16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Hyvässä vireessä oleva Teemu Mattila onnistui Erkko Trophyn avauspäivänä

Teemu Mattila teki avauskierroksella kuusi birdieä ja vain yhden bogin. Kuva: Juha Hakulinen

European Young Mastersissa viidenneksi sijoittunut June Weckman jatkoi hyviä otteitaan Talissa.

Torstaina käynnistynyt Erkko Trophy lähti liikkeelle vauhdikkaasti Talin kentällä. Miesten sarjassa kärkipaikan otti päivän toiseksi viimeisessä ryhmässä pelannut Teemu Mattila, joka pelasi tuloksen -5 (66).

Naisten kilpailussa johtopaikalla ovat kaksi ennakolta kovaksi tiedettyä pelaajaa. Pitkään naisten amatöörikärkeen kuulunut Elina Saksa ja parin viime kauden aikana aikuisten sarjoissakin kovia näyttöjä antanut June Weckman jakavat kilpailun kärkipaikkaa tuloksessa -1.

Tammer-Golfia edustava Mattila on tällä kaudella voittanut jo SM-hopeaa alle 21-vuotiaiden lyöntipelikisoissa. Torstainakin peli oli uomissaan.

”Lyönti oli tänään tikissä. Putterikin toimi ihan hyvin, saatiin birkkupaikat käytettyä. Oli mukavaa pelata hyvällä fiiliksellä”, toista kertaa Erkko Trophyyn osallistuva Mattila kertasi peliään.

Talin kenttä ei ole kilpakenttien pisimmästä päästä, mutta se haastaa siitä huolimatta pelaajia monella tavalla. Mattilallekin Tali on mieluisa kenttä.

”Kentän suunnittelu on hyvä, ja se tekee kentästä erittäin vaikean. Kenttä on hyvässä kunnossakin.”

Tuloksen -4 pelannut Jaapo Jämsä on kilpailussa toisena. Hänestä puolestaan kahden lyönnin päässä ovat Arttu Kivikangas ja Miikka Mäkinen (-2).

Kaliforniassa yliopistogolfia pelaava Saksa antoi tunnustusta itselleen avauskierroksen jälkeen.

”Pysyin hyvällä tuulella koko ajan. Vaikka tuli vastoinkäymisiä, niistä selvittiin aika usein parilla, kun unohti sen huonon lyönnin tarpeeksi nopeasti”, kaksi bogia ja kolme birdieä avauspäivänä tehnyt Saksa kertoi.

Weckmania puolestaan miellytti hänen kokonaisvaltainen tekeminen tiiltä griinille.

”Löin tosi hyvin palloa. Sellaisia yli kolmemetrisiä parejakin upottelin, kun olin vähän vaikeuksissa. Niillä sai pelastettua paljon. Tosi tasaista peliä, ja pää pysyi hyvin kasassa. Huomenna samaan malliin”, tänä kesänä 15 vuotta täyttänyt Weckman sanoi.

Tuloslistan kärkipää pysyi tasaisena läpi päivän, eikä naisissa nähty vielä mitään isoja eroja. Kärkikaksikon takana Henni Mustonen on par-tilanteessa, ja Sara Pihlajamäki sekä Helmiina Rutanen (+1) myös lähietäisyydeltä kärjen edesottamuksia.

Kilpailu jatkuu perjantaina.

Lähde: Golfliiton tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje