[14][27]

[14][27]
LPGA Tour

Johan tärppäsi – LPGA-pelaaja nappasi koko potin ja kaksi autoa samassa turnauksessa

Korealaistähti ei edes tiennyt välittömästi Carlsbadin kisan jälkeen olleensa tuliterän kaupunkimaasturin ohella sporttisen sedanin uusi omistaja.

Eun-Hee Ji todennäköisesti muistaa pitkään viime sunnuntaina pelatun Kia Classic -turnauksen päätöskierroksen. Eikä vähiten siksi, että hän meni ja voitti koko kilpailun.

Seistessään Aviara Country Clubin kentän 14. tiillä, korealaisella oli yhden lyönnin johto ennen USA:n Cristie Kerriä. Hän nappasi hetken kuluttua rautaseiskan käteen, ja sivalsi pallonsa upeasti 152 metrin päässä olevaan reikään.

Tarkka lyönti pyyhkäisi kolme ryhmää edempänä pelanneen Kerrin voittotaistelun ulkopuolelle, ja teki Jistä uuden Kia Sorento -merkkisen auton omistajan.

Kierroksen loppu ei ollut Jille helppo, sillä hän teki kaksi bogia neljän viimeisen reiän jaksossa. Tulos 272 (-16) riitti kuitenkin kilpailussa kahden lyönnin voittoon.

Kilpailun nimen perusteella ei liene yllätys, että voittajalle annettiin 270 000 dollarin palkintosumman ohella tuliterä auto – Kia Stinger. Epävirallisen tiedon mukaan myös tämän palkintoauton oli määrä alun perin olla Sorento, mutta sponsori reagoi poikkeukselliseen tilanteeseen asiaankuuluvalla tavalla.

Auton golfkilpailussa voittaneilla on tapana käydä oitis ajokkinsa ratissa ja poseerata hetken aikaa kuvaajille. Ji oli sen verran keskittynyt saavuttamaan uran neljännen LPGA-voittonsa, ettei hän edes tiennyt voittaneensa kaksi autoa. Asia valkeni pelaajalle vasta kisan jälkeisessä haastattelussa.

Kerr (-14) jakoi lopulta Kia Classicissa kakkostilan toisen yhdysvaltalaisen, Lizette Salasin kanssa.

Menestys LPGA Tourilla on tullut 31-vuotiaalle Jille hieman epätasaisesti. Hän voitti ensimmäisen kerran kiertueella kesäkuussa 2008 ja saavutti uransa toistaiseksi makeimman voiton hieman toista vuotta myöhemmin käydyssä U.S. Women’s Openissa. Toisen ja kolmannen voiton välissä ehti vierähtää reilut kahdeksan vuotta.

Ji oli viikon kovin nousija (+16 pykälää) naisten maailmanlistalla ollen nyt sijalla 22. Rankingin kärjessä Kiinan Shanshan Fengillä (T26 Carlsbadissa) on hienoinen etumatka USA:n Lexi Thompsoniin (T58 Carlsbadissa).

Juttua korjattu (28.3. klo 18.24) Jin tietoisuudesta palkintoautojen voittamiseen liittyen. Kerroimme alun perin virheellisesti, että pelaaja ei olisi tiennyt heti kilpailun jälkeen voittaneensa kumpaakaan autoa. Ji tiesi hole-in-onesta tulleesta palkintoautosta, mutta ei kilpailun voitosta lahjoitetusta autosta.