Erofejeff ja Mäihäniemi parhaat Nordcenterissä - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Erofejeff ja Mäihäniemi parhaat Nordcenterissä

Jenna Mäihäniemi otti hienon voiton Nordcenterin FT-kisassa. Kuva: VeVe Media

Peter Erofejeff lähti kuuden lyönnin johtoasemassa Nordcenterin FT-kisan viimeiselle kierrokselle. Ulosmenon jälkeen ero oli tiivistynyt vain kahteen lyöntiin Toni Karjalaisen pelattua etuyhdeksikön kolme alle parin. Myös Albert Eckhardt nosti osakkeitaan nousten hetkellisesti kahden lyönnin päähän. Erofejeff kuitenkin kokosi itsensä ja teki tarpeelliset birdiet 12:lla ja 13:lla. Lopullinen puskuri toiseksi nousseeseen Eckhardtiin jäi kolmeen lyöntiin. Erofejeffin voittotulos oli 212 lyöntiä eli neljä alle parin. ”Tämä oli loistava viikko minulle. Olen työstänyt tekniikkaa jonkin verran ja täällä se lopulta alkoi toimia. Onnistuin myös olla kiukuttelematta kaikki kolme kierrosta, joka on ollut vähän synti viime aikoina”, kisan tuore voittaja sanoi. Kyseessä oli Finnish Tourin kolmas Nordcenterissä pelattu päätösturnaus. Näistä Erofejeff on voittanut kaksi. ”Kenttä on yksinkertaisesti erinomainen. Ei välttämättä niinkään kapea, mutta pitää koko ajan valppaana. Tämä voisi toimia vaikka kuinka suurten kisojen näyttämönä. Tänä vuonna myös kentän kunto loisti aivan huikealla tavalla. Kaikki tiiltä griinille oli lähes täydellistä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Peter Erofejeff nousi voittonsa myötä rankingkakkoseksi. Kuva: VeVe Media

Peter Erofejeff nousi voittonsa myötä rankingkakkoseksi. Kuva: VeVe Media

Taakse jääneet amatöörilupaukset saivat myös tunnustuksen ”veteraanilta”. ”Tämä on kunnia-asia pelata FT:llä. Täällä kasvaa Suomen seuraavia lupauksia ja huippuja. Pelasin tänään Erik Myllymäen kanssa, joka on uskomattoman taitava kaveri vaikka lopussa oli vähän hankalaa. Samoin Hiput (Albert Eckhardt) ja kaikki muut nuoret panevat kovasti kampoihin ja kisoissa on hyvä taso”, Erofejeff sanoi. Toiseksi sijoittunut Eckhardt (-1) oli Erofejeffin ohella ainoa, joka pelasi kokonaistuloksensa alle parin. Toni Karjalainen jakoi kolmatta sijaa yhdessä upean loppukauden pelanneen Niklas Dahlgrenin kanssa. Dahlgren sai kotiseuraltaan Nordcenterilta tuhannen euron stipendin onnistuneista loppukauden esityksistään. Finnish Tourin rankingvoitto meni kotimaassa upean alkukauden pelanneelle Kalle Samoojalle. Vaikka Samooja ei ollutkaan mukana loppukauden kisoissa, meni voitto turkulaiselle kuuden pisteen erolla Erofejeffiin.

Näitä hetkiä Master Golfin lupaukselta sopii odottaa jatkossakin. Kuva: Veve Media

Näitä hetkiä Master Golfin lupaukselta sopii odottaa jatkossakin. Kuva: Veve Media

Mäihäniemi kruunasi kautensa voitolla

Master Golfin Jenna Mäihäniemi sai ansaitsemansa voiton naisten sarjassa. Lupaava 16-vuotias pelaaja ei ole urallaan voittanut muuta kuin Aluetourin kilpailun, joten läpimurtoa naisten amatöörikärkeen voidaan pitää nopeana. Mäihäniemi sijoittui kauden ensimmäisessä kilpailussa kolmanneksi, Paltamossa edelle jäi ainoastaan ylivoimainen Noora Tamminen. Nordcenterissa suhdanteet olivat toisinpäin, sillä Tamminen jakoi toisen sijan yhdessä Matilda Castrenin kanssa.

Mäihäniemen kantti kesti upeasti loppuun saakka, vaikka samassa ryhmässä viimeisellä kierroksella pelasivat maan amatööriykkönen Tamminen sekä viime vuoden rankingvoittaja Annika Nykänen. Naiset aloittivat viimeisen kierroksen 10. tiiltä. Mäihäniemi pelasi etuysin yhden yli ja sisääntulon parissa. Päätöspäivän 73 tiesi yhteistulosta 225 lyöntiä (+9) ja kahden lyönnin voittoa. ”Tämä tuntuu uskomattomalta. Olen vielä aika sanaton tästä voitosta. Olen tehnyt paljon töitä tämän eteen isäni kanssa, joka toimii myös caddienani ja valmentajana”, Mäihäniemi sanoi. Nuorella voittajalla tavoitteet ovat luonnollisesti korkealla: ”Aion varmasti ensi kauden pelata vielä Finnish Touria. Sen jälkeen pitää katsoa tilanne, mutta toivottavasti voisin lähteä karsimaan jo siinä vaiheessa LET-kiertueelle.” Naisten rankingvoiton vei toisen kerran urallaan Tarina Golfin Marika Voss.

