11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Davies etsii tuloskuntoa Itävallasta

Laura Daviesin silmät kiiltävät kirkkaina kun keskustelunaiheena on jalkapallo tai hän pääsee itse kentälle. Kuva heinäkuisen Evian Mastersin yhteydessä pelatusta ottelusta. © Getty Images

Laura

Solheim Cupiin on aika aikaa kolme viikkoa ja Laura Davies aikoo valmistautua kauden pääkoitokseensa parhaaksi kokemallaan tavalla-kilpailemalla. Rangella häntä nähdään erittän harvoin ja yksi Daviesin kummallisista tavoista on se, että hän jättää varsin usein harjoituskierrokset tyystin pelaamatta.

Jalkapallo on Daviesin intohimo. Hän on pikkutytöstä asti ollut Liverpoolin fani. Uran ikimuistoisimpiin hetkiin kuului se, kun hän Finnari Mastersiin osallistuessaan sai tilaisuuden tavata Sami Hyypiän. Daviesin kovan kuoren alta paljastui pikkutyttö joka katsoi silmät ymmyrkäisinä suurta idoliaan ja lähes polvistui tämän edessä saatuaan signeeratun punaisen pelipaidan muistoksi.

Silloin kun LET:n kilpailujen yhteydessä järjestetään pelaajille ja caddeille pelejä paikallisia vastaan, kirmaa Davies innokkaimpana kentälle. Mielenkiintoista on sekin, että Itävallassa mukanaolevista tähdistä myös Melissa Reid ja Caroline Hedwall ( ex-maalivahti juniorijoukkueessa) ovat innokkaita jalkapalloilijioita.

47-vuotias LET: ikoni on voittanut yhteensä 79 kiilpailua ympäri maailman. Viimevuonna hän nosi voittopokaalin peräti viidesti LET:lla, kuluvalla kaudella ei kertaaakaan. LPGA Tourilla Davies oli parhaina vuosinaan eturivin pelaaja. Hän on voittanut rapakon takana 20 kertaa, viimeisestä ykköstilasta on kuitenkin aikaa jo toistakymmentä vuotta. Kuluvallakin kaudella hän on jäänyt pelaamissaan kisoissa useimmiten viikonloppuna kentän laidalle missattuaan cutin.

Davies on mukana tulevassa Solheim Cupissa siis puhtaasti viimevuotisilla näytöillään. Uskoaan hän ei kuitenkaan ole menettänyt. ”Olen lyönyt hyvin, mutta puttipelini on ollut lähes luokatonta. Jos saan palloja reikään alkukautta paremmin, tulosta pitäisi syntyä”, hän summasi tilanteensa ennen Itävallan kisaa.

Daviesin menestys Wienin lähistöllä Golf Club Föhrenwaldin kentällä on ollut lähes uskomatonta.Kuuden vuoden aikana hän on voittanut kolmasti UNIQA Ladies Open, ollut kahdesti kakkonen ja kerran kolmas. Vastaavaan dominointiin yhdellä kentällä ei lähihistoriassa ole päätoureilla yltänyt kukaan muu.

Ennen Solheim Cupia Daviesin pitäisi antaa hyviä näyttöjä kunnostaan, muuten pelit Irlannissa saattavat jäädä vähiin. Kapteeni Alison Nicholas hyllytti vuoden 2009 ottelusarjassa Daviesin tämän hävittyä luokattoman esityksen jälkeen avauspäivän nelipallopelinsä Becky Brewertonin kanssa. Sama kohtalo voi olla nytkin edessä jolleivat otteet parane jo ennen USA:ta vastaan pelattavan ottelusarjan alkua.

Melissa

Euroopan Solheim Cup-joukkuuesta on mukana Daviesin lisäksi Melissa Reid ja Caroline Hedwall. He tulevat kamppailemaan kauden loppuvaiheilla vahvimpina kandidaatteina rahalistan voitosta. Parivaljakon edellä on nyt vain Ai Miyazato joka tullaan poistamaan listalta vähien kisojen vuoksi.

Suomalaisista Itävallan turnauksessa nähdään Riikka Hakkarainen, Jenni Kuosa, Kaisa Ruuttila sekä Ursula Wikström.

Syyskuussa naisten Euroopan Tourilla pelataan Itävallan lisäksi kilpailut Tsekissä sekä Espanjassa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)