16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Major

Sergio Garcian pitkä odotus päättyi Augustassa

Espanjalainen saavutti uransa ensimmäisen major-tittelin kukistamalla olympiavoittaja Justin Rosen uusinnassa. Voiton ajoitus osui symbolisesti nappiin, sillä sunnuntaina tuli kuluneeksi 60 vuotta legendaarisen Seve Ballesteroksen syntymästä.

Sergio Garcia toteutti sunnuntaina suuren unelmansa voittamalla ensimmäisen major-turnauksensa 18 vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan. Vääntö oli tiukka, sillä tasatulokseen 279 (-9) päätyneet Garcia ja Justin Rose joutuivat selvittämään paremmuutensa playoffissa.

Peli alkoi kallistua Garcian eduksi, kun Rose sivalsi uusintareiällä (18.) avauksensa mäntyjen sekaan, mistä hän joutui paikkaamaan lyhyellä pitchillä sivusuuntaan. Garcia iski oman lähestymisensä 3,5 metrin päähän lipusta, ja tyylitteli yhdellä putilla birdien.

Kun pallo oli reiässä, Garcia pudottautui viheriölle polvilleen, ja sai hetken kuluttua puolustavan mestarin DannyWillettin avustamana vihreän takin ylleen Butler Cabinissa.

”Tiesin että nyt kulkee. En ollut koskaan aiemmin tuntenut itseäni yhtä rauhalliseksi major-turnauksen päätöspäivänä. Mieli pysyi parista bogista huolimatta erittäin positiivisena. Esitin sisääntulossa joitakin todella hyviä lyöntejä, ja olen erittäin onnellinen”, Garcia sanoi.

Garcia, 37, pelasi Augustassa uransa 74. major-turnaustaan, jotka olivat ennen viikonvaihteen kilpailua tuoneet hänelle peräti 22 top 10 -sijoitusta.

Voitto ei olisi voinut tulla parempana päivänä, sillä sunnuntaina tuli kuluneeksi 60 vuotta Espanjan kaikkien aikojen suurimman golfsankarin Seve Ballesteroksen syntymästä. Kuusi vuotta sitten kuollut Seve voitti häikäisevällä urallaan viisi majoria, joista toinen ja kolmas tulivat Mastersissa.

Justin Rose sai tyytyä toissavuotiseen tapaan kakkossijaan kauden ensimmäisessä majorissa. Kuva: Getty Images

Uskomatonta pystyä tähän Seven 60-vuotispäivänä. Minulla on nyt suuri kunnia liittyä hänen ja Olazabalin (Jose Maria) – kahden idolini – seuraksi espanjalaisten Masters-voittajien joukkoon. Jose lähetti keskiviikkona tekstiviestin, ja kertoi uskovansa minuun täysin. Hän sanoi, että minun on vain luotettava itseeni, pysyttävä rauhallisena ja unohdettava vanhat takaiskut. – Sergio Garcia

Rose nousi sisääntulon alussa kahden lyönnin johtoon, kun Garcia teki kaksi peräkkäistä bogia rei’illä 10 ja 11. Jälkimmäinen piti kuitenkin itsensä kynsin hampain pelissä mukana tekemällä 13:lla tärkeän parin ja heti perään birdien ja eaglen.

Vuoden 2011 voittaja Charl Schwartzel (-6) sijoittui kolmanneksi. Sunnuntaina 16. reiällä hole-in-onen tehnyt Matt Kuchar ja eurooppalaisten hienoa menestystä täydentänyt Thomas Pieters jakoivat neljännen sijan neljä lyöntiä kärjelle hävinneinä.

Muista eurooppalaisista Paul Casey (-4) oli kuudes ja Rory McIlroy (-3) seitsemäs. Finaalikierroksella vaisusti pelannut Jordan Spieth (-1) luiskahti tuloksen 75 myötä kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Ainoana pohjoismaalaisena cut-rajan selvittänyt Tanskan Søren Kjeldsen (+6) päätyi sijalle 36.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje