Forrestista ensimmäinen ET-kisan kotikonnuillaan voittanut skotti yhdeksään vuoteen - Golfpiste.com

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]

[9][10]

Grant Forrest tuuletti uransa ensimmäistä pääkiertuevoittoa St Andrewsin iltapäivässä. Kuva: Getty Images

Suomalaiset Petri Takkunen ja Tero Peltola osallistuivat samalla kentällä yhtä aikaa pelattuun EDGA European Tourin kilpailuun.

Kotiyleisö sai mitä halusi, kun se pääsi todistamaan historiallisen St Andrewsin maisemissa käydyssä European Tourin kilpailussa pitkästä aikaa skotlantilaisen pelaajan voittoa. Hero Openin mielenkiintoisessa loppuhuipennuksessa Grant Forrest (-24) kiilasi yhdellä lyönnillä James Morrisonin edelle.

Turnauksesta näytti kehkeytyvän sunnuntaina kahden skotlantilaisen Forrestin ja tämän kanssa tasoissa kolmen kierroksen jälkeen olleen Calum Hillin välinen kaksintaistelu. Morrison oli toista mieltä iskettyään sisääntulon alussa viisi peräkkäistä birdieä.

Päivän kovimman tuloksen, 63, pelanneen Morrisonin bogittoman kierroksen yhdeksäs birdie tuli Fairmont St Andrews -kentän 18. reiällä, ja englantilaisen kannalta näytti hetken aikaa hyvältä, kun Forrest tuhri samaan aikaan bogin 16:lla. Jälkimmäinen ei kuitenkaan hätkähtänyt nurkkaan ahdistettunakaan, vaan iski loppuun voittoon vaadittavat kaksi birdieä.

Viime vuosikymmenen alussa Scottish Boys- ja Scottish Amateur Championship -kilpailut voittaneelle Forrestille ykköstila oli ensimmäinen European Tourilla. Se oli myös ensimmäinen skotlantilaisen pelaajan ottama ET-voitto kotoisella maaperällä sitten vuoden 2012, jolloin Paul Lawrie taisteli Gleneaglesissa Johnnie Walker Championshipin ykköseksi.

”Tunteet ovat pinnassa. Viimeiset 1,5 vuotta ovat olleet todella haasteellisia kentällä ja sen ulkopuolella. On hienoa ottaa voitto kaikkien niiden ihmisten edessä, jotka ovat minua tukeneet”, Forrest sanoi.

”Olen aina unelmoinut European Tourin kilpailun voitosta. Luulen, että meillä on tänään kunnon juhlat appivanhempieni luona”, hän lisäsi.

Forrest nousee maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla 200 parhaan joukkoon ja kapuaa myös ET:n Race to Dubai -listalla top 40:ään.

Kipp Popert voitti näytöstyyliin EDGA Hero Openin. Kuva: Getty Images

Hill (-20) menetti otteensa voittotaistelussa kierroksen puolivälissä, ja joutui lopulta päästämään vielä Espanjan Santaiago Tarriokin (-21) edelleen. Ensi mainittu jakoi kolmannen top 5:een sijoittuneen skotlantilaisen, David Lawin kanssa neljännen sijan.

Kilpailun ainoa suomalainen, Janne Kaske, karsiutui kahdelta viimeiseltä kierrokselta. Perjantaina kenttäennätyksen (62) tehnyt Tanskan Lucas Bjerregaard (-15) sijoittui parhaana pohjoismaalaisena jaetulle 10. tilalle.

Samalla kentällä pelattiin myös kauden kolmas erityisgolfareiden EDGA European Tourin osakilpailu, johon osallistui kaksi suomalaista, Petri Takkunen ja Tero Peltola.

Takkunen oli kahdeksan pelaajan tasoituksettomassa turnauksessa seitsemäs tuloksin 87–85. Kierrokset 84–91 pelannut Peltola hävisi Takkuselle kolmella lyönnillä ja oli kahdeksas.

EDGA Hero Openissa ylivoimaisen voiton otti upean 66 lyönnin kierroksen sunnuntaina pelannut Kipp Popert. Ensimmäisenä päivänä tuloksen 77 iskenyt englantilainen jätti toisen sijan jakaneet, USA:n Chris Bigginsin ja Belgian Adem Wahbin 12 lyönnin päähän.

Kauden neljäs EDGA European Tourin kilpailu pelataan rinnan ET-turnauksen kanssa ensi viikolla Lontoossa. Ja finaalin vuoro on marraskuussa Dubaissa.