Isot yksittäiset reikätulokset söivät Suomen naisten haaveet EM-kisojen mitalipeleistä - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Isot yksittäiset reikätulokset söivät Suomen naisten haaveet EM-kisojen mitalipeleistä

Elina Saksa oli yksi naisten joukkueen onnistujista lyöntipelikarsinnassa. Kuva: SGL

Niin ikään takapakkia toisella kierroksella ottaneiden tyttöjen pelit jatkuvat kakkosflightissa.

Suomen naisten joukkue koki keskiviikkona karvaan pettymyksen jäätyään kahdeksan parhaan maan ulkopuolelle Pohjois-Irlannissa Royal County Down -kentällä meneillään olevassa EM-turnauksessa.

Joukkue pelasi toisella lyöntipelikierroksella tuloksen 385, missä oli top 8:aa ja ykkösflightia ajatellen seitsemän lyöntiä liikaa.

Lyöntipelissä 12:nneksi sijoittuneen Suomen (+35) kompastukseksi koitui isot yksittäiset reikätulokset. Yhden harvoista parin alittaneista tuloksista avauspäivänä pelannut Kerttu Hiltunen oli keskiviikon kierrostaan neljän reiän jälkeen kolme alle, kunnes teki viitosella (par 4) reikätuloksen kymmenen.

Hiltunen ei saanut epäonnistumisen jälkeen enää kunnolla otetta peliinsä tilastoiden suomalaisten toisen päivän heikoimman ja samalla kokonaissaldosta pois jääneen lyöntipelituloksen, 81.

Myös kaksi muuta suomalaista, Tia Teiniketo ja Anna Backman, pelasivat kahdeksikolla alkavan kierrostuloksen, 80. Backmanin musta hetki osui etuysin viimeiselle, missä par-nelosella syntyi reikätulos yhdeksän.

Vaikka peli koostuu aina kokonaisuudesta, ei pieneltä jossittelulta voida välttyä. Mikäli mainitut isot luvut ja Daniella Barrettin tiistain kierroksen 12. reiällä (par 4) tekemä yhdeksikkö olisivat olleet hieman säädyllisempiä, olisivat näkymät jatkopeleihin olleet toisenlaiset.

Barrett oli avauspäivän viisi yli -reikätuloksestaan huolimatta lyöntipelikarsinnan paras suomalainen kahdella 75 lyönnin kierroksellaan. Myös Elina Saksa (74–77) hoiti oman osuutensa hyvin.

”Olosuhteet olivat välillä vaativat, esimerkiksi tuulen suunta vaihtui neljä kertaa päivän aikana ja kenttä kuivui todella kovaksi. Tällä tasolla erot ovat pienistä asioista kiinni. Katsotaan mitä jatkopelit tuovat tullessaan”, naisten valmentaja Jussi Pitkänen sanoi.

Reikäpelissä vastaan asettuu Islanti. Vastustaja on Pitkäselle hyvinkin tuttu, sillä hän valmensi Islannin maajoukkuetta vuosina 2017−2018.

Laskusuuntainen oli myös karsinnassa yhdeksänneksi sijoittuneen Suomen tyttöjen joukkueen (+43) toisen päivän vire. Tosin navakka tuuli nousi jo aamusta, mikä näkyi yleisessä tulostasossa.  Numeroiden valossa tulossarja 75–77–77–77–79 ei ollut hassumpi, mutta eroa kahdeksantena ja viimeisenä joukkueena ylempään flightiin menneeseen kotijoukkueeseen Portugaliin jäi naisten tavoin seitsemän lyöntiä.

Markus Luoma oli miesten 2. divisioonan turnauksen ensimmäisenä päivänä Suomen joukkueen eliittiä. Kuva: SGL

Pääsy top 8:aan olisi edellyttänyt Montado Golf Resortissa tiistain kaltaista kokonaissuoritusta, joka sisälsi muun muassa Emilia Väistön ja lyöntipeliosuuden parhaan suomalaisen Kia Sormusen 73 lyönnin kierrokset. Sekä naisten että tyttöjen ongelmaksi koitui epätasaisuus, sillä edellisen päivän parhaat olivat toisella kierroksella joukkueen sisäisen tuloslistan alapäässä ja päinvastoin.

”Meillä oli koko päivän hyvä peli-ilme päällä, mutta koventunut tuuli näkyi joukkuetuloksen pienenä nousuna. Nyt katseet kohti reikäpelejä”, valmentaja Pasi Purhonen sanoi.

Myös tyttöjä vastaab torstain reikäpeleissä asettuu Islanti, joka pelasi Suomen kanssa keskiviikkona. Vastustajan pelaajat on siten ”scoutattu” ja suunnitelma Islannin kaatoon tehty.

Erilaisia haasteita kaikilla pelaajilla, huomenna pitää petrata.

Kakkosdivisioonasta vauhtia ja pikaista nousua ylemmälle EM-tasolle tavoittelevan Suomen miesten tavoitteena on lähteä Virosta turnauksen voittajana. Sarjanousu ei edellytä ykköstilaa, sillä kahdelle muullekin maalle on luvassa ensi vuodeksi paikka maanosan parhaiden joukkoon.

Suomi aloitti Estonian Golf & Country Clubilla pelattavan lyöntipelikarsinnan tuloksella 372 (+12), millä heltiää yhdeksän maan kilpailussa viides sija. Tuloksista neljä liikkui 73 ja 74 lyönnin välimaastossa, ja heikoin mukaan noteerattu tulos oli 78.

Joukkueesta parhaassa vireessä olivat yksi yli -tuloksen pelanneet Markus Luoma ja Jesse Waaralinna.

”Ihan kelpo päivä aloitukseksi. Erilaisia haasteita kaikilla pelaajilla, huomenna pitää petrata. Peli helpottuu aika tavalla kun pysyy pääsääntöisesti väylillä”, joukkueen luotsi Petteri Nykky sanoi.

Ratkaisevan pisteen vuoden 2018 EM-kilpailuissa kultaa voittaneelle joukkueelle tuoneella Veeti Mähösellä oli keskiviikkona synkkä päivä, sillä hän käytti kierrokseensa peräti 96 lyöntiä. Pahin hetki osui 51 lyöntiä vaatineen takaysin 13. reiällä, jolla Mähönen teki triplaparin, 12.

Samalla kentällä omaa ”kakkosdivarin” turnaustaan pelaava ja niin ikään voittajasuosikiksi määritelty poikien joukkue (+4) oli ensimmäisenä päivänä vahva ankkuroituen välittömästi kisan kärkeen neljällä lyönnillä ennen Sloveniaa.

”Kaikkiaan ok päivä. Sijoitus luonnollisesti lämmittää, vaikka emme täysin pysyneet omassa pelisuunnitelmassa. Huomenna uudestaan perusasioiden kautta”, viestitti poikien valmentaja Mikael Mustonen kentältä, jonka helteen kuivattamat väylät pomputtavat palloa jonkin verran arvaamattomasti.

Poikien joukkueessa ei heikkoa lenkkiä ollut. Jesse Saareks (70) alitti parin kahdella lyönnillä, ja muutkin kokonaistulokseen otetut kierrokset asettuivat 71 ja 75 lyönnin väliin. Miesten tavoin poikien 2. divisioonan turnauksesta nousee kolme maata ensi kaudeksi ykköstasolle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Sergio says:

    Mitkä lienevät valintakriteerit joukkueen valinnassa kun esim naisten joukkueessa on pelaajia, joilla ei tältä kaudelta ole kilpailusuorituksia juuri lainkaan. Esim Finnish Tourin osakilpailuihin on osallistunut eniten Kerttu Hiltunen, Teiniketo ja Backman kerran ja Junkkari ei kertaakaan. Jenkkiyliopistoissa opiskelevilla ei muutamalla ole ollut pääsyä joukkueen peleihin juuri lainkaan koko talvikaudella. Miten voi pitää kilpailutuntumaa yllä ellei pelaa? Klubikisojako nämä kiertävät?

  • Kolopalloilija53 says:

    Naisten joukkueeseen valintakriteerinä taisi olla 2 parasta pelaajaa WAGR-rankingin mukaan ja loput paikat valmentajien valinnoilla.