[16][25]

[16][25]

De Jonge ja Simpson kärkkyvät avausvoittoaan

Brendon De Jonge olisi PGA Tourilla ensimmäinen zimbabwelaisvoittaja sitten Nick Pricen. © Getty Images

Greenbrier Classicin kärjessä olevilla Brendon De Jongella ja Webb Simpsonilla (-7) on kisan jatkokierroksilla paljon pelissä. Voitto olisi molemmille paitsi uran ensimmäinen Yhdysvaltain kiertueella myös reitti ensi viikolla Ohiossa pelattavaan World Tourin kilpailuun.

De Jonge tuntuu viihtyvän White Sulphur Springsissä, sillä hän sijoittui viime vuonna ensimmäistä kertaa pelatussa kisassa kolmanneksi. Tämän lisäksi zimbabwelainen ylsi kaudella 2010 kahdessa muussa turnauksessa top-kolmoseen saldoten kausiansioissa 2,2 miljoonaa dollaria.

”Luulen, että tärkein juttu olisi noudattaa vain omaa pelisysteemiä. Täällä – niin kuin missä tahansa – on hyvin vaikeata voittaa, mutta täytyy pitää kiinni vain omista rutiineista”, De Jonge sanoi.

Simpson ei näyttänyt saavan aluksi mitään merkittävää aikaan, kunnes birdiehanat aukesivat sisääntulossa.

”Kerroin vaimolleni, että lähden kärkipaikalta kolmannelle kierrokselle, joten sinun on tultava viikonlopuksi tänne”, Simpson totesi.

Greenbrier Classicin viimevuotinen ratkaisu oli yllättävä. Tuolloin Stuart Appleby pelasi finaalikierroksella tuloksen 59 ja nousi voittoon.

Matkalla

Matkalla laulukuoroon. Phil Mickelsonin, Stuart Applebyn ja Tom Watsonin pelit päättyivät kahteen kierrokseen. &copy Getty Images

Tänä vuonna Applebylle ei käynyt uudistetulla Old White TPC:llä yhtä hyvin. Hän karsiutui kisan jatkokierroksilta kahden lyönnin erolla. Samoin kävi Phil Mickelsonille, joka oli selvittänyt cutin 17 kertaa peräkkäin ennen Länsi-Virginian turnausta.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Trevor Immelman on kolmantena, lyönnin päässä kärkikaksikosta. Michael Letzig, Scott Stallings, Gary Woodland, Brian Davis ja Derek Lamely jakavat neljättä sijaa tilanteessa -5.

Kisa on jälleen totutun ympäripyöreä, sillä kaikkiaan 35 pelaajaa on kärjestä viiden lyönnin sisällä.