11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Dahlgren ja Voss voittoihin Pickalassa

Niklas Dahlgrenin loppukiri riitti kauden toiseksi viimeisen FT-kisan voittoon. Kuva: VeVe Media

Niin miesten kuin naisten sarjassa saatiin arvuutella Pickalan FT-kisan voittajaa viimeisille rei’ille saakka. Viimeisen kierroksen aikana miesten kisan kärjessä kävi useita pelaajia, mutta lopulta potin korjasi kylmähermoisesti pelannut Nordcenterin Niklas Dahlgren (-5). Dahlgren lähti viimeiselle kierrokselle kuusi lyöntiä Tuomas Tuovista perässä. Helsinkiläinen löysi kuitenkin melkoisen kirivaihteen ja teki kymmenellä viimeisellä reiällä kuusi birdietä. Dahlgren voitti kisan kahdella lyönnillä ennen Tuovista ja Sebastian Kindstedtia. Hänen viimeisen kierroksen tuloksensa 66 on myös uudistuneen Park-kentän ennätys. ”Pyrin lähtemään kierrokselle vain jatkamaan hyvää golfia, jota olen pelannut mielestäni koko loppukesän. Aloin saamaan putteja sisään kierroksen puolivälissä, joka nosti minut voittotaisteluun. Lopussa tiesin, että jos saan pari vielä, niin voitto voisi olla mahdollinen. Onnistuin ja tuntui oikeastaan siltä kuin kaikki olisi mennyt suunnitelman mukaan”, Dahlgren sanoi. ”Uskon, että Meri Teijon onnistumisella oli osuutta asiaan. En kuitenkaan uskonut kierrokselle lähtiessäni taistelevani voitosta, mutta nyt tuntuu erittäin hyvältä. En ole voittanut urallani oikeastaan muuta kuin Alue Tourin kilpailuja junnutasolla, joten se varmasti selittää kuinka paljon tämä merkitsee.” Dahlgren tulee nousemaaan Finnish Tourin rankingissa neljänneksi alle 200 pisteen päähän johdossa olevasta Kalle Samoojasta. Mikäli Dahlgren onnistuu päättämään kautensa voittoon kotikentällä ensi viikon finaalissa, olisi jopa ranking-voitto mahdollinen. ”Tavoitteena on pitää tämä vire ensi viikolle ja katsoa miten se palkitsee. Kyllä tuollainen asia merkitsee erittäin paljon minulle, ja uskon, että nyt joudun lähtemään seuraavaan kisaan vain normaalia suuremmat paineet harteillani.” Dahlgren tienasi Pickalan kisan voitosta 2200 euroa, joka nostaa pelaajan viimeisen kahden viikon saldon 6600 euroon. Kärkiryhmässä pelanneet Tuovinen, Kindstedt ja Matti Meriläinen eivät saaneet kierroksellaan missään vaiheessa sen suurempia aikaan. Pitkään johtopaikkaa hallussaan Tuovinen joutui tyytymään jaettuun toiseen sijaan pitkälti kahden huonon avauksen johdosta. Meriläinen (-2) sijoittui Pickalassa neljänneksi, paras amatööri Erik Myllymäki (-1) oli viides. Voss: Triplaa haetaan

Marika Vossilla oli sunnuntaina hymy herkässä. Kuva: VeVe Media

Marika Vossilla oli sunnuntaina hymy herkässä. Kuva: VeVe Media

Tarina Golfin Marika Voss pääsi finaalikierrokselle kuuden lyönnin johtoasemasta. ”Ensimmäiset kaksi ja puoli kierrosta kilpailua puttasin todella hyvin oikeastaan ensimmäistä kertaa koko kesänä. Lyöminen ei missään vaiheessa ollut kovin hyvää, vaikka löinkin 16 griiniä kahtena ensimmäisenä päivänä – olin melko kaukana reiästä ja puttaaminen pelasti paljon”, Voss sanoi. Sisääntulon kommellukset päästivät finaalikierroksella hyvin pelanneen Matilda Castrenin lähituntumaan, mutta Voss selvisi säikähdyksellä. ”Siinä tuli muutama ajatusvirhe griineillä. Aloin puttamaan lyhyitä putteja ohi ja se jäi harmittamaan jonkin verran. Oli kuitenkin hyvä fiilis läpi viikon ja se riitti tällä kertaa kahden lyönnin voittoon”. Toiseksi noussut Castren sai myös voittajalta suuria kehuja: ”Minulle ei ollut mikään yllätys, että Madde nousee viimeisenä päivänä kovaa. Pelasin pari ekaa kierrosta hänen kanssaan ja on helppo todeta, että siinä tytössä on potentiaalia koviin kierroksiin”, Voss sanoi. Voss nousi voitollaan FT:n rankingin kärkeen ja lähtee Nordcenterin finaaliturnaukseen kirkas tavoite mielessään. ”Triplaa haetaan. Voitto vielä viimeisestä, ranking kotiin ja kotimaan kausi pakettiin. Se on yksinkertainen tavoite ensi viikolla. Sitten on lokakuussa vielä yksi kilpailu Ranskassa, jonka jälkeen kisakausi on paketissa”, MM-joukkueesta ulos jäänyt Voss totesi. Kolmanneksi naisten kisassa nousi aikoinaan niin tyttöjen kuin naisten maajoukkueessa pelannut Milla Hallannoro. Turkulainen oli viimeisenä päivänä toiseksi paras pelattuaan tuloksen 71.

Tuovinen nousi paalulle

Pitkään epävireisesti pelannut Tuomas Tuovinen johtaa Pickalan FT-turnausta 36 reiän jälkeen. Naisten sarjassa Marika Voss on turvallisen tuntuisella karkumatkalla.

Tuomas Tuovinen jahtaa pitkästa aikaa voittoa tutuissa maisemissa. Kuva: VeVe Media

Tuomas Tuovinen jahtaa pitkästa aikaa voittoa tutuissa maisemissa. Kuva: VeVe Media

Pickalassa jatkuneessa Finnish Tourin kisassa on kahden kierroksen jälkeen neljä pelaajaa alle parin. Tuomas Tuovinen (-5) siirtyi kärkeen, avauspäivän kärkinimi Sebastian Kindstedt on kokenutta pelaajaa lyönnin jäljessä. ”En voi väittää, että kotikenttäetu olisi asia minkä takia olen kärjessä. Totta kai kenttä on tuttu junnuvuosilta, sillä aloitin pelaamisen täällä. Toisaalta Parkin luonne on muuttunut backtiiltä todella paljon uusien pidennettyjen väylien osalta”, Tuovinen sanoi. Helsingin Golfklubia edustava Tuovinen on ollut jo pitkään kaukana parhaastaan. Tuovinen on sijoittunut useita kertoja Challenge Tourilla kymmenen joukkoon, pelannut yhden kauden Euroopan kietueella ja menestynyt hyvin myös Nordic Leaguessa. Kuluvan kauden Tuovinen on pelannut ainoastaan kotimaassa. Väläyksiä hyvistä otteista on ollut ajoittain ilmassa, mutta hän ei ole saanut pelattua kolmea ehjää kierrosta peräkkäin. ”Kaksi ensimmäistä kierrosta olen pelannut todella hyvin. Ei tässä auta muuta huomisesta ajatella kuin että samalla tavalla jatketaan”, Tuovinen mietti.

Kolmanneksi kärkiryhmään lähtee kisan toistaiseksi parhaan tuloksen (67) pelannut Matti Meriläinen. Viime viikolla kymmenenneksi sijoittunut Katinkullan kentän kasvatti lähtee ratkaisevalle kierrokselle kahden lyönnin päässä Tuovisesta. Neljäs pelaaja alle parin on Henri Pyykölä (-1). Keimolalainen saa finaalikierroksen toiseksi viimeiseen ryhmään pelikavereikseen Erik Myllymäen ja Panu Kylliäisen, jotka ovat tuloksessa par. Samasta par-tuloksesta löytyvät myös Thomas Hutton ja Markku Antinkoski. Miesten kilpailun voittaja tulee kuittaamaan 10 000 euron palkintopotista 2200 euroa.

