[6][5]
Kilpagolf - LPGA Tour

Jiyai Shin hyytyi kolmanneksi Sybase Match Playssa

Angela Stanford on yksin välierissä kolmen eteläkorealaisen kanssa. © Getty Images

Välierän Jiyai Shinin ja Sun Young Yoon välillä piti olla Shinin heiniä. Eipä ollut, vaan maailmanlistalla sijalla 40 oleva Yoo menikin finaaliin. Shin sai napattua Yoolta kaksi reikää ottelun aikana. Ottelu päättyi 2&1.
Finaalissa Yoo kohtasi neljästi LPGA:lla voittaneen Angela Stanfordin. Eteläkorealainen oli tiukassa paikassa parhaimmillaan ja voitti ottelun lukemin 3&1. Stanford vei Yoolta kaksi reikää.
Taistelussa kolmannesta ja neljännestä sijasta Jiyai Shin sai vastaansa AmyYangin. Yang oli hävinnyt välierässä Angela Stanfordille ensimmäisellä uusintareiällä. Shin voitti Yangin 3&2 ja sijoittui siis kolmanneksi.
Kisan neljästä parhaasta kolme oli eteläkorealaisia. Yoo aloitti ammattilaisuransa vuonna 2005 ja alkoi pelata Durames Futures Tourilla. Yoo selvitti ensimmäisenä vuonna kaikki cutinsa ja sijoittui kymmenen parhaan joukkoon kymmenen kertaa. Lopullinen sijoitus rahalistalla oli viides ja se oikeutti korttiin LPGA Tourilla.
Viime vuonna Yoon ensimmäinen voitto Arkansassa pelatussa P&G Beauty Anrkansas Championshipissa oli lähellä. Yoo joutui uusintarei´ille Angela Stanfordin ja Jiyai Shinin kanssa. Voiton vei lopulta Shin. Viime sunnuntaina Yoo sai hyvityksen, sillä välierissä kaatui Shin ja finaalissa Stanford.

Jiyai Shin matkalla finaaliin Sybase Match Playssa

Sybase Match Playssa pelattiin lauantaina kaksi kierrosta. Ensin kolmannelle kierrokselle selvisi 16 pelaajaa. Puolivälieriin itsensä 16 parhaan joukosta pelasivat muun muassa Jiyai Shin, joka voitti Beatriz Recarin luvuin 4&3. Ottelussa Recari oli neljän reiän jälkeen jo kaksi up, mutta loppukierroksella Recarin onnistui voittaa vain yksi reiän.
Michelle Wie voitti kolmannella kierroksella Karina Icherin 3&2. Puolivälierissä Wie kohtasi maailmanlistan ykkösen Jiyai Shinin. Tasaisessa ottelussa Shinin eagle 16 reiällä toi ratkaisun ja eteläkorealainen voitti luvuin 2&1.
Puolivälierissä major-voittaja Catriona Matthews kohtasi Angela Stanfordin. Amerikkalainen Stanford voitti luvuin 5&3. Sun Young Yoo voitti Yani Tsengin 2&1 ja Amy Yang päihitti Haeji Kangin 1&0.
Välierissä sunnuntaina aamulla Angela Stanford kohtaa Amy Yangin ja Jiyai Shin saa vastaansa Sun Young Yoon. Yoon paras sijoitus LPGA Tourilla on kakkonen vuodelta 2009.
Sybase Match Playssa maailmanlistan top-10:stä neljä jatkoon
<a href=Michelle Wie otti ammattilaisuransa avausvoiton marraskuussa 2009. Sybase Match Playssa sijoitus on 16 parhaan joukossa. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2010/05/10052207325860.jpg" width="460">

Michelle Wie otti ammattilaisuransa avausvoiton marraskuussa 2009. Sybase Match Playssa sijoitus on 16 parhaan joukossa. &copy Getty Images

Sybase Match Playn toisella kierroksella Ai Miyazaton tie nousi pystyyn. Maailmanlistan kakkonen hävisi ottelunsa yhdellä reiällä M.J. Hurille. Maailmanlistan ykkönen pääsi kolmannelle kierrokselle, kun Jiyai Shin voitti Hee-won Hanin 3&1.
Jatkoon selvisivät myös Beatriz Recari ja Amanda Blumenhurst. Viimeksi mainittu teki omasta vastustajastaan Karrie Webbista hakkelusta ja voitti tämän 7&6. Myös Michelle Wie selvisi jatkoon, kun amerikkalainen voitti toisessa ottelussaan Hee Young Parkin 5&4.
Maailmanlistan kymmenestä parhaasta kolmannelle kierrokselle ovat selvinneet Jiyai Shi (1.), Yani Tseng (4:s), Michelle Wie (8:s) ja Angela Stanford (10:s).
Kolmannelle kierrokselle jatkaa 16 parasta, alunperin mukana oli 64 pelaajaa. Kolmannen kierroksen ottelut pelataan lauantaina aamulla ja välierät lauantaina iltapäivällä.

Sybase Match Playssa ei yllätyksiä

Amanda Blumenhurst on sijoittunut tulokaskaudellaan kerran kymmenen parhaan joukkoon.

Suurimmat ennakkosuosikit 64 pelaajasta jatkavat toiselle kierroksella. Sophie Gustafson, Ai Miyazato, Jiyai Shin ja Amanda Blumenhurst hoitivat kaikki omat ottelunsa. Anna Nordqvist sen sijaan kompuroi ja tippui ensimmäisen kierroksen jälkeen.
Beatriz Recari, Blumenhurst Azahara Munoz ovat kaikki kiertueen tulokkaita. Kaikki myös selvisivät toiselle kierrokselle Sybase Match Playssa.
Kuudessa ottelussa pelaajien paremmuutta jouduttiin ratkomaan jatkorei´illä. Rökälevoittoja ei nähty. Isoimmat voitot ottivat Sophie Gustafson ja Candie Kung, joka tiputti Natalie Gulbisin. Ottelut päättyivät 5&4.
LPGA:lla kamppaillaan reikäpelissä
Maailmanlistan ykkönen Jiyai Shin saa ensimmäisessä ottelussa vastaansa Kyeong Baen.  &copy Getty Images

Maailmanlistan ykkönen Jiyai Shin saa ensimmäisessä ottelussa vastaansa Kyeong Baen. &copy Getty Images

Naisgolfin ykköskiertueella pelataan tulevana viikonloppuna täysin uusi reikäpeliturnaus. Kisaan ovat valikoituneet naisgolfin 64 parasta. Sybase Match Play Championship pelataan Hamilton Farm Golf Clubilla New Jerseyssa.

Kovatasoisessa reikäpelikamppailussa ovat mukana maailmanlistan kärkinimet Jiyai Shinista ja Ai Miyazatosta aina Finnair Mastersin voittaneeseen Beatriz Recariin asti. Viikonloppuna kentällä on iso tukku kokeneita reikäpelin pelaajia Solheim Cupista ja HSBC Women´s Match Playsta. Esimerkiksi Juli Inksterin tilasto Solheim Cupista on vakuuttava: kuusi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio.
Muutama viikko sitten LPGA:lla pelattiin Mojo6, jossa joukko kutsuttuja pelaajia pelasi kuusireikäisiä miniotteluita. Virallisen kilpakalenterin ulkopuolisen kisan voitti maailmanlistan kuutonen Anna Nordqvist. Kakkoseksi jäi Amanda Blumenhurst, joka voitti reikäpelinä pelattavan U.S. Amateurin vuonna 2008. Blumenhurst ja Nordqvist ovat mukana tänäkin viikonloppuna.
LPGA Tour on muutaman viime viikon aikana kärsinyt pahoista menetyksistä. Ensin Lorena Ochoa lopetti uransa. Vakavammasta menetyksestä ilmoitettiin viikko sitten, kun kiertueen pelaaja Erica Blasberg löytyi kuolleena kotoaan. Kuolinsyystä ei ole vielä tietoa.