9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko kolmas Leccessä

Roope Kakon kolmas tila on kauden paras suomalaissijoitus CT:llä. © Getty Images

Roope Kakko (-6) ei aivan yltänyt voittoon vaadittavaan esitykseen Italiassa pelatussa Challenge Tourin kisassa. Hän päätyi kisan lopputuloksissa kolmanneksi, kolme lyöntiä Norjan Espen Kofstadille hävinneenä. Suomalainen jakoi 54 reiän jälkeen kisan kärkipaikkaa Kofstadin kanssa.

Kakko ei sortunut finaalikierroksella kuin yhteen bogiin. Kolmen birdien täydentämä 68 lyönnin kierros olikin hänen toiseksi parhaansa koko kilpailussa. Tällä kertaa muut menivät vain kovempaa, sillä niin Kofstad kuin toiseksi sijoittunut Tanskan Joachim B. Hansen (-8) venyivät lauantaina tulokseen 65. Tämä kolmikko pelasi myös kisan johtopallossa päätöspäivänä.

Kakon kolmas tila on suomalaisittain parasta antia Challenge Tourilla tällä kaudella. Hyvä turnaus nosti hänet kiertueen rankingissa sijalle 51. Kakko joutui jättämään väliin suurimman osan viime vuoden peleistään jalkaleikkauksen vuoksi. Nyt kaikki näyttää olevan kunnossa.

Vaikka Kakko säilytti sairauslomansa vuoksi kevyen kategorian ET:lle, ovat osallistumiset loppukauden kisoihin hieman kiven takana. Muutama Acaya Openin kaltainen onnistuminen olisikin mutkattomin reitti pääkiertueelle ensi vuonna.

Muista suomalaisista Mikko Korhonen (-1) pelasi hyvän kisan ja oli 13:s. Viime viikonloppuna voitostakin taistellut Janne Mommo (+3) löytyi nyt sijalta 31. Peter Erofejeff karsiutui 36 reiän jälkeen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje