Entinen talkoolainen taistelee tosissaan paikasta Open Championshipiin - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Entinen talkoolainen taistelee tosissaan paikasta Open Championshipiin

Callum Tarrenilla on sunnuntaina paljon pelissä. Kuva: Getty Images

Englantilainen Callum Tarren ei ole koskaan pelannut ammattilaisturnausta Euroopassa.

Callum Tarren jahtaa viikonvaihteessa uransa ensimmäistä voittoaan PGA Tourilla. Sen ohella hänellä on erinomainen tilaisuus saavuttaa John Deere Classicissa paikka vajaan kahden viikon kuluttua St Andrewsissa pelattavaan 150. Open Championshipiin.

Tarren on Silvisissä Illinoisissa meneillään olevassa turnauksessa viidentenä, kun jäljellä on vielä yksi kierros. Eroa kilpailua alusta asti johtaneeseen J.T. Postoniin on neljä lyöntiä.

Open-paikka ei vaadi Tarrenilta voittoa sunnuntaina. Riittää kun hän on yksi niistä top 10:een sijoittuneista kolmesta parhaasta pelaajasta, joilla ei vielä osallistumisoikeutta kauden viimeiseen major-kilpailuun ole. Pääsystä Openiin on luvassa vielä tulinen taistelu, sillä tällä hetkellä kärkikymmenikössä olevista pelaajista yhdelläkään ei ole paikkaa turnaukseen.

Tarren oli mukana toistamiseen viime kuussa pelatussa U.S. Openissa, jossa hän oli 31:s. Vuoden 2019 turnauksessa tuli karsiutuminen.

”Majoreissa pelaaminen on mahtavaa, ja tietysti haluaisin päästä niihin useammin. Olen ollut St Andrewsissa, mutta en ole pelannut koskaan Old Coursella. Pelaaminen 150. Open Championshipissä olisi toiveiden täyttymys, mutta ei pidä mennä asioiden edelle. Tämä kenttä tarjoaa niin paljon birdie-mahdollisuuksia, että mitä vain voi tapahtua”, hän sanoi.

Mikäli englantilainen paikan Openiin lunastaa, hän ei ole köysien sisäpuolella ensimmäistä kertaa. Tarren oli vuoden 2009 kilpailussa Turnberryssä yksi kilpailun talkoolaisista. Hänen tehtävänään oli maksaa lippunsa ennakkoon kalliimmalla arvonlisäverolla ostaneille takaisin summan huojennettu osuus.

”Hallitus pudotti arvonlisäveroa 20 prosentista 17,5 prosenttiin, joten kaikki ennakkoon lippunsa ostaneet saivat 2.5 prosenttia lipun hinnasta takaisin. Kukaan ei vain tullut hakemaan palautusta. Meitä oli siellä palautuspisteessä 20 ihmistä töissä. Katselin sitten koko viikon golfia, ja vaikka tätä ei pitäisi sanoa, sain siitä korvauksen.”

Kyseisessä vuoden 2009 Open Championshipissä Tom Watson oli tehdä kovan tempun taisteltuaan viimeiseen metriin saakka voitosta. Stewart Cink nousi Watsonin 18. reiällä tekemän virheen myötä tasoihin ja voittoon uusinnassa. Watsonista, 59, olisi voittaessaan tullut kaikkien aikojen iäkkäin major-tittelin haltija.

Tarren on pelannut viime vuodet USA:n kakkoskiertueella, josta hän nousi täksi kaudeksi PGA Tourille. Ensimmäisen top 10 -sijoituksensa Yhdysvaltain kiertueella maaliskuussa saavuttanut britti ei ole koskaan osallistunut Euroopassa käytyyn ammattilaisturnaukseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje