11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Hikkorikausi käynnistyy Keimolasta

Jussi Markkanen on kiertänyt ahkerasti hikkorigolfin merkeissä myös ulkomaiden kenttiä. Kuva Skotlannista.

HIkkori Tourilla pelataan kauden mittaan kuusi kisaa. Keimolan lisäksi muita kisapaikkoja ovat Kytäjä, Tuusula, Yyteri ja Vuosaari. Kiertueen finaali pelataan syyskuussa Linna Golfissa.

Vuodesta 2006 pelattu Hickory Tour on kiertue jolla pelataan golfia niin kuin sitä pelattiin sata vuotta sitten, aidoilla vanhoilla puuvartisilla mailoilla.

Kiertueen tapahtumat ovat hieno tilaisuus päästä kokeilemaan millaista golfia lajin suuruudet Bobby Jonesista Harry Vardoniin pelasivat 1900-luvun alussa.

Kuka tahansa golfari voi osallistua Hickory Tourin tapahtumiin, järjestäjä on varautunut vuokraamaan edullisesti mailat niitä tarvitseville. Golfpiste.com on mukana Hickory Tourilla seuraamalla tapahtumia ja raportoimalla niistä. Golfpisteen oma nimikkotapahtuma, Golfpiste Hickory Open, pelataan elokuun lopulla Vuosaaressa.

Hikkorigolf on hyvää harjoitusta

Jussi

Yksi Hickory Tourin vakiopelaajista on jo muutaman vuoden ajan ollut Keimola Golfin Jussi Markkanen. Aina kun mahdollista, Jussi on mukana. Viime kaudella hän voitti Hickory Tourin lyöntipelisarjan ja oli tasoitussarjassa toisena.

Myös aikaisempina vuosina Markkanen on ollut kärkipäässä kiertueen rankingeissa. Hickory Tour ei ole ainoa kiertue, jota Jussi Markkanen kiertää. Kauden päätähtäin hänellä on senioreiden haastajatourilla 65-vuotiaiden sarjassa.

Viime vuonna hän voitti haastajakiertueen finaalin Talmassa ja yhden osakilpailun Koskigolfissa. Kokonaispisteissä hän sijoittui neljänneksi. Jussi voitti viime vuonna myös Keimolan mestaruuden veteraanisarjassa nykymailoilla.

”Svingin ajoitus ja osuman puhtaus ovat tärkeimmät asiat hikkoreilla pelattaessa. Kun pallo lentää hyvin hikkorimailoilla voi olla varma että lyönti on kunnossa myös nykymailoilla”.

Jussi aikookin jatkaa kahden kiertueen pelaamista tälläkin kaudella.

Ilmoittautuminen käynnissä

Hickory Tourin tapahtumiin voi ilmoittautua joko klubeille suoraan tai suoraan kiertueen järjestäjälle, Golfantiikkiin. Klubeille ilmoittaudutaan pari viikkoa ennen tapahtumaa, Golfantiikki ottaa ilmoittautumisia vastaan jo nyt kaikkiin kiertueen tapahtumiin. Maksimipelaajamäärä Tourin tapahtumissa on 40 pelaajaa. Alkukauden tulosten perusteella valitaan Suomea edustavat pelaajat heinäkuun lopulla Tukholmassa pelattavaan Suomen ja Ruotsin väliseen hikkoriotteluun.

Lisätietoja myös: www.golfantiikki.fi

Antti Paatola / Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje