[10][12]

[10][12]
Ladies European Tour

Noora Tamminen ja Sanna Nuutinen avaavat LET-kauden Australiassa

Nuutinen pelaa kovassa seurassa ensimmäisen turnauksensa naisten Euroopan kiertueen jäsenenä.

Naisten Euroopan kiertueen kausi 2017 pyörähtää käyntiin torstaina lähellä Melbournea sijaitsevalla 13th Beach Golf Links -golfkeskuksessa. Oates Vic Open on yksi LET:n neljästä uudesta täksi vuodeksi kalenteriin lisätystä kilpailusta.

Suomalaisista turnauksessa ovat mukana Noora Tamminen ja Sanna Nuutinen. Ensin mainittu sijoittui viime kaudella parhaana suomalaisena 22:nneksi kiertueen rankingissä. Kyseessä oli myös hänen uransa kovin saavutus LET:n rahalistalla.

Nuutinen puolestaan sai kortin LET:lle venyttyään naisten haastajakiertueen rankingissa viidenneksi. Hänen pääsynsä LET Access Seriesin rankingin top 5:een oli täpärällä, sillä kuudenneksi sijoittunut ja ensimmäisenä ilman vahvaa korttia jäänyt Englannin Charlotte Thompson jäi helsinkiläisestä 41,95 pisteen päähän.

Ennakkoon kovimpia nimiä kilpailussa ovat USA:n Beth Allen, vuoden tulokkaksi valittu Intian Aditi Ashok sekä Englannin FlorentynaParker. He myös muodostivat viime kaudella LET:n rankingin kärkikolmikon.

Muita kärkipäähän ennustettavia pelaajia ovat muun muassa Isabelle Boineau, Nanna Koerstz Madsen, Nuria Iturrios, Melissa Reid, SandraGal ja Caroline Hedwall. Kolme jälkimmäistä kuuluivat Euroopan edelliseen Solheim Cup -joukkueeseen.

Noora Tamminen oli LET:n paras suomalainen viime kaudella. Miten käy tänä vuonna? Kuva: Tristan Jones/LET

Mukana kauden avauksessa ovat myös LET:n karsinnat joulukuussa voittanut Ruotsin Madelene Sagström sekä kiertueen nuorin pelaaja, 16-vuotias norjalainen Madelene Stavnar.

Pelaajat kiertävät kilpailun ensimmäisellä ja toisella kierroksella vuoropäivinä golfkeskuksen Creek- ja Beach-kenttää. Jatkokierrokset pelataan Beach Coursella.

Ensmmäisen kerran turnauksen historiassa naisten palkintopotti on samansuuruinen (500 000 AUD) kuin miesten Oates Vic Openissa, joka kuuluu PGA Tour of Australasia -kiertueen ohjelmaan. Ensi kaudeksi molempien turnausten kokonaispalkintosumma nousee 150 000 Australian dollarilla.

LET:n kausi jatkuu Australian turnauksen jälkeen verkkaisesti. Seuraava kisa pelataan maaliskuun puolivälin jälkeen Kiinassa, kunnes vajaan kuukauden tauon jälkeen vuorossa on Lalla Mereym Cup. Kausi pääsee toden teolla vauhtiin heinäkuun kolmannella viikolla, jonka jälkeen pelataan 2/3 kiertueen kaikista turnauksista.

Ohessa video tiistaina pelatusta Pro Am -kilpailuista, jossa vilahtaa myös Noora Tamminen.