18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kofstad esittelee osaamistaan kotimaassa

Espen Kofstad pelaa tällä viikolla tutuissa maisemissa. © Getty Images

Norjalaiset odottavat suurella mielenkiinnolla torstaina Trondheimissä käynnistyvää Challenge Tourin kilpailua. Kuuluuhan maan ykköspelaajan paikan Henrik Björnstadilta perinyt Espen Kofstad Norwegian Challengen suurimpiin ennakkosuosikkeihin. Ensin mainittu pelasi kaksi kautta Yhdysvaltain PGA Tourilla, mutta ilmoitti yllättäen toissa vuoden lopulla päättävänsä uransa ammattilaiskentillä.

Kofstadin pelit ovat sujuneet viime aikoina näyttävästi. Sijoitukset 1, 3 ja 5 kolmessa edellisessä turnauksessa ovat nostaneet hänet Challenge Tourin rankingissa viidenneksi. Jo tässä vaiheessa on selvää, että Kofstad tullaan näkemään ensi vuonna Euroopan kiertueella.

”Golf on laji, johon kuuluu ylä- ja alamäkiä – yritän juuri nyt nauttia jokaisesta minuutista”, 24-vuotias Kofstad sanoi. ”CT-kisan voitto kotimaassa olisi jotain uskomatonta. Tiedän, että paikalle on tulossa runsaasti yleisöä. Menestys kotikatsomon edessä merkitsisi minulle paljon.”

Ja huomiota Kofstadille on varmasti luvassa. Urheiluhullussa maassa nuoren nousevan pelaajan vahvat otteet eivät ole jääneet keneltäkään huomaamatta. Norjalainen ei ole omien sanojensa mukaan ehtinyt liiemmin valmistella itseään uuteen tilanteeseen.

”Otetaan vastaan, mitä on tullakseen. En ole ennen ollut näin suuren huomion keskipisteenä.”

Tuleva kisakenttä on Kofstadille tuttu, sillä hän voitti Bynesetillä Norjan mestaruuskisat kaksi vuotta sitten: ”Tämä kenttä sopii minun silmääni erityisen hyvin, en osaa nimetä siellä yhtään itselle hankalaa väylää. Parilla reiällä pystyn myös draivaamaan griinille, mikä antaa aina oman nautintonsa.”

Suomalaisista Trondheimin kisassa pelaavat Antti Ahokas, Peter Erofejeff, Roope Kakko, Janne Mommo ja Henri Satama. Viisikosta vain Ahokas ja Kakko selviytyivät Kytäjän CT-turnauksessa jatkokierroksille, mutta sijoitukset jäivät 50:n huonommalle puolelle.

Palkintoarvoltaan 175 000 euron turnauksen suosikkeja ovat Kofstadin lisäksi mm. rankingykkönen Gary Lockerbie, kaksi kisaa tällä kaudella voittanut Gary Stal sekä Norjan kisassa vuosi sitten Andrea Pavanille uusintatappion kärsinyt Florian Praegant.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje