25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Karsinnassa kolme paikkaa tarjolla Finnair Mastersiin

Linda Herniksson siirtyi syksyllä pelattujen MM-kisojen jälkeen ammattilaiseksi.

Linda

Kauden suurimpaan kotimaiseen kisaan, Finnair Mastersiin mahtuu lopulta yhdeksän pelaajaa Osallistujmäärä on kokonaisuudessaan 108.

Minea Blomqvist, Kaisa Ruuttila ja Ursula Wikström lukeutuvat suurimpien suosikkien takana ”kakkosketjussa” mahdollisiin menestyjiin. Riikka Hakkarainen, Jenni Kuosa sekä villin kortin saanut Jutta Degerman ovat mustia hevosia jotka tarvitsevat ison onnistumisen hätyytelläkseen kärkeä.

Maanantaina 27. kesäkuuta pelataan vielä 18 reiän avoin karsinta kotimaisille ammattilaisille ja amatööreille. Jaossa on kolme paikkaa alkuperäisen kahden asemasta.

Suosikkeja toistaiseksi ilmoittautuneista ovat Linda Henriksson, Elina Nummenpää sekä Finnair Mastersissa aiemminkin väläytellyt Hanna-Leena Ronkainen ( ex-Salonen). Valitettava päällekkäisyys Finnair Mastersin kanssa ovat naisten ja tyttöjen EM-kisat. Finnair Masters päättyy täydet kierrokset pelaajilta lauantaina, EM-kisat käynnistyvät seuraavana tiistaina. Golfliiton valmennusjohto päätti, että karsintaan tai kisaan ei osallistu maajoukkuepelaajia.

”Goflliiton asettaman strategian 2020 johdosta pääpaino on EM-kisoissa. Katsoimme , että tässä tuilisi liian lyhyt palautuminen kisojen väliin. Tulemme kuitenkin perjantaina seuraamaan kilpailun tapahtumia”, naisten valmentaja Heini Haapala perusteli ratkaisua. Pelaajia ei kuitenkaan ole kielletty osallistumasta karsintaan.

Juhannuksen jälkeisellä viikolla Talissa pelattavaan LET:n kilpailuun lentää Espanjasta suuri tähti. Carlota Ciganda on voittanut kahdesti amatöörien Euroopan mestaruuden, British Amateurin , osallistunut juniorien Solheim Cupiin ja Ryder Cupiin yhteensä neljät kertaa ja loistanut viimeiset vuodet yliopistonsa Arizona Staten tähtenä USA:ssa. Naisten Euroopan Tourilla tulokset ovat myös hämmästyttäviä. Debyyttinsä hän teki jo 14-vuotiaana jolloin missasi cutin. 2007 hän sijjoittui Espanjan avoimissa kahdeksanneksi, vuotta myöhemmin Teneriffalla kolmannaksi. Ciganda päätti siirtyä ammattailaiseksi kesäkuun alussa. Toinen sija LET:n Teneriffan kisassa on sekin hämmästyttävän kova näyttö osaamisen tasosta.Naiste Euroopan Tourilla hän on suurella todennäköisyydellä vain kääntymässä, tähtäin on valtameren takana LPGA Tourilla. Cigandan manageritoimisto on alan jätti IMG.

”Pelaan kesän aikana Euroopassa niissä kisoissa joihin saan kutsun. Jo heinäkuussa käynnistyvät LPGA Tourin kolmivaiheiset karsinnat, jotka ovat yksi pääkisoistani”, Ciganda kertoo LET:n sivuilla.

”Cigandan saaminen mukaan kilpailuun on koko tapahtuman kannalta merkittävää. Hän vetää vamasti puoleensa yleisöä ja junioreita jotka häntä seuraamalla saavat ajatuksia omaankin peliinsä. Ensimmäistä kertaa järjestettävä karsinta on tapamme osoittaa, että haluamme pitää portit avoinna huippujen lisäksi myös uuden sukupolven pelaajille”, kertoi Finnair Mastersin promoottori, Infront Finlandin varatoimitusjohtaja Tero Kumpulainen. Lee-Anne

Espanjalaistähden mukaantulo täydentää mukavasti Finnair Mastersin varsin vahvaa osanottajalistaa. Carlota Ciganda, vastikään ensimäisen LET-voittonsa saavuttanut Caroline Hedwall ja rahalistaa johtava Hollannin 23-vuotias Christel Boeljon muodostavat kiinnostan uuden sukupolven tähtien trion. Kokeneeemista pelaajista menestystä tavoittelevat viimevuoden voittaja Lee-Anne Pace, Solheim Cup-paikkaa metsästävät Becky Brewerton, Diana Luna, Trish Johnson sekä Virginie Laqoutte-Clement. . Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje