[14][27]

[14][27]
Ladies European Tour

Ursula Wikström 12:s Espanjan avoimissa

Päätöspäivälle osunut kisan heikoin kierros pudotti Wikströmin top 10:stä. Azahara Munoz uusi viimevuotisen voittonsa.

Tällä viikolla uransa 211. LET-kilpailunsa Guadalminassa pelannut Ursula Wikström (-7) ei onnistunut säilyttämään loppuun saakka asemiaan kymmenen joukossa. Käteen jäi kuitenkin varsin kunniakas 12. sija.

Wikströmin birdiehanat olivat sunnuntaina tiukassa; ainoan birdiensä hän teki kentän toiseksi viimeisellä reiällä. Bogeja kirjattiin yksi molemmille kenttäpuoliskoille.

Matkaa voiton vieneeseen Azahara Munoziin kertyi 12 lyöntiä, top 10:een ja seitsemännen sijan jakaneisiin pelaajiin kuitenkin vain yksi.

”Raskas päivä. Pallon lyöminen oli koko viikonlopun vähän heikkoa ja missailin lähestymislyöntejä liikaa väärälle puolelle lippua. Nyt viikko kotona ja sitten Ranskaan”, Wikström sanoi.

Kyseessä oli 6000 euroa tienanneen Wikströmin paras sijoitus meneillään olevalla LET:n kaudella. Kaksi edellistä kisaa, Ladies Scottish Open ja Women’s British Open, päättyivät karsiutumiseen. Kauden kolmessa ensimmäisessä pelaamassaan kilpailussa hänen sijoituksensa jäivät 40:n huonommalle puolelle.

Lauantaina mainiosti pelannut (67) Elina Nummenpää (-4) oli 24:s. Kyseessä on hänen toiseksi paras sijoituksensa Euroopan kiertueella.

Krista Bakker (+3) päätyi sijalle 60, Sanna Nuutinen (+7) sijoittui 67:nneksi.

Open de Espana Femenino -turnauksesta kehkeytyi kotiyleisön iloksi espanjalaisten kaksinkamppailu. Munoz (-19) ratkaisi pelin kuitenkin hyvissä ajoin edukseen, eikä hänen kanssaan pelanneen Carlota Cigandan 18. reiän eaglella ollut kuin kosmeettinen vaikutus lopputuloksen kannalta.

Finaalikierroksen parhaan tuloksen (67) pelannut Etelä-Afrikan Lee-Anne Pace kiri lopulta Cigandan seuraksi jaetulle kakkostilalle. Eroa voittajaan jäi kaksi lyöntiä.

Wikström nousi LET:n rankingissa sijalle 61. Espanjassa karsiutunut Noora Tamminen on parhaana suomalaisena 15 sijaa ylempänä. Kärjessä on viikko sitten Evian Championshipin voittanut Ruotsin Anna Nordqvist.

LET:n ohjelma jatkuu lokakuun ensimmäisellä viikolla pelattavalla Ladies Open de France -kilpailulla.