16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

DeChambeau otti toisen major-voittonsa, kun McIlroy sortui U.S. Openin ratkaisuhetkillä käsittämättömiin puttivirheisiin

Bryson DeChambeau halaili Pinehurstin sunnuntai-illassa U.S. Openin palkintopokaalia. Kuva: Getty Images

Pinehurstin turnaus osoitti, miten kovien paineiden alla Rory McIlroy yrittää katkaista major-kisojen pitkittynyttä voitotonta kautta.

Tämänvuotisesta U.S. Openista muodostui Bryson DeChambeaun (-6) ja Rory McIlroyn (-5) välinen kaksintaistelu, joka päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen ensin mainitun voittoon yhden lyönnin erolla.

Marginaalit olivat sunnuntaina pieniä, ja kaksikko vuorotteli kärjessä pelin edettyä takaysille. McIlroyn otteissa oli ryhtiä ja voittavia elementtejä, kun hän kierroksen puolivälin tietämillä tehtaili birdiejä isolla itseluottamuksella.

Pohjoisirlantilaisen pelissä tapahtui käänne 15. reiällä: tiilyönti karkasi väärän mailavalinnan seurauksena pitkäksi joutomaalle johtaen bogiin. Seuraavalla reiällä alkoi karulla tavalla näkyä, millaiset paineet major-turnausten pitkä voitoton jakso on McIlroylle tuottanut. Toinen peräkkäinen bogey syntyi hänen sutaistua lähietäisyydeltä helpon par-putin ohi.

Viimeisellä reiällä tilanne oli tasan, ja ilmassa leijui uusinnan mahdollisuus. McIlroy avasi hieman vasemmalle, mutta näytti pelastavan parin ilman suurempia ongelmia. Hermoillut tähtipelaaja kuitenkin laittoi toisen lyhyen par-putin ohi, ja etu siirtyi viimeisessä ryhmässä tulleelle vastustajalle.

124. U.S. Open muistetaan pitkään Rory McIlroyn sydäntäsärkevistä epäonnistumisista.

DeChambeau ei tehnyt maaliintulosta itselleen helppoa. Draivi päätyi hankalaan paikkaan joutomaalle, josta hän sivalsi kakkoslyöntinsä bunkkeriin. DeChambeau pyöräytti pallon hiekasta tyylikkäästi noin metrin päähän, eikä mestaruuteen riittänyt par-putti tuottanut hänelle ongelmia.

Rory McIlroy päästi kirvelevällä tavalla voiton luisumaan käsistään. Kuva: Getty Images

Voitto oli LIV-kiertueella vakituisesti pelaavalle DeChambeaulle toinen majoreissa. Edellinen tuli neljä vuotta sitten, ja niin ikään U.S. Openissa. Pääkiertueilta hänellä on koossa nyt kymmenen ykköstilaa.

Vaikka DeChambeau, 30, oli viikonvaihteen suurin sankari, muistetaan 124. U.S. Open pitkään Rory McIlroyn sydäntäsärkevistä epäonnistumisista. Vaikka 36 pääkiertuevoittoa saavuttanut 35-vuotias McIlroy on nähnyt ja kokenut kaiken, osoitti Pinehurstin turnaus, millaiset paineet niskassaan hän yrittää katkaista major-kisojen lähes kymmenen vuotta kestänyttä voitotonta jaksoa.

McIlroy pääsee tästäkin takaiskusta yli, mutta toipumiseen kuluu aikaa.

DeChambeau pelasi sunnuntaina tuloksen 71, joka oli hänen heikoin noteerauksensa Pinehurst Resortin Course No. 2:lla. Kolmen lyönnin etumatka päätöspäivään lähdettäessä osoittautui arvokkaaksi. McIlroy pelasi viikonlopun molemmat kierrokset 69 lyönnillä.

Pavon suurin yllättäjä

Myös kolmannen sijan Tony Finaun kanssa jakanut Patrick Cantlay (-4) pysytteli pitkään kärkikaksikon kannassa pudoten vasta 16. reiän bogin myötä voittotaistelusta. Cantlay ei itsestään kentällä numeroa tee, ja eleettömän oloista on hänen pelinsäkin. Eroa voittajaan jäi vain kaksi lyöntiä.

Eurooppalaiset olivat pitkään isolla joukolla top 10:ssä, mutta kärkikymmenikköön Pohjois-Carolinassa ylsivät vain McIlroy ja upean turnauksen pelannut suurin yllättäjä Matthieu Pavon (-3). Ranskalaisen uran paras major-esitys tuotti viidennen sijan.

Pinehurst Resortin Course No. 2 osoittautui juuri sellaiseksi kentäksi, kuten odottaa saattoi. Kisa-areenalla ei tuloksilla juhlittu, ja ainoastaan kahdeksan pelaajan lopputulos alitti parin. Sunnuntain kovimmista tuloksista vastasivat Finau sekä top 10:een nousseet Russell Henley (-1) ja Sam Burns (par). He käyttivät neljänteen kierrokseen 67 lyöntiä.

Parhaaksi amatööriksi nousi 26. sijan jakanut Neal Shipley (+6). Yhdysvaltalainen oli amatöörien ykkönen myös kauden ensimmäisessä majorissa, Masters Tournamentissa.

Kilpailussa oli jaossa major-turnausten kaikkien aikojen suurin palkintopotti, 21,5 miljoonaa dollaria. Tästä DeChambeau kuittasi 4,3 miljoonaa ja ”hopealle” jäänyt McIlroy reilut 2,3 miljoonaa taalaa.

Lue seuraavaksi: Sanooko kolmas kerta toden? Bryson DeChambeau tuuletteli U.S. Openissa karkumatkalle

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)