10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour

Kova tuuli ei horjuttanut Ruuskaa Nordcenterissä, Backman karkasi naisten kilpailussa

Lauri Ruuska onnistui pelisuunnitelmansa muutoksessa Finnish Tourin kisan toisella kierroksella. Anna Backman laittoi perjantaina ison vaihteen päälle, ja on kiinni kauden avauskisan voitossa.

Lauri Ruuskan peli-ilme oli kohdallaan myös Finnish Tour Opening -kilpailun toisena päivänä Nordcenterissä. Tuloksen 70 pelannut Ruuska on kisan kärjessä kokonaistilanteessa -5.

Kovassa tuulessa pelattu toinen kierros piti pelaajat varpaillaan. Etenkin iltapäivällä kierroksensa pelanneet saivat miettiä mailavalintojaan todella tarkkaan.

”Tuuli oli kääntynyt yön aikana, ja tänään tuuli aivan eri suunnasta kuin eilen. Se muutti mailavalintoja ja pelisuunnitelmaa”, Ruuska kommentoi sääoloja.

”Muuten peli oli kyllä aika samanlaista kuin eilen. Pystyin hyödyntämään par-viitoset hyvin, tein niille kolme birdieä. Lyöminen oli tänään kunnossa.”

Kaksi lyöntiä Ruuskaa jäljessä oleva Jaakko Mäkitalo (-3) selvisi perjantain kierroksestaan ilman bogeja.

”Meidän ryhmässä pelattiin tänään pirun hyvää golfia, se pitää kyllä sanoa”, Kristian Kulokorven kanssa kenttää kiertänyt Mäkitalo sanoi.

”Tämän päivän peli oli valovuoden edellä eilistä peliä. Mutta tuulen takia tänään ei päässyt ihan niin lähelle reikää lähestymisillä.”

Mäkitalo jakoi 69 lyönnin kierroksellaan päivän toiseksi kovinta tulosta.

Anna Backman otti perjantaina ison askeleen kohti voittoa. Kuva: Finnish Tour

Kärkiryhmän täydentää Henri Satama (-2). Myös Matias Honkala ja Aleksi Myllymäki (-1) ovat hyvissä kyttäysasemissa.

Turnauksen menestyneimmän pelaajan Roope Kakon (+3) päivä sujui mollivoittoisesti. Tulos 75 pudotti hänet top 10:n ulkopuolelle.

”Löin tosi huonoja lyöntejä. Aamulla oli vain pari astetta lämmintä, kun lähdettiin pelaamaan, ja kesti monta väylää ennen kuin sain kroppaa kääntymään. Mutta oli hyvä päätös tulla tänne pelaamaan. Kenttä paljastaa pelin puutteita”, Kakko sanoi.

Kahden kierroksen jälkeisen cut-raja asettui miesten sarjassa +10:n kohdalle.

Naisten kilpailussa kahden kierroksen jälkeinen kärkitila on tukevasti Anna Backmanin (+1) hallussa. Backman repäisi perjantain 70 lyönnin kierroksellaan viiden lyönnin kaulan Jasmiina KiviniinHannele Mikkola (+7) on kolmantena.

”Sain maajoukkueen Skotlannin-leirillä hyvän otteen tuulessa pelaamiseen. Tiedän, miten pitää lyödä kovalla tuulella”, Backman sanoi.

”Peli oli aika tasaista, ja itse asiassa jäi vähän hampaankoloonkin. Mutta ei toisaalta tullut mitään katastrofejakaan päivän aikana.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje