13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Kiira Riihijärven amatööriuralle upea huipennus – 18. reiän birdiellä mukaan Augustaan!

Jennifer Kupcho (vas.) ja Maria Fassi kilpailivat kärkisijoista kaksi vuotta sitten Augustassa. Nyt on Kiira Riihijärven vuoro. Kuva Getty Images.

Riihijärvi pääsee pelaamaan kilpailukierroksen Augustaan ensimmäisenä suomalaispelaajana Mikko Ilosen jälkeen.

Kiira Riihijärvi pääsee pelaamaan kilpailukierroksen tarunhohtoisella Augusta Nationalin kentällä, samalla areenalla, jossa pelataan ensi viikolla miesten vuoden ensimmäinen major, The Masters.

Riihijärvi on mukana lauantaina Augustaan huipentuvassa naisamatöörien huippukisassa, Augusta National Women’s Amateurissa. 54-reikäisen kilpailun kaksi ensimmäistä kierrosta pelattiin Champions Retreat Golf Clubilla, josta 30 parasta jatkaa päätöskierrokselle Augustaan.

Riihijärvelle Augustan kuuluisan Magnolian Lanen portit avasi toisen kierroksen viimeisen reiän birdie, jonka turvin hän nousi jakamaan 21. tilaa ja suoraan jatkopaikkaan. Parillakin hän olisi päässyt vielä kuuden pelaajan uusintaan, jossa olisi ollut jaossa kaksi jatkopaikkaa.

Riihijärvi on kahden kierroksen jälkeen tuloksessa +6. Kisan kärkikaksikkona viimeiselle kierrokselle lähtevät Ruotsin Ingrid Lindblad sekä amatöörien maailmanlistan ykkönen, Yhdysvaltain Rose Zhang, tuloksella -1. Kymmenen kärkeen Riihijärvellä on matkaa kolme lyöntiä.

Mastersiin valmistautuvan Augusta Nationalin kerrotaan olevan erittäin hyvässä ja vaativassa pelikunnossa. Koko 30 pelaajan joukko on vain kahdeksan lyönnin sisällä, ja suuretkin nousut ja laskut ovat tulosluettelossa vielä mahdollisia. Augustan päätöskierrokselle mukaan pääseminen on kuitenkin jo kaikille 30 pelaajalle palkinto itsessään.

Kiira Riihijärvi on todennäköisesti ensimmäinen suomalaisnainen, joka on koskaan pelannut Augusta Nationalissa. Maamme ykkösamatööri saa kenttään tuntumaa jo perjantain harjoituskierroksella, jolle pääsevät mukaan myös kahden kierroksen jälkeen jatkosta pudonneet pelaajat.

Varmuudella Riihijärvi on ensimmäinen suomalaisnainen, joka on päässyt pelaamaan kilpailukierroksen maailman tunnetuimpiin kuuluvalle kentälle. Miesten Mastersissa suomalaisista ainoana on pelannut Mikko Ilonen.

Lue seuraavaksi: Kiira Riihijärvi pelaa perjantaina ensimmäisenä suomalaisnaisena satumaisella Augustan kentällä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje