27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Kaisa Ruuttila aikoo menestyä myös Euroopan Tourilla

Ursula Wikström ja Kaisa Ruuttila olivat kauden menestyneimmät naispelaajamme.

Ursula

Viidellä suomalaisella on täysi pelioikeus LET:lle kaudella 2011. Loistava kausi päättyi Kaisa Ruuttilan osalta mallikkaasti. Hän selvitti La Mangassa ensin esikarsinnat, tämän jälkeen karsintafinaalin. Molemmat vaiheet varsin vaivattoman oloisesti. Yhdeksän kierroksen urakka tuntui kuitenkin paitsi fyysisenä, myös henkisenä väsymyksenä.

”Olo on tietysti nyt onnellinen, mutta myös hieman sekava. Koko kausi on ollut varsin hieno ja tämä vielä siihen kruunuksi. Ei se helpolla tullut, karsintavaiheessa sain puristaa itsestäni paljon jaksamista ja henkisiä voimavaroja irti. Sen juuri päätin, että en enää ikinä tule La Mangaan,” Ruuttila tunnelmoi.

Viidennen kierroksen lähtökohta oli jopa helppo. Viimeiseen kortinsaajaan oli eroa seitsemän lyöntiä. LET:n karsinnoissa ei ole suurtakaan merkitystä sillä, saako ensimmäisen tai viimeisen, 30:n kortin. Kauden käynnistävät Uuden-Seelannin ja Australian kisat voivat jokatapauksessa jäädä väliin.

”Kun on kahdesti jäänyt rajan taakse lyönnillä, osaa tätä suoritusta tietty arvostaa.Peli oli päätöspäivänäkin hyvin kuosissa, putteri ja lähipeli melkoisen jäässä. Ne ovat tulevaisuudessa nuo parannettavat kohdat. Koko viikon ajan oli sellaisia 16 viheriöosuman kierroksia, enemmän olisi pitänyt upota”.

Lakeside Vammalaa edustava Ruuttila oli päättyneellä kaudella maamme eniten ansainnut naispelaaja. Lähes kaikki eurot (40.323) tulivat Ruotsin Nordea Tourilta. Hän voitti kolmasti Ruotsissa ja oli kahdesti kakkonen. Tourin voitto tuli suvereeniin tyyliin. LET:n Talin kisassa hän oli 12:s, plakkarissa on myöhäissyksyltä myös Espanjassa lämmittelykisan ykköstila, sekä siinä tullut kierrostulos 62.

Ruuttila on pelannut kausilla 2007,2008 ja 2010 yksittäisiä kisoja LET:lla. Nyt hän pääsee suunnittelemaan varsin vapaasti kisaohjelmansa. LET julkaisi vastikään kalenterin jossa on peräti 25 kilpailua. Oletettavasti Ruuttila pelaa niistä 15-20, näytönpaikkoja avautuu varmasti.

”Uskon vakaasti siihen, että pystyn menestymään päätourilla. Jo ensimmäisenä vuonna voittaminen on tavoite, ei sinne ole tarkoitus ihmettelemään lähteä”, hän lopettaa.

Ruuttila oli Talin Finnair Mastersissa vuonna 2007 kuudes, tänävuonna siis 12:s. Ulkomailta parhaat noteeraukset ovat 22:s ja 24:s tila, joten isoja harppauksia on vielä päätourilla menestymiseen.

Caroline Hedwall näytti luokkansa

Caroline

21-vuotias ruotsalaisneito Caroline Hedwall oli täysin suvereeni La Mangan molemmissa karsintavaiheissa. ”Alkuerissä” hän oli neljällä kierroksella toistakymmentä lyöntiä seuraavaa parempi. Finaalissa USA:n Jaclyn Sweeney jäi viidellä kierroksella yhdeksän lyöntiä, muut kortinsaaneet 11-25 lyöntiä. Hedwallin kanssa pro-amin Talissa pelanneena ja hänen statsejaan ja saavutuksiaan tutkineena vahva veikkaukseni on, että Hedwallista tulee supertähti nimenomaan Eurooppaan jo kaudella 2011. Hän epäonnistui LPGA:n karsintafinaalissa ja pelannee suurimman osan vuodesta LET:lla joka on myös koko tourille melkoinen piristysruisku.

Hedwallin lyönnissä on potkua, fysiikka on vahva, silmistä ja tekemisestä paistaa vahva nälkä ja rakkaus golfiin.Tämän tytön koko olemus on täynnä niitä merkkejä joista rakentuu menestys. Uskaltaisin lyödä jopa suklaalevyn vetoa siitä, että Hedwall pelaa jo Solheim Cupissa syksyllä 2011.

Ruotsalaisia karsinnoista pääsi läpi viisi. Uusina kansallissuuksina LET:n pelaajistossa on jatkossa myös tsekki ( Klara Spilkova) sekä kreikkalainen ( Libeley Elena Lawrence)

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje