18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Harjoitushallin hämystä kirkkaisiin valoihin

Kristoffer "Kotte" Broberg esiintyi kaksi vuotta sitten Alex Norenin kuvaamalla videolla.

Kristoffer Broberg oli loppukesästä Euroopan kuumin pelaaja. Ruotsalainen voitti kuukauden sisällä kolme Challenge Tourin kisaa ja sai pikapassin Euroopan Tourille. Kukaan ei ole yltänyt samaan yhtä nopeasti. Ennen tätä kautta Brobergin nimi saattoi olla joillekin tuttu Nordic Leaguen kisoista, mutta nyt ruotsalaisen tuntevat kaikki eurooppalaisen huippugolfin ystävät. Fanaattisimmille golfin seuraajille Broberg saattaa tosin olla tuttu kaveri jo entuudestaan. Alexander Noren nimittäin esitteli ”Kotte”-lempinimeä tottelevan harjoituskumppaninsa blogissaan pari vuotta sitten. Haningen golfhallissa kuvatuilla videoilla Noren ja Broberg esittelevät kikkailutaitojaan, ja yhdessä pätkässä Noren haastattelee pipopäistä Brobergiä. ”Kotte” kertoo, että hänen ainoa tavoitteensa on voittaa Noren tulevana kesänä ja lyö haastattelun päätteeksi puolihuolimattomasti pallon lyöntipaikan kohdekoriin. Nämä videot kertovat paljon Brobergistä. Hän on mailataituri, joka on viettänyt tuhansia tunteja harjoitellen ja taitojaan hioen. Noita tunteja maksetaan nyt takaisin. ”Kaikki (kolme voittoa) tapahtui nopeasti, mutta olen tehnyt kauan töitä tämän eteen”, Broberg kommentoi Challenge Tourin videohaastattelussa.

Brobergin menestysputki alkoi Kytäjällä pelatusta Finnish Challengesta.

Brobergin menestysputki alkoi Kytäjällä pelatusta Finnish Challengesta.

Kuudes vuosi ammattilaisena Kristoffer Broberg löysi tiensä golfin pariin veljiensä perässä 12-vuotiaana. Alex Noren kuului samaan kaveripiiriin ja Broberg muistelee tutustuneensa Noreniin noin 14-vuotiaana. ”Olen aina ihaillut häntä, hän on loistava pelaaja ja hieno ihminen. Alex on iso inspiraatio minulle”, Broberg on ylistänyt ystäväänsä. Broberg ja Noren ovat harjoitelleet paljon yhdessä, sillä he kuuluvat Tukholman lähellä Haninge Golfklubbilla toimivaan Team Haningeen, jonka valmentaja on Viktor Gustavsson. Broberg on pelannut ammattilaisena jo vuodesta 2006 asti. Alkuvuodet sujuivat vailla menestystä, mutta vuonna 2010 tuli kuitenkin Aura Golfin Gant Openin kakkossija sekä kaksi voittoa Svenska Mini-Tourenilta. ”Sain muutamia hyviä tuloksia aikaan, mutta keskityin enemmän harjoitteluun. Harjoittelin todella paljon. Ongelmani oli vain se, etten osannut putata tarpeeksi hyvin ja suhtauduin puttaamiseen aina negatiivisesti. Lopulta aloin työstää asiaa valmentajani kanssa”, Broberg kertoo.

Broberg pelasi tällä kaudella seitsemän Challenge Tour -kisaa ja oli heikoimmillaan yhdeksäs.  &copy Getty Images

Broberg pelasi tällä kaudella seitsemän Challenge Tour -kisaa ja oli heikoimmillaan yhdeksäs. &copy Getty Images

Panostus alkoi tuottaa tulosta jo viime vuonna, kun Broberg voitti Ecco Touriin kuuluvan Mørk Mastersin ja oli Nordic Leaguen kokonaisrankingissa toinen. Kukkaan hän puhkesi, kuten tiedetään, tällä kaudella. Mieletön kausi 2012 Kauden 2012 Broberg aloitti voittamalla Svenska Mini-Tourenilla. Sitä seurasi MC Nordea Tourin Grand Openingissa. Toukokuussa ”Kotte” teki ensivisiitin Challenge Tourille ja oli Ranskan kisassa yhdeksäs. Sen jälkeen hän pelasi kuusi Nordic Leaguen kisaa, joista voitti kaksi ja oli heikoimmillaan kahdeksas. Välissä hän osallistui Euroopan tourin Nordea Mastersiin, jossa sijoitus oli 30:s. Elokuun alussa Kytäjällä alkoi historiaan jäänyt jakso, jolla Broberg voitti neljässä viikossa kolme CT-kisaa ja oli kerran kolmas. Broberg sai pelipaikan neljään Euroopan Tourin kisaan, joista karsiutui kolmessa. Italiasta irtosi kuitenkin 27. sija. Vaikka muuta voisi päätellä, Broberg vakuutteli, ettei kiertueiden välinen ero ole niin suuri kuin hänen menestymisestään voisi päätellä. Vire vain oli kateissa. ET-visiitin jälkeen, pari viikkoa sitten, hän palasi takaisin Challenge Tourille ja kuinka ollakaan voitti taas. Kiertueen finaalissa hän oli ”vasta” seitsemäs ja kisan voittanut Norjan Espen Kofstad meni ohi lopullisella rahalistalla. Brobergin tulevan kauden kuvioihin sillä ei ollut merkitystä, ruotsalainen pelaa joka tapauksessa European Tourilla. ”Olen aina sanonut, että kun harjoittelee tarpeeksi kovaa, palkinto tulee jossain vaiheessa. Nyt vain jatkan harjoittelua yhä kovempaa ja kovempaa, jotta kehityn lisää.” Videot Alex Norenin blogista:

Bored:) from Alexander Noren on Vimeo.

Kotte! from Alexander Noren on Vimeo.

Janne Knuuti Lähteet: Challengetour.com Curiousaboutgolf.com

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje