11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakon johto kestää

Roope Kakko haluaa pelata lauantaina fiksusti, mutta hyökkäävästi. © Getty Images

Acaya Openin ykköseksi 36 reiän jälkeen noussut Roope Kakko (-4) ei yltänyt kolmannella kierroksella aivan torstain kaltaiseen esitykseen. Tulos 70 riitti kuitenkin pitämään Kakon jaetulla kärkipaikalla paalulle kirineen Norjan Espen Kofstadin kanssa.

Kakko itsekin totesi, ettei ollut perjantaina parhaimmillaan. Hän ei silti yllättynyt, että par-tulos piti hänet edelleen kisan keulilla: ”Tämä on todella vaativa kenttä, joten par-tuloksessa ei ole mitään valittamista”, Kakko sanoi kiertueen sivuilla.

”On erikoista, jos ryhmässä yhdellä on vaikeuksia, niin kohta koko ryhmällä on. Näin kävi tänään, ja meillä meni paljon aikaa pallojen etsimiseen.”

”Huomenna monilla pelaajilla on mahdollisuudet voittoon. Minun on pelattava samaan aikaan fiksusti ja hyökkäävästi, mikä tulee olemaan vaikeata”, Kakko ennakoi.

Kakko pelaa Leccen turnauksen finaalikierroksen johtopallossa Kofstadin ja Tanskan Joachim BHansenin (-3) kanssa. Kyseessä on siis puhtaasti pohjoismaalainen lähtö.

Muista suomalaisista Mikko Korhonen (+1) on sijalla 16 ja perjantaina tuloksen 69 lyönyt JanneMommo (+3) niukasta 30:n huonommalla puolella.

Oslossa asuva 24-vuotias Kofstad vastasi perjantain kovimmasta kierroksesta (65) neljättä sijaa jakavan Alexandre Kalekan (-2) kanssa. Kaksi alle -tuloksessa ovat myös USA:n Peter Uihlein sekä vuonna 2008 Ryder Cupissa pelannut Oliver Wilson.

Wilson menetti korttinsa ET:lle viime vuonna, ja on pudonnut World Rankingilla sijalle 475. 31-vuotias britti on kuitenkin päättänyt tehdä nopean paluun pääkiertueelle: ”Challenge Tour ei ole se kiertue, missä haluan pelata. Asiat ovat nyt näin, joten minun täytyy käyttää tätä reittiä palatakseni ET:lle.”

”Onneksi saan silloin tällöin kutsuja Euroopan kiertueen kisoihin, on vain tartuttava jossain tilaisuuteen.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje