[14][27]

[14][27]
LPGA Tour

Eurooppalaisilla hieno viikonvaihde LPGA Tourilla

Kolme vanhan mantereen pelaajaa mahtui Caroline Massonin voittamassa Ontarion turnauksessa viiden joukkoon.

Caroline Masson (-16) otti maukkaan voiton Ontariossa pelatussa kovatasoisessa LPGA Manulife Classic -turnauksessa. Hän pelasi kisan päätöskierroksella tuloksen 67, ja jätti toista sijaa jakaneet Ranskan Karine Icherin sekä korealaiset Minjee Leen ja Mi Hyang Leen lyönnin päähän. Jälkimmäinen johti kilpailua ennen päätöspäivää.

Masson aloitti finaalikierroksen tuplabogilla, mutta teki päivän edetessä Whistle Bearin kentällä yhdeksän birdieä. Voitto oli 27-vuotiaalle pelaajalle ensimmäinen naisten Yhdysvaltain kiertueella.

”On vaikea uskoa, että pääsin vielä takaisin voittotaisteluun sellaisen alun jälkeen. Ehkä siinä paineet hieman hellittivät. Tällä kentällä tulee hyvin birdiepaikkoja ja niitä myös parhaani mukaan yritin hyödyntää. Kakkosen birdie osoittautui erittäin tärkeäksi, sain homman kunnolla käyntiin, ja aloin onnistua puteissa”, Masson sanoi.

Saksalainen liittyi sunnuntaina Anna Nordqvistin ja Brittany Langin seuraan ainoina tällä kaudella yli 23-vuotiaina kiertueella voittaneina pelaajina. Kaksi ensin mainittua ovat myös vuoden 2016 osalta ainoat eurooppalaisvoittajat LPGA Tourilla.

”Tämä merkitsee minulle todella paljon, sillä olen ollut täällä (LPGA Tour) jo neljä vuotta. Olen kovalla työllä parantanut peliäni vuodesta toiseen”, Masson jatkoi.

Norjan Suzann Pettersen (-14) täydensi eurooppalaisten hienoa menestystä sijoittumalla kisassa jaetulle viidennelle tilalle AriyaJutanugarnin ja maailmanlistan ykkösen Lydia Kon kanssa.

Jutanugarn voitti kiertueen kaksi edellistä kilpailua, ja tavoitteli Ontariossa jo kauden toista kolmen ykköstilan putkea.

Kotiyleisön pettymykseksi Alena Sharp (-9) oli parhaana kanadalaisena vasta 26:s.