Voss suvereenissa johdossa

Marika Voss on matkalla kohti toista peräkkäistä FT-voittoa. Kuva: VeVe Media

Marika Voss on matkalla kohti toista peräkkäistä FT-voittoa. Kuva: VeVe Media

Tarina Golfin Marika Voss taisteli naisten MM-kisapaikasta, mutta tasaisen nousujohteisia otteita läpi kauden esittänyt pelaaja jäi kuitenkin niukasti ulos joukkueesta. Voss voitti viime viikon kilpailun Meri Teijossa ja on jatkanut suvereenia linjaansa myös Pickalassa. Kierrostuloksen 71-71 (-2) oikeuttavat kuuden lyönnin johtoasemaan ennen viimeistä kierrosta. ”Kyllä se on pakko myöntää, että oli kova paikka jäädä ulos joukkueesta, johon olen koko kesän suunnannut katseet. En voi sanoa, että tällä hetkellä olisi mitään suuria näyttöhaluja, vaan ehkä enemmänkin tyhjä takki ja alhainen stressi-taso”, Voss pohti hyvää virettään. ”Olen putannut tosi hyvin molemmat kierrokset. Tänään lähti muutama aika villi draivi, mutta onneksi sain hyvin taistelua tuloksen kasaan. Huomenna lähdetään vetämään kova kierros ja pelataan niin paljon alle parin kun taidot riittävät.” Voss tulee nousemaan ilman suurempaa dramatiikkaa rankingin kärkeen Pickalan kisan jälkeen. Toissa vuonna Voss voitti syksyllä tärkeät kilpailut varmistaessaan uransa ensimmäisen FT:n ranking-voiton. ”Nyt on vähän sama fiilis. Voitetaan loput, niin eiköhän tästä ihan hyvä maku kaudesta jäisi”, Voss sanoi. Toisena naisten sarjassa on Emma Sandberg (+4). Kolmatta sijaa jakavat Iida Nikka, Annika Nykänen ja Matilda Castren (+5) .

Kindstedt ja Voss johtoon Pickalassa Sebastian Kindstedt oli Pickalan FT-kisan avauskierroksella ainoa 70 lyönnin alittaja. Naisten sarjan johdossa on odotetusti Marika Voss.

Marika Voss tavoittelee tiukasti Finnish Tourin kokonaisvoittoa. Kuva: FT

Marika Voss tavoittelee tiukasti Finnish Tourin kokonaisvoittoa. Kuva: FT

Kauden toiseksi viimeinen Finnish Tourin kilpailu käynnistyi koleassa syyssäässä Pickalan Park-kentällä. Liukkaat viheriöt saivat monet pelaajat hämilleen ja vaikeuksia koettiin reiän ympäristössä. Sea Golf Rönnäsin Sebastian Kindstedt (69) aloitti kilpailun terävästi. Hän teki kierroksellaan neljän birdien lisäksi yhden bogin. Kindstedt ei ole saanut kauden edetessä parastaan irti: viidessä pelaamassaan turnauksessa hänen paras sijoituksensa on Lohjan kisan 24:s sija. Tuloksen 70 pelasivat Tuomas Tuovinen ja Hyvinkään Golfin Markku Antinkoski. Park-kentän parin (72) alitti perjantaina myös kolme muuta pelaajaa: Niklas Dahlgren, Tatu Toivo ja Thomas Hutton.

Marika Voss oli naisten sarjassa ainoa parin alittaja. Siilinjärveläinen voitti viime viikon turnauksen Meri-Teijossa ja on pelannut melko vahvasti läpi kesän. Voitolla ranking-johtoon siirtyvä pelaaja haluaa varmasti painaa kaasua loppuun asti ja ansaita uransa toisen FT:n kokonaisvoiton. Lyönnin päässä Vossista on Lohjan Emma Sandberg. Sandra Salonen (Nordcenter), Olivia Kumpulainen (HGK) ja Miia Pulliainen (Kymen Golf) jakavat kolmatta sijaa tuloksellaan 73.

