9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Erkko Trophyyn lisää panosta – voittajille villit kortit kotikisoihin

Naisten maajoukkueen runkopelaajiin lukeutuva Elina Saksa Erkko Trophyssä vuonna 2019. Kuva: SGL.

Naisten voittaja pääsee mukaan Ahvenanmaan LET-kisaan ja miesten voittajalle ojennetaan lippu Vierumäen CT-kisaan.

Amatöörien kotimaisen kilpagolfkauden yksi merkkipaaluista on perinteisesti Helsingin Golfklubilla Talissa pelattava Finnish Amateur Championship. Erkko Trophy -nimellä tunnettu kilpailu pelataan tänä vuonna 4.–6. elokuuta.

Viime vuosina Erkko ei ole ollut aivan entisensä, eikä osallistujien taso ole ollut sama kuin vuosikymmen tai kaksi sitten.

Tänä vuonna porkkanaa on entistä enemmän, sillä niin naisten kuin miestenkin sarjan voittajille ojennetaan villit kortit kovatasoisimpiin Suomessa pelattaviin ammattilaiskisoihin: naisten voittaja saa paikan syyskuussa pelattavaan LET-kisaan, Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken ja miesten voittaja pääsee mittaamaan tasonsa Challenge Tourin Vierumäki Finnish Challenge -kilpailuun kaudella 2023.

Tänä vuonna Erkko Trophy pelataan samanaikaisesti Vierumäki Finnish Challengen kanssa, joten villi kortti siirtyy seuraavalle kaudelle.

Villien korttien lisääminen palkinnoiksi on osa suunnitelmaa elävöittää Erkko Trophya ja nostaa sen kansainvälistä kiinnostavuutta aiempien vuosien tasolle. Kilpailu on pelattu jo 56 kertaa, ja se kuuluu pitkäaikaisimpiin mestaruuskisoihin Euroopassa. Erkko Trophyn järjestämisestä vastaavat yhdessä Helsingin Golfklubi ja Suomen Golfliitto.

”LET-kisan promoottorina ja CT-kisan sopimuskumppanina Golfliitto hallinnoi näiden tapahtumien kutsukortteja. Tämä mahdollistaa nyt Erkko Trophyn osalta konkreettiset kehitysaskeleet ja herättää varmaankin mielenkiintoa sekä kansainvälisten että tietysti suomalaisten kärkiamatöörien suunnalla”, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen kertoo.

”Talissa on vuosien saatossa totuttu näkemään monia ulkomaisia huippuamatöörejä, mutta etenkin koronapandemian aikana kisat on pelattu suurimmaksi osaksi kotimaisin voimin. Haluamme järjestävänä kenttänä olla osaltamme nostamassa kilpailua sen ansaitsemalle tasolle”, Helsingin Golfklubin golftoimenjohtaja Lauri Gulin sanoo.

Osana tapahtuman kehittämistä suunnitteilla on myös järjestää heinäkuussa FJT-pelaajille karsintakilpailu, jossa junioreille on jaossa kaksi paikkaa Erkko Trophyyn.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje