16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Major

Royal St. George’s isännöi vuoden 2020 Open Championshipiä – Muirfieldin kohtalo selviää maaliskuussa

Open-kierrosta pudonneessa Muirfieldissä on meneillään uusi äänestys naisten jäsenyydestä.

R&A ilmoitti maanantaina, että Kaakkois-Englannissa sijaitseva Royal St. George’s toimii vuonna 2020 pelattavan Open Championshipin turnauskenttänä.

130-vuotias klubi isännöi Euroopan ainoata miesten major-turnausta 15. kerran. Open pelattiin kentällä viimeksi vuonna 2011, jolloin Darren Clarke vei voiton.

Vuoden 2020 turnaus tulee olemaan järjestyksessään 149. Open Championship. Se merkinnee sitä, että seuraavana tasalukuvuonna Open pelataan St. Andrewssa. Tätä ei kuitenkaan ole vielä päätetty.

”Open merkitsee minulle kaikkea golfin pelaajana. Sen voittaminen on aina ollut unelmani siitä lähtien kun aloin harrastaaa lajia pienenä poikana”, Clarke sanoi.

”Minulla on paljon mahtavia muistoja tuolta viikolta Sandwichissä, ja olen täynnä intoa palatessani sinne takaisin reilun kolmen vuoden kuluttua.”

Open pelataan tänä vuonna Royal Birkdalessa ja ensi kaudella on Carnoustien vuoro. Vuonna 2019 major pelataan ensimmäisen kerran Pohjois-Irlannissa yli 60 vuoteen, kun järjestelyvastuu on Royal Portrushilla.

Muirfieldin uutta äänestystulosta odotellaan pikapuoliin

Muirfieldillä on mahdollisuus palata takaisin Open-kenttien kiertoon, mikäli Honourable Company of Edinburgh Golfers näyttää ensi kuussa klubilla vihreää valoa naisten jäsenyyden puolesta.

Muirfieldin jäsenet äänestivät viime toukokuussa niukasti naisten jäsenyyttä vastaan, ja tämän seurauksena R&A poisti sen välittömästi Open-kenttien joukosta. Uusi äänestys on parhaillaan käynnissä, ja päätöstä odotetaan jossain vaiheessa maaliskuussa, kun kaikki jäsenet ovat antaneet äänensä.

R&A:n pääjohtaja Martin Slumbers ottaisi kentän mieluusti takaisin Open-kiertoon, sillä Muirfieldiä pidetään maailman parhaana links-kenttänä.

”Olen erittäin tyytyväinen, että he järjestivät toisen äänestyksen. Muirfield on mahtava kenttä, ja loistava Open-areena. Nyt vain odotamme äänestyksen tulosta.”

”Seuraamme tilannetta tarkasti, ja reagoimme nopeasti, mikäli äänestyksen tulos on suotuisa.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje