16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Major

Mikko Korhonen valmiina major-kasteeseen: "Tehdään hyvä pelisuunnitelma ja ollaan valmiina kehään!"

Belleriven golfkenttä tukee Mikko Korhosen pelillisiä vahvuuksia. Melko nimettömien pelikavereiden kanssa samassa ryhmässä pelaava Korhonen ei joudu äänekkään jenkkiyleisön piirittämäksi, joten pöytä yllätykselle on katettu.

Mikko Korhonen saa kuluvalla viikolla tililleen uransa ensimmäisen major-turnauksen. Samalla hän palauttaa Suomen miehet major-kantaan, toistaiseksi ainoa majoreissa pelannut suomalainen, Mikko Ilonen, pelasi toistaiseksi viimeisimmän majorinsa samaisessa PGA Championshipissa vuonna 2015.

Kuluvalla kaudella Korhonen otti jo uransa ensimmäisen voiton Euroopan kiertueella ja viime vuosilta plakkarissa on myös useita kakkos- ja kolmossijoja. Uransa parasta kautta pelaava 38-vuotias konkari on nostanut tasoaan vuosi vuodelta ja pystynyt kehittymään entisestään.

Majorista puhuttaessa kokemuksesta on hyötyä. Korhonen lähtee kuitenkin arvoturnaukseen niin sanotusti keltanokkana, joten odotusarvot on syytä pitää maltillisina. Cutin tekeminen tasokkaassa kilpailussa on jo hyvä saavutus, toisaalta helsinkiläisen nykyvire on niin kova, että hyväkään sijoitus ei olisi jättiyllätys.

Korhonen lensi kisapaikalle St. Lousiin lauantaina. Olosuhteista ja kisapöhinästä saa hyvän kuvan Korhosen caddiena toimivan Karri Kakon tuoreimmasta blogista Ameriikassa kaikki on suurta – kun ensin matkustaa 26 tuntia.

”Onhan täällä aika hurja hulina. Ameriikassa kaikki on suurta, myös golfkisat. Keli on kuuma ja kostea”, Korhonen itse naureskeli.

Kuva: Getty Images.

Korhonen kilpaili edellisen kerran Irlannin avoimissa heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Pienen kesäloman jälkeen hän on harjoitellut intensiivisesti kotimaassa ennen lentoa Yhdysvaltoihin.

Paikan päällä Korppa on ehtinyt ottaa tuntumaa kisakenttään ensimmäisinä harjoituspäivinä.

”Tiistaina tuli vettä niin rankasti, että emme päässeet pelaamaan lainkaan. Sunnuntaina ja maanantaina pelasimme yhdeksän reikää ja keskiviikkona pelataan vielä ainakin yhdeksän”, hän kertoi.

”Kenttä on tosi pehmeä. Väylät ovat melko leveitä ja raffi on aika paha. Ruoho muistuttaa paljon Etelä-Afrikasta tuttua ruohotyyppiä, viheriöillä ei esimerkiksi ole lainkaan greiniä (ruohon kasvusuunta ei vaikuta pallon kulkuun).”

Kenttä sopii Korhoselle

Bellerive Country Clubin kentän luonne tukee Korhosen pelillisiä vahvuuksia ja mieltymyksiä. Erinomaisena draivaajana tunnettu Korppa lyö palloa tiiltä takuutoimituksena väylille, ja kokoisekseen myös huomattavan pitkälle. Kentän väylät kulkevat jylhien puiden siimeksessä, joten avauspaikoilla näkymä on selkeä.

”Kenttä näyttää tosi hienolta ja sellaiselta, missä viihdyn. Siellä on selkeä maisema lyödä ja viritys tulee olemaan varmaan aika tiukka. Sopii minulle”, Korhonen ennakoi.

”Paljon tullaan lyömään draivia ulos, joillain väylillä riittää spooni. Tehdään hyvä pelisuunnitelma ja ollaan valmiina kehään!”

Kisakenttä on varsin kaksijakoinen. Lyhyillä väylillä lähestymiset lyödään wedgeillä, kun taas pitkillä – kentällä on viisi yli 400-metristä par 4 -väylää – sisään lyödään pitkää rautaa. Nelosväylä on todellinen monsteri, 476 metriä pitkä par 4. Se pelataan normaalisti par-viitosena, mutta maailman parhaita pelaajia se haastaa PGA Championshipissä par-nelosena.

”Siinä yltäminen kahdella päälle on jo hyvä suoritus”, Karri Kakko luonnehti.

Par 5 -väyliä kentällä on ainoastaan kaksi. Mitään varsinaisia hyökkäysmahdollisuuksia ne eivät tarjoa, lyhyempikin on 545 metrin mittainen.

Par-kolmosia on neljä. Kaksi niistä noin 200-metrisiä. Lyhin, lammen yli lyötävä kolmosväylä ainoastaan 135 metriä pitkä. Kentän par on 70.

Viheriöllä Korhonen on loistanut läpi kauden ja myös scrambling-prosentti on kohdillaan, joten lähipelistä Korhosen onnistuminen jää harvoin kiinni. Niin hiekka- kuin vesiesteitäkin kentällä riittää, joten pallon pitäminen visusti turvallisella pelilinjalla on edellytys hyvälle tulostehtailulle.

Korhonen pääsee ottamaan tuntumaa major-golfiin varsin nimettömien pelikaverien (Shawn Warren ja J.J. Spaun) seurassa, joten suurin yleisömeri tulee vellomaan muualla. Äänekkään jenkkiyleisön edessä pelaaminen saattaa toki silti olla vähintäänkin erilainen kokemus.

Korhonen käynnistää kilpailunsa torstaina kello 17.02 Suomen aikaa. Perjantaina vuorossa on iltavuoro kisan toiseksi viimeisessä ryhmässä kello 22.27 Suomen aikaa.

Kilpailussa jaetaan palkintorahaa 10,5 miljoonaa dollaria eli noin 9,1 miljoonaa euroa. Suomessa kilpailua voi seurata Viasatin ja Viaplayn välityksellä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje