11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Marco Willbergille 35-vuotiaiden EM-kultaa

Marco Willberg oli kaudella 2010 Midien kurko niin lyönti-kuin reikäpelikisoissakin Suomessa .Norjasta tuli sitten oikein iso kala. Kuva : Thomas Antila

Marco

Mid-amateurien EM-kisat Sola Golfklubbilla Stavangerin kupeessa päättyivät suomalaisjuhliin. MarcoWillberg pelasi kolmannen kisapäivän parhaan tuloksen 71 ja nousi kuin varkain voittoon ohi Espanjan Jacobo Cestinon jonka lyöntimäärä lauantaina oli 80. Suomalaismenestystä täydensi Jani Mickelsson joka oli viides, samalla lyöntimäärällä kuin pronssia saavuttanut Ruotsin Niklas Rosenkvist.

Willbergin voitto on historiallinen, sillä koskaan aiemmin ei suomalaispelaaja ole onnistunut voittamaan henkilökohtaista EM-kultaa missään muussakaan sarjassa. Mika Wikström oli 35-vuotiaissa hopealla kaudella 2007, Panu Kylliäinen joutui tunnustamaan vuonna 2000 Carl Petterssonin paremmakseen, GraemeMcDowell jäi pronssille miesten EM- kisoissa. Hopea oli kuitenkin satumaisen kova suoritus Kylliäiseltä. Kaikki EM-kilpailut huomioiden ylivertainen saavutus.

Willbergin voitto ei ollut edes miehen itsensä visioissa ennen launtaita.

”Tuntuu uskomattomalta. Tämä ei vielä ole kolahtatnut. Sanoin kavereille ennen kierrosta lähteväni pelaamaan mitalista. Mutta kulta tuntui liian kaukaiselta. Pelasin näet viimevuonna samoissa kisoissa Jacobo Sestinon kanssa ja sen perusteella pidin häntä kaverina joka ei johtopaikalta hevin järkähdä”, Willberg kertoi.

Suomen

Willberg pelasi neljänneksi viimeisessä ryhmässä, Cestino luonnollisesti kuumassa pallossa viimeisenä. Espanjalaisella oli homma täysin hallussaan seitsemän ensimmäisen reiän ajan (-2). Sitten kone sakkasi ja pahasti. Viimeiset 11 reikää hän pelasi peräti kymmenen yli.

”Ulosmeno Sola Golfklubbilla on varsin avoin. Haasteet alkavat sisääntulossa jossa on mm. peräkkäin kolme ”rännireikää”, metsää molemmin puolin. Minäkin pelsin 16:n (par-4) par-viitosena, silti tein siinä tuplabogeyn. Kun tulin viimeisellä lyömään kolmatta suoritustani, kysyin muilta suomalaisilta, mitä pitäisi tehdä. He kehottivat pelaamaan perusparin”.

Sen Willberg tekikin ja sai tuloksekseen 71. Samanaikaisesti Cestino tuhosi tulostaan pelaten reiät 15-17 yhteensä kuusi yli. Eroa Willbergin hyväksi oli yksi lyönti. Jani Mickelsson siis hävisi pronssin heikomman viimeisen kierroksen johdosta.

Suomalaisia oli mukana kisassa peräti 11. Lisäksi kilpailun johtajana toimi Mika Wikström, EGA:n puolesta tarkkailijana oli mukana Golfliiton puheenjohtaja Antti Peltoniemi.

Pickalan poikia

Jukka

Marco Willberg täyttää pian 40 vuotta. Golfia hän on pelannut 16-vuotiaasta, edustaen aina Pickala Golf Clubia.

”Siellä aloitin silloin kun kenttä avattiin.Pickalassa on henkinen kotini. Amatöörinä parhaat saavutukseni ovat midien sarjojen kotimaiset voitot ja mestaruudet. Miehissä en voittanut, mutta joitakin hyviä sijoituksia tuli kuitenkin. Kokeilin jopa viiden vuoden ajan ammattilaisena, vaan palasin sitten amatööriksi,” Marco Willberg kertoo taustastaan.

Nuoruuden ykkösharrastus laskettelu jäi jalkavamman takia, nykyään hän valmentaa käsipallojunnuja. Oma joukkue menestyi erinomaista paremmin päättyneellä kaudella.

”Onhan tämä upea saavutus jota nyt pitää sulatella. Alunperin minun piti lähteä lauantaina illalla ajelemaan autollani kohti kotia. Joukkueen kanssa mennään nyt kuitenkin syömään, matka kotiin käynnistyy siis sunnuntaina. Kenttäpelini oli hyvää,virheitä tuli vähän. Puttipeli oli vaisua voitosta huolimatta pisin upottamani koko kisan aikana taisi olla alle nelimetrinen. Mutta siitä on turha jossitella, nyt on pienen juhlan aika”, Marco Willberg lopetti puhelinhaastattelun Norjasta.

Teemu Tyry

Sola Golf Klubb

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje