11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Jouko Mikkola Golfpiste Hickory Openin paras

Jouko Mikkola jätti lähimmän kilpakumppaninsa peräti kahdeksan lyönnin päähän.

Jouko

Vuosaaressa pelattiin launtaina upeassa kelissä Golfpiste Hickory Openia. Tuulesta ei ollut tietoakaan, mutta kentän tuuheat raffit rankaisivat sinne eksyneitä pelaajia rankalla kädellä.

Koko kauden kulkua noudattaen tälläkin kertaa menestystä tuli sekä ensikertalaisille että Hickory Tourin veteraaneille. Toista kertaa tällä kaudella voittajana oli tasoitussarjassa Antti Paatola. Lyöntipelisarjan voitto meni jälleen ensikertalaiselle, tällä kertaa Golf Talmassa prona työskentelevä Jouko ’Jokeri’ Mikkola kävi näyttämässä miten ammattimies osaa pelata myös historiallisilla välineillä. Kisassa ratkaistiin myös Vuosaari Golfin hikkorimestaruus joka tällä kertaa meni Lasse Vaajaselle.

Raffit rankaisivat

Edellisviikon sateet ja lämmin keli olivat saaneet karheikot rehottamaan ja kaikilla sinne joutuneilla oli suuria vaikeuksia. Lyöntipelissä parhaan tuloksen pelasi PGA pro Jokeri Mikkola Golf Talmasta. Kaverilta lainatuilla mailoilla pelaten hän takoi tuloksen 83.

Reilusti hänelle jäivät Mika Hjorth ja Jorma Karlstedt tuloksillaan 90 ja 91. Parhaana Vuosaari Golfin pelaajista ja siis klubimestari hikkorigolfissa oli neljänneksi sijoittunut Lasse Vaajanen. Tasoitussarjassa voiton otti ehkä jopa odotetusti Antti Paatola. Voitto oli hänelle toinen tällä kaudella. Tulos tällä kertaa oli 27 pistettä. Tasaisesta porukasta seuraaviksi nousivat Jokeri Mikkola ja Eino Rask 25 pisteellä, näistä Jokeri toisena paremmalla tasoituksella. Heistä pisteen jäivät Mika Hjorth ja kotikentällään pelannut Timo Hietala.

Kaikki auki ennen finaalia

Eino

Tourin kokonaispisteissä lyöntipelisarjassa johtopaikalle palasi Mika Hjorth. Kakkossija ja kaksi voittoa antavat hyvät lähtökohdat finaaliin. Yhteispisteillään 42 Mikan johto toisena olevaan Jussi Markkaseen on kuusi pistettä, ei paljoakaan kun muistaa että finaalissa on tarjolla tuplapisteet ja voittaja kuittaa 30 pisteen lisäyksen. Teoreettiset mahdollisuudet voittoon sarjassa on itse asiassa kaikkiaan kahdeksalla pelaajalla. Hikkorikausi huipentuu jälleen kerran Vanajanlinnan upealla kentällä pelattavaan finaaliin. Puitteet finaalille ovat Vanajanlinnassa erinomaiset, kenttä ja klubitalon palvelut ovat aina pärjänneet Golf Digestin äänestyksissä. Luvassa on siis upea päätös hikkorikaudelle 2011.

Antti Paatola / Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje