25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Hebert metsästää kolmatta voittoa

Benjamin Hebert on jo varmistanut paikkansa ensi kaudeksi Euroopan kiertueelle. © Getty Images

Benjamin Hebert siirtyi askeleen lähemmäs kauden kolmatta voittoaan Challenge Tourilla. Toisen kierroksen tulos 65 sinetöi hänelle kärkipaikan Rolex Trophyssä 36 reiän jälkeen. Täsmälleen samat kierrostulokset (66-65) lyönyt Tommy Fleetwood jakaa Hebertin kanssa paalupaikan Genevessä pelattavassa kisassa.

Hebertin vyöllä on tältä kaudelta peräkkäiset voitot Lucernessa (Credit Suisse Challenge) ja Essexissä (English Challenge). Ranskalainen on CT:n rankingissa seitsemäntenä, joten sarjanousua Euroopan kiertueelle ei estä enää mikään.

Fleetwood, 20-vuotias britti, oli mukana viime vuoden elokuussa Hämeenlinnassa pelatuissa amatöörien EM-kilpailuissa. Ensimmäinen kausi ammattilaisena on sujunut häneltä mukavasti. Tilastoista löytyy kaksi top-10-sijoitusta, mutta Fleetwoodin kauden toistaiseksi tuottoisin kisa on ET:n ja CT:n kalentereihin kuuluva Madeira Islands Open, jossa 20:s tila kartutti ansiosaraketta 7710 eurolla.

Menestys Genevessä voi olla kuitenkin käänteentekevä siirto rankingissa 20 parhaan joukkoon (suoraan ET:lle) hamuavalle nuorukaiselle. Fleetwood on ennen tämänviikkoista kisaa Challenge Tourin ansiolistalla 35:ntenä.

Rolex Trophyyn sai kutsun vain rankingin parhaimmisto. Kisan kaikki neljä kierrosta pelataan pro-am-tyyppisesti. Ensimmäisellä kierroksella kussakin ryhmässä oli kaksi ammattilaista ja kaksi sveitsiläistä junioria. Kolmella seuraavalla kierroksella yksi ammattilainen saa seurakseen kolme amatööriä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje