[14][27]
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko kuudentena Madridissa

Roope Kakko löysi Madridissa välittömästi paikkansa Top 10:stä.

Roope Kakko oli hyvässä vireessä Madridissa käynnistyneen CT-turnauksen avauskierroksella. Kakko on tuloksellaan 67 kisassa jaetulla kuudennella tilalla yhdessä seitsemän muun pelaajan kanssa.

Hänen pelinsä sujui keskiviikkona virheettömästi, sillä tuloskorttiin merkittiin viiden birdien lisäksi 13 paria. Kakolle Madridin turnaus on ensimmäinen Euroopassa ja Challenge Tourilla tällä kaudella.

Peter Erofejeff ja Mikko Korhonen alittivat niin ikään avauspäivänä 70 lyönnin rajan. Tulos 69 oikeuttaa 18 reiän jälkeen jaettuun 21. sijaan. Erofejeff teki keskiviikkona Kakon tavoin viisi birdietä, mutta sisääntulon kaksi bogia vei paikan kymmenen joukosta. Korhosen saldo oli neljä birdietä ja yksi bogi.

Nykyään ET:n kalustoon kuuluva Korhonen on pelannut urallaan 108 kilpailua Challenge Tourilla. Näissä hän on koonnut kaikkiaan 19 Top 10 -sijoitusta.

Tapio Pulkkasen (71) tuloskortti oli kirjava. Yhden eaglen ja kolmen birdien lisäksi hän värkkäsi avauskierroksella kaksi bogia ja yhden triplan. Ensimmäistä CT-kisaansa ammattilaisena pelaavan Pulkkasen tulos oli 72 lyöntiä.

Janne Mommo (73) on sijalla 86, Miro Veijalainen (75) on 36 pykälää alempana.

Palkintoarvoltaan 160 000 euron Challenge de Madrid -turnauksen paalupaikalle rynnisti Francois Calmels. Tuloksen 63 pelannut ranskalainen iski avauspäivänä 11 reiän sisällä peräti yhdeksän birdietä. Rhys Davies, Sam Hutsby, Jens Dantorp ja Diego Suazo jakavat toista sijaa: he ovat Calmelsia kolme lyöntiä jäljessä.