[14][27]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Junioreiden Suomen mestaruudet ratkottiin Maskussa

Albert Eckhardt voitti Maskussa ylivoimaisesti 16-vuotiaiden poikien SM-kultaa.

Maskun kolmepäiväisissä junioreiden lyöntipelin SM-kisoissa oli perjantaina jaossa yhteensä 18 mitalia ikähaarukassa 16-21 vuotta. Merkillepantavaa on, että mitalit jakautuivat maantieteellisesti katsoen hyvin laajalle säteelle. Useampi kuin yksi mitali meni ainoastaan Kymen Golfiin (3) ja Oulun Golfkerhoon (2).

Tuloksellisesti parhaat mestarit leivottiin 18- ja 21-vuotiaiden tyttöjen sarjassa, sillä niin Tawast Golfin Saara Nylander kuin Keimolan Sanna Nuutinen voittivat SM-kultaa yhteissaldollaan viisi alle. 18-vuotiaiden tyttöjen muut mitalit menivät Harjattulan Oona Vartiaiselle ja Oulun Stiina Pakoselle. 21-vuotiaissa tytöissä palkintopallilla poikkesivat Nuutisen lisäksi Tarina Golfin Marika Voss sekä Sarfvikin Anna Happonen.

Kisan ylivoimaisin mestari oli 16-vuotiaiden poikien SM-kultaa voittanut St Laurencen Albert Eckhardt (par), joka päihitti Kymen Golfin Iiro Eskelisen kuudella lyönnillä. Ruukki Golfin Emil Korkeakoski sai pronssia.

Tuoreita Suomen mestareita ovat lisäksi Oulun Karina Kukkonen (T16), Kerigolfin Roni Malkki (P18) sekä Espoon Roope Kanerva (P21).

Muut mitalistit ja tulokset löytyvät live scoring -osiosta.