Erofejeffillä tukeva johto

Peter Erofejeff on hyvää vauhtia matkalla kohti kauden toista voittoaan Finnish Tourilla.

Peter Erofejeff karkasi Nordcenterissä reiluun johtoon. Kuva: VeVe Media

Peter Erofejeff karkasi Nordcenterissä reiluun johtoon. Kuva: VeVe Media

Paltamo Openin kesäkuussa voittanut Peter Erofejeff (-6) näytti Nordcenterin FT-kisan toisella kierroksella kaapin paikan. Tuloksen 67 pelannut Erofejeff repäisi itsensä peräti kuuden lyönnin karkumatkalle. ”Tänään oli veto hyvässä kunnossa. Kierros oli sellainen, että olisi voinut mennä todella paljon alle parin tänään. Sain lyötyä itseäni todella laadukkaisiin birdiepaikkoihin ja myös putteri toimi erittäin hyvin – varsinkin loppukierroksesta”, Erofejeff sanoi. Erofejeff on tunnollinen harjoittelija ja kauden tärkeimmät koitokset, Euroopan kiertueen karsinnat alkavat ensi viikolla. ”Olin vielä kierroksen jälkeen vetämässä vähän lämmittelyvetoja. Olen jonkin verran työstänyt lyöntiä ja nyt tuntuu, että se alkaa olla lähellä sitä pistettä mitä olen tavoitellut. Huomiseksi olen luonut itselleni tulostavoitteen, mutta tärkeintä on, etten ala kiukuttelemaan kentällä ja onnistun nauttimaan tästä loistavasta kentästä ja tilanteesta.” Nordcenterin Fream-kenttä on kestänyt vesisateet ja vaativan syysilman erittäin hyvin. Kenttä on kerännyt pelaajilta kiitosta ja tämän mielipiteen jakoi myös Erofejeff. ”Se on mahtavaa kun periaatteessa kaikki putit on upotettavissa. Alustat ovat loistavassa kunnossa, mutta tarkkana saa olla koko ajan. Sama asia pätee kenttäpelissäkin. Visuaalisesti mahtavalla kentällä pysyy koko ajan valppaana, eikä keskittyminen pääse herpaantumaan.” Toisena oleva Niklas Dahlgren on napannut ammattilaisten voittorahat kahdesta edellisestä kilpailustaan ja hyvä tili näyttää olevan luvassa myös kotikentällä. Dahlgren (par) on kuuden lyönnin päässä Erofejeffista, joten paljon saa tapahtua ennen kuin kolmas pääpotti olisi tosiasia. Viimeiseen ryhmään kolmantena lähtee Nokia River Golfin Erik Myllymäki (+1), jolla on Dahlgrenin tavoin mahdollisuus myös koko kiertueen rankingin voittoon. Se edellyttäisi kuitenkin voittoa sunnuntaina. Samassa tuloksessa Myllymäen kanssa ovat avauskierroksen jälkeen johdossa ollut ToniKarjalainen sekä Janne Koivisto. Salonen johtoon naisten sarjassa

Juniori-ikäinen Sandra Salonen ei ole ujostellut kokeneempien seurassa. Kuva: VeVe Media

Juniori-ikäinen Sandra Salonen ei ole ujostellut kokeneempien seurassa. Kuva: VeVe Media

Tyttöjen maajoukkuepelaaja Sandra Salonen osoitti toisella kierroksella potentiaaliaan. Salonen johtaa kilpailua 36 reiän jälkeen tilanteessa +7. Kolmikko Matilda Castren, Jenna Mäihäniemi ja Krista Bakker ovat Salosesta lyönnin päässä. Noora Tamminen (+9) on viidentenä Rankingjohdossa oleva Marika Voss on viisi lyöntiä kärjestä. Ainoa, joka voi uhtata siilinjärveläisen kokonaiskilpailun voittoa on Annika Nykänen (+11). Mikäli Nykänen nousee kisassa kolmen joukkoon ja Voss jää tarpeeksi kauas kärjestä, voi rankingvoitto päätyä ensin mainitun haltuun.

15.9.

Karjalainen iskussa Vain kaksi pelaajaa alitti Fream-kentän parin, Nordcenterissä käynnistyneessä FT:n päätösturnauksessa. Toni Karjalainen ja Leena Makkonen ovat sarjojensa johdossa.

Kokenut Toni Karjalainen löi perjantaina kärkituloksen Nordcenterin FT-kisassa. Kuva: VeVe Media

Kokenut Toni Karjalainen löi perjantaina kärkituloksen Nordcenterin FT-kisassa. Kuva: VeVe Media

Finnish Tourin kauden viimeinen kilpailu käynnistyi Nordcenterissa vaihtelevissa olosuhteissa. Aamupäivän pelaajat säästyivät kuivina, mutta iltapäivällä pelaajia häiritsi kovan sateen lisäksi ajoittain ilkeäksi muodostunut tuuli. Avauskierroksen jälkeen kärjessä ovat Toni Karjalainen ja Leena Makkonen.

Finaalin ensimmäiseen päivään lähdettäessä suurin osa pelaajista oli varautunut hankalaan ja pitkään kierrokseen Nordcenterin Fream-kentällä. Heti aamusta kovilla ampunut Karjalainen lähti liikkeelle ollen jo kolme alle parin neljän reiän jälkeen. 10. tiiltä startannut pelaaja selviytyi aamupelaajiakin häirinneistä tuulista mallikkaasti lyöden lopulta päivän parhaan tuloksen 70.

Miesten sarjassa vain kaksi pelaajaa selviytyi urakastaan alle parin. Toinen oli Peter Erofejeff, joka oli niin ikään aamupäivän pelaajien joukossa. Tuloksen 72 pelasivat Jukka-Pekka Savolampi, JanneKoivisto ja ranking-voittoa tavoitteleva Erik Myllymäki.

Makkonen yllätysjohtoon

Naisten sarjassa parin alituksia ei ensimmäisellä kierroksella nähty. Parhaan tuloksen pelasi Mikkelin Golfin Leena Makkonen (73). Toista sijaa tuloksellaan 75 jakavat Annika Nykänen, Sandra Salonen ja Jenna Mäihäniemi. Nykäsellä on voitolla mahdollisuus nousta jo toisena vuonna peräkkäin rankingin voittoon.

Rankingin kärjessä oleva Marika Voss pelasi tuloksen 79, mikä riittää jaettuun kuudenteen sijaan Noora Tammisen kanssa. Kolmantena ”kuumassa” ryhmässä pelannut Krista Bakker on viidentenä tuloksellaan 77.

14.9.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Finaalin aika Finnish Tourin kausi 2012 huipentuu viikonvaihteessa Nordcenterissä.

Marika Voss kiikaroi Norcenterissä kolmatta peräkkäistä voittoa. Kuva: VeVe Media

Marika Voss kiikaroi Norcenterissä kolmatta peräkkäistä voittoa. Kuva: VeVe Media

Finnish Tourin kauden viimeinen kilpailu FT-Final käynnistyy perjantaina Nordcenterin Fream-kentällä. Kilpailussa on jaossa normaalia suurempi palkintopotti ja ranking-voitot. Naisten sarjan kärjessä on Marika Voss, jonka syrjäyttäminen vaikuttaa epätodennäköiseltä. Miesten rankingin ykkösenä on vahvan alkukauden Suomessa pelannut Kalle Samooja, joka pelaa parhaillaan Aasian kiertueen turnauksessa. Miesten pistetilaston voittoon on mahdollisuudet vielä kuudella pelaajalla. Teemu Toivonen on rankingissa toisena, 98 pistettä Samoojaa perässä. Teemu Putkonen, Erik Myllymäki ja Niklas Dahlgren tarvitsevat voiton, mikäli haluavat nousta rankingin kärkeen. Viime vuotista FT-finaalin voittoa puolustaa Peter Erofejeff. ”Patu” on pelannut vahvan kauden, vaikka Pickalassa jäikin paljon hampaankoloon. Ammattilaisista kovaa jälkeä viime viikkoina ovat pitäneet myös kotikentällään pelaava viime viikon voittaja Niklas Dahlgren ja toiseksi sijoittunut Tuomas Tuovinen. Voss hakee triplaa Naisten sarjassa Tarina Golfin Marika Voss tavoittelee jo kolmatta perättäistä voittoaan. Siilinjärveläinen voitti niin Meri Teijon kuin Pickalan turnaukset selvin marginaalein. ”Ehdottomasti triplaa haetaan finaalista. Se toisi samalla ranking-voiton välivuoden jälkeen”, Voss sanoi Pickalan kisan jälkeen. Rankingissa Vossin voivat syrjäyttää vain Krista Bakker ja AnnikaNykänen. Vossin tulisi tässä skenaariossa olla sijoittumatta kärkikolmikkoon, mikäli jompikumpi edellä mainituista voittaisi Nordcenterissa. Voss pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta yhdessä MM-joukkueeseen valittujen Bakkerin ja maan ykkösamatöörin Noora Tammisen kanssa. Tamminen on pelannut kauden aikana vain kaksi kertaa FT:llä. Ensimmäisessä kisassa Lohjalla hän oli toinen, Paltamossa tuli ylivoimainen voitto. Nordcenterissa jaetaan palkintorahaa 10 000 euroa. Perjantaina alkavaan kisaan starttaa 83 mies- ja 20 naispelaajaa. 13.9.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje