11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Junioreista ammattilaisviheriöille ja takaisin – alle kahdessa kuukaudessa

Fanni Grönlund pääsee tähtäilemään puttejaan LET-kilpailussa omalla kotikentällään. Kuva: Juha Hakulinen

Villin kortin kotikentällään pelattavaan Ladies European Tour -kilpailuun saanut Fanni Grönlund haluaa nauttia kokemuksestaan.

On tapahtuma tai kilpailu mikä hyvänsä, sen kokeminen kotiyleisön edessä on ikimuistoinen hetki. Tätä herkkua Pickala Golf Clubin Fanni Grönlund, 19, pääsee maistamaan kesä-heinäkuun vaihteessa, kun hän osallistuu Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailuun.

Suomen LET-kisan järjestäjänä toimivalla Pickalalla oli kaksi villiä korttia kilpailuun, ja seura päätti jakaa ne Elina Saksalle ja Grönlundille. Mitenkään sormia napsauttamalla kortti ei Grönlundin taskuun tipahtanut, vaan hän teki perusteellisen hakemuksen seuralle.

”Kuvailin hakemuksessa itseäni, kerroin pelihistoriastani ja toin esille, minkälaisia saavutuksia minulle on viime kausina tullut. Korostin erityisesti viime kautta, kun pelit menivät hyvin”, tähänastisella urallaan kolme SM-mitalia voittanut Grönlund kertoo.

Pickalan toimitusjohtaja Janne Pelkonen ja toiminnanjohtaja Sanna Haavisto totesivat lopulta Grönlundin hakemuksen niin hyväksi, että seura päätti antaa toisen kutsuistaan iloiselle ja energiselle Grönlundille.

Jännitin valintaa viimeiseen asti.

Kun tieto valinnasta lopulta tuli, Grönlund oli haljeta riemusta.

”Jännitin valintaa viimeiseen asti. Osasin vähän odottaa sitä, mutta ei se silti mikään itsestäänselvyys ollut.”

Kilpailu pelataan Pickalan Park-kentällä, jonka kiemuroihin Grönlund on vuosien varrella tutustunut huolella. Mutta kilpailuun ei voi ikinä valmistautua liian hyvin, sen tyttöjen EM-joukkueeseen viime vuonna kuulunut Grönlund tietää.

”Päätin jo ennen kauden alkua, että tulen pelaamaan paljon Parkilla tällä kaudella. Ja niin olen tehnytkin”, hän korostaa.

Vieraita ison veden takaa

Grönlund seuraa toisen villin kortin saaneen Elina Saksan jalanjälkiä, sillä hän suuntaa Saksan tavoin Yhdysvaltojen yliopistogolfmaailmaan. Saksa tosin ehtii jo tänä keväänä valmistua California Staten yliopistosta, kun taas Grönlund suuntaa vuoden 2024 syksyllä Pohjois-Carolinan osavaltioon opiskelemaan. Hänen koulunsa on Campbell University.

LET-viikko tuo kuitenkin pienen etukäteismaistiaisen Yhdysvalloista Grönlundille.

”Minun valmentajani Jenkeistä tulevat katsomaan Pickalan kilpailua”, Grönlund sanoo innoissaan.

Grönlund kävi helmikuussa tutustumassa tulevaan opinahjoonsa, ja tunnelmat uudesta koulusta olivat todella positiiviset.

”Aivan ihana koulu. Siellä on melkeinpä pelkästään ulkomaisia golfareita”, Grönlund viestitti helmikuussa.

Junnukisoista positiivisia fiiliksiä

Ikänsä puolesta vielä juniorikaartiin lukeutuva Grönlund pelasi jo kauden ensimmäisessä Finnish Junior Tourin kilpailussa Nordcenterissä, ja tänä viikonloppuna hän kisailee myös FJT:llä, kun kiertue on siirtynyt St. Laurence Golfiin.

Fanni Grönlundin palkintokaapista löytyy jo kolme SM-mitalia. Kuva: Juha Hakulinen

Hyppy juniorikilpailusta Ladies European Tourille on iso, mutta Tommi Laiton valmennettava ei ota asiasta paineita. Juniorikilpailut toimivat hyvinä harjoituskilpailuina kohti kauden päätavoitteita.

”Nämä kaksi ensimmäistä FJT-kisaa sopivat tosi hyvin kilpailukalenteriin. Nämä ovat hyviä kisoja, joissa saa kisakierroksia alle ennen isompia kisoja. Haen näistä hyviä kokemuksia. Kyllä se peli sieltä tulee, sille pitää vain antaa aikaa”, jaetulta kolmannelta sijalta päätöskierrokselle Lohjalla startannut Grönlund sanoo.

Mitä Grönlund sitten visiitiltään naisten ammattilaisviheriöille odottaa? Joko puntti tutisee, vai mitkä ovat nuoren naisen tunnelmat puolitoista kuukautta ennen h-hetkeä?

”En aseta ikinä kisoissa tulostavoitteita. Haluan, että pystyn nauttimaan pelistä ja pelaamaan omaa hyvää peliäni sielläkin. Vaikka se on isoin kilpailu, minkä olen ikinä pelannut, niin se pitää ottaa kisana muiden joukossa, ettei ala maalaamaan mitään kauhukuvia siitä”, fiksusti tulevaan koitokseen suhtautuva Grönlund juttelee.

Grönlund oli kesällä 2021 Aura Golfissa seuraamassa, kuinka Matilda Castren otti ikimuistoisen kotivoiton Suomen LET-kilpailussa. Kisakokemuksesta suuresti nauttinut pickalalainen haluaa aistia samanlaisesta tunnelmasta kotikentällään. Siitä hän sai jo esimakua viime kesänä.

”Pelasin viime vuonna ensimmäistä kertaa naisten SM-kisoissa, ja ne kisat olivat myös Pickalassa, omalla kotikentälläni. Se oli niin mieletön kokemus. Nyt kun tulee vielä astetta isompi kisa, niin odotan kyllä superinnolla. On hienoa, että läheiset pääsevät katsomaan minua. Se tulee olemaan unohtumaton ja ainutlaatuinen kokemus”, Grönlund tietää jo nyt.

Lue seuraavaksi: Hyötyvätkö suomalaispelaajat Pickalan LET-kilpailun "kotikentästä"?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje