[13][26]

[13][26]
Challenge Tour - Kilpagolf

Kisan komeasti eagleen päättänyt Lindell otti kauden toisen top 5 -sijoituksensa CT:llä

Oliver Lindellin oivallinen taistelu tuotti paikan ensi viikon Swiss Challengeen. Kuva: Getty Images

Oliver Lindell oli saavuttanut edellisen kerran Challenge Tourilla kaksi top 10 -sijoitusta viisi vuotta sitten.

Oliver Lindell (-13) jatkoi tasapainoisia suorituksiaan Lissabonin pohjoispuolella Portugalissa käydyn Challenge Tourin kilpailun päätöskierroksella. Hän pelasi sunnuntaina tuloksen 69, ja sijoittui Open de Portugal -turnauksessa hienosti jaetulle neljännelle tilalle.

Lindell aloitti kierroksensa bogilla, mutta nousi kuuden seuraavan reiän aikana tulleiden kolmen birdien myötä akuuttiin voittotaisteluun. Tämän jälkeen kärki meni menojaan, ja 11. reiällä bogin tehnyt Lindell luisui muutaman sijan alaspäin.

Porvoolaisen rahkeissa oli kuitenkin vielä pienen loppurutistuksen verran virtaa. Royal Obidos Spa & Golf Resortin 18. reiällä (par 5) tullut makea eagle sinetöi hänelle kauden toisen top 5 -sijoituksen.

”Oli kyllä upea lopetus. 16-metrinen eagle salkkuun takaforelta, maltti ja odottaminen kannatti! 11. reiällä lähdin lyömään par-viitosta veden yli griinille, alarinteestä löin melkein hudin pallosta ja rautanelonen jäi etuveteen. Siinä tiesin, että voitto mahdollisesti meni, mutta keskityin metsästämään top 10 -sijoitusta.”

”Osuin keskelle griiniä koko takaysin ja sain putit luukulle. Viimeisellä upposi vielä melkoinen bonari. Hieno päättää viikko tuollaiseen, muistaakseni vuonna 2020 upotin päätösrundilla samanmittaisen eagle-putin”, Lindell iloitsi.

Kaksi lyöntiä uusintaan lähteneelle ranskalaiskolmikolle, Pierre Pineau, David Ravetto ja Felix Mory, hävinnyt Lindell oli edellisen kerran yltänyt kahdesti top 10:een haastajakiertueella viisi vuotta sitten. Tuolloin hän sijoittui kärkikymmenikköön kaikkiaan viisi kertaa.

Tuore onnistuminen nosti Lindellin Challenge Tourin Road to Mallorca -listalla 45:nneksi. CT:llä on jäljellä vielä viisi turnausta, ja kauden päätteeksi listan 20 parasta saa kortin DP World Tourille.

Toinen jatkokierroksille yltänyt suomalainen, Roope Kakko (+7) oli 69:s.

Open de Portugal -turnauksen voitto ratkesi Lindellin sunnuntaisen pelikaverin Pierre Pineaun ensimmäisellä playoff-reiällä (18.) tekemään eagleen. Kyseessä oli Pineaun debyyttivoitto Challenge Tourilla, jonka rankingissa hän nousi sijalle 19.

Lindellin ja Kakon peli jatkuvat ensi viikolla Sveitsissä. Lindell ansaitsi paikan Swiss Challengeen nimenomaan Portugalin kilpailun top 10 -sijoituksen ansiosta.

Lue seuraavaksi: Oliver Lindellillä kulkee, nousi jo viiden sakkiin Portugalin CT-kisassa