Kauden paras sijoitus jäi Sanna Nuutiselle haaveeksi - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Kauden paras sijoitus jäi Sanna Nuutiselle haaveeksi

Sanna Nuutinen menetti asemiaan Etelä-Afrikan avointen viimeisellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Nuutisen otteissa on ollut pieniä merkkejä paremmasta kehnosti sujuneen viime vuoden jälkeen.

Sanna Nuutinen (-4) pelasi Kapkaupungin LET-turnauksen päätöspäivänä tuloksen 74. Kisan heikoin henkilökohtainen kierros pudotti hänet South African Women’s Openissa jaetulle 30. sijalle.

Lyönnin päässä kärkikymmeniköstä lauantaihin lähtenyt Nuutinen sai odottaa Steenberg Golf Clubin kentän 18. reiälle saakka päivän ainoata birdieään. Bogeja syntyi kolme, kaikki kierroksen puolivälin tietämillä.

Nuutinen olisi tarvinnut kolme lyöntiä paremman tuloksen yltääkseen kauden kovimpaan sijoitukseensa. Vaikka Etelä-Afrikan avointen lopputulema ei Nuutista takuulla tyydytä, on tilanne isossa kuvassa valoisampi kuin heikosti sujuneella kaudella 2022.

Hän pelasi viikonvaihteessa vuoden neljännen turnauksensa, ja on yltänyt jokaisessa jatkoon. Siitä on hyvä ponnistaa kohti seuraavia haasteita. Ison kysymysmerkin muodostavat kuitenkin pelimahdollisuudet, joita hänen kategoriallaan ei ylen määrin ole tarjolla.

Nuutinen pääsi kahteen peräkkäiseen Etelä-Afrikan turnaukseen liityttyään paikallisen Sunshine Ladies Tourin jäseneksi, mutta esimerkiksi ensi viikolla Singaporessa pelattavaan kilpailuun hän on 56. varasijalla. Uudelleenrankkauksen kautta kategoriaa olisi mahdollista kohentaa, mutta niukan kisatarjonnan lisäksi keskinkertaiset sijoitukset eivät tilannetta helpota.

Toinen jatkokierroksilla pelannut suomalainen, Noora Komulainen (par) oli Kapkaupungissa 47:s.

South African Women’s Openin voitto on jäämässä kotiyleisön riemuksi Etelä-Afrikkaan. Ashleigh Buhailla (-22) on viiden lyönnin johto, kun kärkiryhmällä on kaksi reikää pelaamatta. Espanjan Ana Pelaez Trivino (-17) on toisena.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje