11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Englantilaiset vireessä Kytäjällä – Granberg seitsemäntenä

Golfista kesälomaa ottanut Joonas Granberg oli terävä Vacon Openin avauskierroksella. Kuva: Juha Hakulinen.

Vacon Openin toiseen kisapäivään lähdetään englantilaiskaksikon Paul Maddy–Charlie Ford komennossa. Molemat pelasivat tuloksen -7 (64).

Joonas Granberg (-4, 67) onnistui torstaina suomalaisista parhaiten. Turkulainen on kärkitulosta vain kolme lyöntiä perässä sijalla T8.

”Olen tyytyväinen päivää. Minulla ei ollut suuria odotuksia, koska en ole pelannut kesällä paljon. Aina kun pelaa alle parin täytyy olla tyytyväinen”, Granberg totesi.Hän on ottanut kesän rennosti ja pitänyt taukoa omasta pääkiertueestaan. Syyskuussa hän jatkaa pelejä Aasissa, missä syksyn kalenterissa on vielä yli 10 kilpailua.


Granberg avasi kilpailun vahvasti tekemällä toiselle reiälle komean eaglen. Etulenkille mahtui vielä yksi birdie ja takalenkille kaksi lisää. Kierroksen ainoa bogey korttiin merkittiin reiällä 16.


”Nyt olen treenannut hyvin kolme viikkoa. Toivottavasti huomenna saan pelattua samanlaista peliä rennolla tekemisellä, lyönti kerrallaan”, sanoo Granberg, mutta muistuttaa: ”Kytäjä on haastava kenttä. Täällä tulee nopeasti lunta tupaan, jos löysäilee.”

Janne Kaske ja Patrick Roos ja jakavat tuloksella -3 sijaa 16.

Erik Myllymäki (am), Miki Kuronen (am), Kristian Kulokorpi (am) ja Henri Satama ovat tuloksessa -2. Kierroksensa puristivat miinukselle myös Tuomas Salminen, Lauri Ruuska (am) ja Teemu Bakker (-1).

Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja, Ari Savolainen sekä pienestä kuumeesta ja flunssasta kärsivä Albert Eckhardt ovat tuloksessa par.

”Pikkuisen kuume verotti voimia. Varsinkaan vireystila ei kentällä ollut aivan samanlainen kuin terveenä. Mutta kiva oli pelata. Aina se on kivaa”, Eckhardt pohti.

Toni Hakulan osalta torstai osoittautui murheelliseksi. Hakulasta povattiin kisan suomalaisonnistujaa, mutta avauskierroksen 77:n (+6) jälkeen mieheltä vaaditaan perjantaina nappionnistumista, jotta jatkopaikka viikonlopun kierroksille aukeaa.

Kytäjällä jännitettiin torstaina peliesitysten lisäksi säätiedotuksia ja etenkin ukkoskuurojen liikkumista. Muutamia kuuroja lukuun ottamatta sää pysyi suotuisana, eikä perjantainakaan ole odotettavissa suurta sateenuhkaa.

Lue myös muut jutut Kytäjältä:
Paul Maddyn epävirallinen kenttäennätys
Patrick Roos tekee paluuta kilpakentille

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)