[6][5]
Finnish Tour - Kilpagolf

Gant Openissa luvassa hurja tulostaso

Joonas Granberg kovakuntoisena kotikisaan.

Viime vuonna kilpailun voittopystiä kannatteli ruotsalaispelaaja Anders Sjöstrand. Kyseinen pelaaja päätyi pohjoismaiden Nordic Leaguessa viiden parhaan joukkoon nousten sarjatasoa ylemmäs CT:lle. Gant Open on yksi suurimmista Nordic League-kilpailuista kauden aikana. Ainoana suomalaisena Nordic League-rankingissa kymmenen joukossa majailee kotikentällään kisaava Joonas Granberg. Turkulaisen tilastot kotikentällä pelatuista kilpailuista eivät ole mairittelevat. Yksi onnistuminen joukkoon kuitenkin kuuluu; Granberg sijoittui hopealle SM-kilpailussa 2006. Viime vuoden kilpailussa kohtalona oli karsiutuminen viimeiseltä kolmannelta kierrokselta. Pro-Am tapahtumassa torstaina Granberg kuitenkin näytti että rahkeita riittää.

Tulos 64 (-7) nostaa Joonaksen kilpailun seuratuimmaksi pelaajaksi.

”Kenttä on aivan mahtavassa kunnossa, greenit ottavat ainakin vielä palloa hyvin vastaan joten oli ilo pelata. On noita Pro-Am voittoja monet ottaneet aikaisemminkin ja heti perään missanneet cutin,” Granberg sanoi pysyen vahvasti maanpinnalla. Viime viikon Lohjan kilpailussa viimeisenä päivänä loistanut Toni Karjalainen loisti myös kilpailun aatto-päivänä hymyillen tuloksen 67 jälkeen. Karjalaisella on vyöllään kaksi CT: voittoa ja vuosi European-Tour kokemusta. ”Vain kaksi bogia tänään, joten pallonlyöminen oli hyvää. Greeniosumia tuli peräti 16. Oikein hyvä fiilis ennen kilpailua” Totesi perjantaina 31 vuotta täyttävä Toni Karjalainen. Aura Golf on kilpailu paikkana mitä mainioin. Kenttä testaa todenteolla pelaajien strategisia taitoja, etenkin vaikeat viheriöt saavat pelaajat ajoittain varpailleen. Fiksu pallon sijoittaminen reiän alapuolelle ja puttien sisään laittaminen tulee olemaan suuressa osassa. Viikonlopuksi on luvattu upeaa keliä, joka tulee pitämään pelihuumorin ja tulostason hyvänä. Turussa tapahtuu viikonlopun aikana. Harjoituspäiväna osalla väylistä pystyi kuulemaan soundcheckia aivan kentän lähettyvillä käytävästä Ruis-Rock tapahtumasta. Ruotsin Nordea Tour vierailee Aura Golfissa jo toista kertaa kauden 2010 aikana. Edellinen kilpailu oli Felix Ladies Open, Jonka voitto pysyi Suomessa Kaisa Ruuttilan pitäessä lipun korkealla. Maaottelusta ei ole kysymys, mutta pelaajien saapuessa myös Tanskasta, Norjasta ja Virosta on suomalaisilla kova työ päästä kannattelemaan Gant Openin pokaalia.