14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Panoksena vahva pelioikeus − Ruuska tykitti hienolla tuloksella kärjen kantaan Englannissa

Lauri Ruuska aloitti kilpailun vahvalla bogittomalla kierroksella. Kuva: Getty Images

Lauri Ruuska ei tehnyt English Trophyn ensimmäisellä kierroksella paria heikompaa reikätulosta.

Lauri Ruuska oli erinomaisessa vedossa Englannissa Oxfordin seudulla alkaneen Challenge Tourin kilpailun avauskierroksella. Hän on English Trophyssä 18 reiän jälkeen mainiosti jaetulla viidennellä sijalla tuloksellaan 65 (-7).

Ruuska ei tehnyt seitsemän birdieä sisältäneellä kierroksella ainuttakaan paria heikompaa reikätulosta. Hän sai kierroksensa päätökseen vasta perjantaina, sillä kilpailutapahtumia hidasti ensimmäisenä päivänä Friford Heath Golf Clubin kentän yllä pitkään pysytellyt sankka sumu.

Kentän 10. reiältä startannut Tarinagolfin pelaaja jatkoi kierrostaan kello 8.30 paikallista aikaa ykkösväylältä, ja täräytti pian kolmen birdien suoran. Myös jatko sujui tasapainoisesti Ruuskan tehtyä vielä 15. (kentän 6.) reiällä kierroksen seitsemännen birdiensä.

Hän on kilpailun kärkinelikon muodostavia Tsekin Filip Mruzekia, Skotlannin Daniel Youngia, Ranskan Adrien Saddieria ja Saksan Alexander Knappea yhden lyönnin perässä.

Ruuskalle tuhti menestys kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa olisi tarpeen, sillä kovalla sijoituksella hänellä olisi mahdollisuus tarttua Challenge Tourin vahvaan kategoriaan kaudeksi 2023. Tämä takaisi Ruuskalle ensi vuonna pääsyn huomattavasti useampaan turnaukseen kuin tämänhetkisen ranking-sijoituksen perusteella on tiedossa.

Kilpailun toinen suomalainen, Ilari Saulo, on 17 reiän jälkeen tilanteessa kolme yli, joten pääsy jatkokierroksille vaatinee häneltä iltapäivällä lähes haamusuoritusta.

Vahvan pelioikeuden haastajakiertueelle varmistanut Oliver Lindell ei saanut paikkaa English Trophyyn. Samoin kävi suomalaisista kauteen parhaalla kategorialla lähteneelle Roope Kakolle. Se merkitsee sitä, että suomalaispelaajia ei nähdä marraskuun alussa Espanjassa käytävässä kiertueen finaaliturnauksessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)