättävää, ettei Xander ole voittanut mitään pariin vuoteen. Ei silti olisi vaikeaa kuvitella vuonna 2019 kakkossijan jakaneen pelaajan pukevan päälleen vihreää takkia.

Ei: 16 peräkkäisen top 25 -sijoituksen jälkeen hän jäi sijalle T39 WGC-kisassa. Lisäksi hän missasi cutin kahdessa viime startissaan. Se ei lupaa hyvää ison kisan alla.

7. Jon Rahm

Kyllä: Espanjalainen on sijoittunut 10 parhaan joukkoon kolmessa viime Mastersissaan. Joskus hän tämän kisan voittaa.

Ei: Rahm ei ole ollut terävimmillään pelatessaan voitosta. Marraskuussa hän aloitti kierroksin 69 ja 66, mutta pelasi viikonloppuna tulokset 72 ja 71. Rahmin vaimo odottaa perheen esikoista, ja mies itse on neuvonut ihmisiä olemaan veikkaamatta häntä. Ei hän silti huono veikkaus ole.

8. Patrick Reed

Kyllä: Farmers Insurance Openin hiljattain voittanut pelaaja johtaa PGA Tourin strokes gained putting -tilastoa. Lisäksi hänellä on kokemusta voittamisesta Augustassa.

Ei: Lähipeli ei ole ollut totutulla tasolla, mutta Reed on paikannut sitä parantuneella rautapelillään ja mahtavalla puttaamisellaan. Ei kuitenkaan nouse kovin korkealle tällä listalla.

9. Webb Simpson

Kyllä: Melko lyhytlyöntinen pelaaja sijoittui marraskuussa kymmenen parhaan joukkoon, vaikka pehmeä kenttä pelasi paljon pidempänä. Vuonna 2019 jakoi viidennen sijan. On vaikea löytää parempaa pelaajaa, kun mittarina ovat rautapeli ja puttaaminen.

Ei: Yhdeksän vuotta ilman major-voittoja. Ellei vuoden 2018 Playersiä lasketa lukuun.

10. Collin Morikawa

Kyllä: Ainoastaan Tiger Woods ja Morikawa ovat pystyneet voittamaan majorin ja WGC-kisan ennen 25 ikävuotta. Jotain hän siis tekee oikein. Mastersissa hän debytoi marraskuussa ja sijoittui jaetulle 44. sijalle.

Ei: Muutos puttigripissä auttoi Morikawan voittamaan WGC-Workday Championshipin, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että hän sijoittuu yhä heikosti kiertueen strokes gained putting -tilastossa.

Rory McIlroy (vas.) jahtaa career grans slamia ja Cameron Smith ensimmäistä major-voittoaan. Kuva: Getty Images.

11. Rory McIlroy

Kyllä: Vaikka McIlroyn peli on ollut pitkään hakusessa, on hän aina esiintynyt majoreissa edukseen. U.S. Openissa hän oli kahdeksas ja marraskuisessa Mastersissa viides. Seitsemässä edellisessä Mastersissaan hän on sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon kuudesti.

Ei: Rory yrittää career grand slamin täyttämistä nyt seitsemättä kertaa. Homma ei näytä käyvän ainakaan helpommaksi. Lisäksi Rory on astunut pettävälle maalle alkaessaan metsästää lisämetrejä Brysonin innoittamana. WGC Match Play -turnauksessa hän draivasi pallonsa uima-altaaseen. Hän on silti liian hyvä pudotettavaksi pois tältä listalta.

12. Paul Casey

Kyllä: Kuten myös maanmies Lee Westwood, näyttää Casey puhkeavan uuteen kukoistukseen nelikymppisenä. Mikä tärkeintä, hän näyttää nauttivan jokaisesta minuutista kentällä.

Ei: On syytä muistuttaa, että kuten Westwood, metsästää Casey yhä uransa ensimmäistä major-voittoaan. Ikääkin on jo 43 vuotta. 2021 hän on kuitenkin pelannut erittäin hyvin, hän voitti Dubaissa ja oli viides Playersissa. Augustassa hän on yltänyt viidesti kärkikymmenikköön.

13. Cameron Smith

Kyllä: Ainoana pelaajana neljä kuutosella alkavaa kierrostulosta marraskuussa Mastersissa tauluun latonut aussi on sijoittunut kahdesti kärkiviisikkoon kolmessa viime Mastersissaan.

Ei: Oliko marraskuinen suoritus parasta mihin Smith pystyy? Ehkä, mutta se oli myös sellainen näyte osaamisesta, että tietäen hänen kertoimensa on veikkaaminen perusteltua.

Lue seuraavaksi: 50 kysymystä ja vastausta – lähes kaikki mitä Mastersista tarvitsee tietää   

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)