28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Elias Haavisto kypsyttelee jymypaukkua MM-kisoissa – Suomi kohenteli asemiaan

Elias Haavisto on ollut erinomaisessa vireessä MM-kisojen kahtena ensimmäisenä päivänä. Kuva: Juha Hakulinen

Haavisto pelasi myös kuuluisalla Le Golf Nationalilla tuloksen 68.

Elias Haavisto jatkoi vakuuttavia esityksiään Ranskassa meneillään olevan amatöörien MM-turnauksen toisella kierroksella. Hän pelasi torstaina toistamiseen tuloksen 68 (-3), ja on päivän kilpailutapahtumien ollessa kesken henkilökohtaisessa kisassa hienosti jaetulla seitsemännellä sijalla.

Kymen Golfia edustavan Haaviston kierros sisälsi viiden birdien ohella kaksi bogia.

”Tavoite oli parantaa eilisestä, ja se tehtiin ja ollaan tyytyväisiä. Reserviin vielä jäi, joten suunta on koko ajan ylöspäin. Jos joka päivä nousee tuloslistalla viisi pykälää, ollaan lauantaina aika korkealla”, Elias Haavisto kertoi itseluottamusta uhkuen.

Varsinaisessa turnauksessa eli joukkuekisassa Suomi on kiipesi Englannin seuraksi sijalle 17. Suomi pelasi toisella kierroksella vuoden 2018 Ryder Cupista tutulla Le Golf Nationalin Albatross-kentällä. Joukkueen kokonaissaldoon toiseksi tulokseksi otettiin Antti-Jussi Lintusen 71 (par), ja näin Suomi on 36 reiän jälkeen tilanteessa -5.

Suomen joukkueen kolmas jäsen, Markus Luoma, pelasi torstaina tuloksen 75 (+4).

Myös valmentaja Jussi Pitkänen oli luonnollisesti tyytyväinen päivän antiin. Aamulla pelannut joukkue vietti torstai-iltaa Saint-Nomin puttigriinillä harjoitellen.

”Tasaisen hyvää tekemistä, juuri sitä mitä tarvittiin. Huomenna taas uuteen taistoon. Sääennusteessa on luvattu vettä ja mahdollisesti ukkostakin, joten katsotaan miten arpaonni suosii meitä lopulta”, Pitkänen sanoi.

Elias Haaviston kolme alle -tulos vaativalla Le Golf Nationalin kentällä on vahvaa valuuttaa, ja ylipäänsä taistelu henkilökohtaisen kisan kärkisijoituksista tasokkaan joukon läsnäollessa kova temppu. Japanin Taiga Semikawa (-15) on kärjessä omilla luvuillaan, mutta toista sijaa jakavat Italian Filippo Celli ja Espanjan David Puig ovat vain neljän lyönnin päässä.

Edellä mainituista Celli vastaanotti heinäkuussa St Andrewsin Old Coursella pelatussa Open Championshipissä parhaan amatöörin hopeamitalin. Hän on myös esiintynyt edukseen muutamissa kesällä pelaamissaan DP World Tourin kilpailuissa. Puig on kunnostautunut USA:n college-kisoissa ja pelannut myös joitakin turnauksia LIV Golfin kiertueella. Neljäntenä oleva Ranskan Tom Vaillant (-9) on puolestaan voittanut tällä kaudella kaksi Alps Tourin kilpailua.

Krista Junkkari niin ikään loisti Le Golf Nationalilla viime viikolla iskettyään kolmannella kierroksella tuloksen 66. Hän oli onnistumisellaan tärkeässä roolissa Suomen otettua naisten MM-kilpailuissa 22. sijan.

MM-joukkueturnauksen kärjessä jatkaa Japani (-22). Kakkosena oleva Italia on viisi lyöntiä perässä. Avauspäivän jälkeen 20:ntena olleella Suomella on top 10:een matkaa viisi lyöntiä.

Suomi pelaa perjantaina Golf de Saint-Nom-La-Brètechen kentällä ja päättää urakkansa Le Golf Nationalilla. Peliseurana kolmannella kierroksella ovat Englanti ja Etelä-Afrikka.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje