Emilia Tukiainen kahdeksas EM-kisoissa – myös naisten mestaruus Saksaan - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Emilia Tukiainen kahdeksas EM-kisoissa – myös naisten mestaruus Saksaan

Emilia Tukiainen otti top 10 -sijoituksen naisten henkilökohtaisissa EM-kilpailuissa. Kuva: Janne Tarmio

Mitalisuosikkeihin kuulunut Kiira Riihijärvi jäi kauas kärkisijoista.

Emilia Tukiainen (-7) esiintyi vahvasti Ljubljanassa Sloveniassa päättyneissä naisten henkilökohtaisissa Euroopan mestaruuskilpailuissa. Hän pelasi lauantaina kisan kolmannen peräkkäisen 68 lyönnin kierroksensa, ja sijoittui jaetulle kahdeksannelle sijalle.

Finnish Tourin tämänvuotisen rankingin voittaja oli vaisumman avauspäivän (73) jälkeen yksi kisan parhaista ja harvoista pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia iskenyt pelaaja. Matkaa Tukiaisella jäi pronssitilaan lopulta viisi lyöntiä.

Kilpailun toinen suomalainen, mitalisuosikkeihinkin kuulunut Kiira Riihijärvi (par) ei päässyt kunnolla omalle tasolleen kuin 67 lyönnillä sujuneella kolmannella kierroksella. Päätöspäivänä tuloksen 73 pelannut vuoden 2018 EM-viitonen jäi pettymyksekseen sijalle 41.

Saksan Paula Schultz-Hanssen ja Ranskan Chloe Salort pelasivat 72 reiän kilpailussa tasatuloksen 271 (-13), joten edessä oli kolmen reiän uusinta. Siinä Schultz-Hanssen oli kaksi lyöntiä parempi ja vei mestaruuden. Viime viikolla LET Access Series -kiertueen turnauksen Sveitsissä voittanut Ranskan Agathe Laisne (-12) oli kolmas.

Tämänvuotiset EM-kilpailut olivat saksalaisille täysosuma, sillä myös miesten mestaruus ja toinen sija menivät Saksaan. Matthias Schmid otti kultaa ja Nick Bachem sai hopeaa.

Slovenian EM-kilpailut päättivät amatöörien arvoturnaukset Euroopassa vuoden 2020 osalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje