[11][17]
Major

Ruotsille uusi major-voittaja maratonuusinnassa

Pernilla Lindberg kypsytti eturivin tähtiin kuuluvan Inbee Parkin kahdeksannella playoff-reiällä.

Maailmanlistalla sijalla 95 oleva Pernilla Lindberg saavutti maanantaina uransa ensimmäisen major-voiton Kalifornian Rancho Miragessa pelatussa ANA Inspiration -turnauksessa.

Inbee Park ajautui liian vaativaksi osoittautuneen tehtävän eteen, kun Lindberg upotti 7,5-metrisen birdieputin kahdeksannella uusintareiällä. Korealaisella oli mahdollisuus pitkittää ratkaisua kolme metriä lyhyemmällä etäisyydellä, mutta yritys jäi kehnoksi.

Kisassa kolmantena uusintaan lähtenyt USA:n Jennifer Song putosi kyydistä kolmannella uusintareiällä.

Kisan ratkaisua jouduttiin lykkäämään maanantain puolelle, kun neljä ensimmäistä playoff-reikää eivät tuottaneet tulosta jo hämäräksi muuttuneessa illassa.

Voitto oli kilpailua jokaisen kierroksen jälkeen johtaneelle Lindbergille ensimmäinen pääkiertuetasolla. Major-kilpailuissa hänen paras sijoituksensa ennen viikonvaihteen turnausta oli jaettu viides tila vuoden 2015 U.S. Women’s Openista.

Mission Hills Country Clubilla käyty kilpailu oli Bollnäsissä syntyneelle 31-vuotiaalle pelaajalle 250:s LPGA-, LET- ja Symetra Tour -startit huomioiden. Hän kuittasi sensaatiomaisella suorituksellaan 420 000 dollaria palkintorahaa.

Ruotsalaiset ovat vuosien varrella niittäneet kiitettävästi menestystä naisten majoreissa. Listan kärjessä on maan ylivoimaisesti menestynein golfin pelaaja, Annika Sörenstam, kymmenellä major-voitollaan. Ykköstiloja majoreista löytyy myös Helen Alfredssonilta, Liselotte Neumannilta ja Anna Nordqvistilta.

Miesten ainoan ruotsalaisvoiton majoreissa on saavuttanut Henrik Stenson, vuoden 2016 Open Championshipissä.