Finnish Touria Pickalassa

Amatöörit ovat voittaneet kolme viimeistä Finnish Tourin kisaa. Pickalassa Kalle Samoojan tilalle pistelistan kärkeen ovat tyrkyllä Teemu Toivonen ja Teemu Putkonen

Finnish Tourin kalenterissa on jäljellä kaksi kilpailua. Niistä ensimminen pelataan viikonloppuna Pickalassa, Tour Final puolestaan viikon kuluttua Nordcenterissa. Pickalan kisa on siirtynyt kalenterissa syyskisojen joukkoon entisen kesäkuun kalenteripaikalta. Park-kentällä tullaan pelaamaan 10 000 euron lisäksi tärkeistä ranking-pisteistä. Miesten rankingia ennen Pickalan kilpailua johtaa Kalle Samooja 506:lla pisteellä. Samoojan voi kuitenkin ohittaa moni pelaaja, sillä turkulainen on siirtynyt Aasian puolelle normaalin työpaikkansa maisemiin (Asian Tour).

Teemu on voittanut kuluvalla kaudella jo reikäpelimestaruuden sekä Viron lyöntipelimestaruuden Saarenmaalla, kuva Juha Taskinen

Teemu on voittanut kuluvalla kaudella jo reikäpelimestaruuden sekä Viron lyöntipelimestaruuden Saarenmaalla, kuva Juha Taskinen

Samoojaa uhkaa kolmikko Teemuja. Reikäpelimestari Teemu Toivonen on rankingissa toisena 160:n pisteen päässä 346:lla pisteellä. Teemu Putkonen (325) ja Teemu Bakker (ei mukana Pickalassa) (312,5) ovat niin ikään alle 200 pisteen päässä, joka irtoaa voitosta. Pickalan Park-kentällä on totutusti nähty kovia suorituksia lähinnä tasaisten ja hyväkuntoisten viheriöiden johdosta. Kenttä on kuitenkin takaa pelattuna melkoisen pitkä, joka edellyttää hyvää draivaamista pelaajilta birdie-paikkoihin pääsemiseksi. Miesten MM-joukkueen Tapio Pulkkanen ja Miro Veijalainen valmistautuvat Euroopan Tourin ensimmäisiin esikarsintoihin, eivätkä ole mukana. Toni Hakula ei ole pelannut kauden aikana yhtään kisaa Suomessa, hän keskittyy opiskeluihin ja golfiin Teksasissa.

Maajoukkueen varamies Albert ”Hippu” Echardt on mukana. Hänen käsityksensä mukaan pitkistä lyönneistä on viikonloppuna tavallista enemmän etua. ” Paljon enemmän tulee birdieitä ja vähemmän bogeja jos pääsee lyömään lähestymiset rauta kasilla kutosen sijasta” <a href=Lauri Ruuska valmistautui kauteen Espanjan Aurinkorannnikolla Lauron kentällä." src="/wp-content/uploads/2013/01/11122307510569.jpg" width="505">

Muitakin nousevia amatööritähtiä on tyrkyllä kisan kärkeen. Loistokauden pelanneet Erik Myllymäki ja Lauri Ruuska ovat jo koputelleet ovelle aiemmissa kisoissaan Myllymäki on sijoittunut kuudessa pelaamassaan kisassa viisi kertaa 14:n parhaan joukkoon, joka muistuttaa nokialaisen kovasta vireestä. Pitkälyöntinen Ruuska on sijoittunut kolme kertaa viidestä kympin joukkoon, Pickalan pitkä kenttä epäilemättä suosii kuopiolaista. Kokemus on valttia?

Viime kaudella voittanut Joonas Granberg ei ole kisassa mukana, uusinnassa hävinnyt Janne Martikainen on kirkastamassa hopeaansa. Suuret odotukset lankeavat myös Peter Erofejeffin harteille, joka on rankingissa seitsemäntenä vain kaksi kilpailua pelattuaan (voitto ja viides sija).

Tuomas Tuovinen aloitti kotimaisen kautensa jo 28. maaliskuuta Vihdissä

Tuomas Tuovinen aloitti kotimaisen kautensa jo 28. maaliskuuta Vihdissä

Pickalassa lajin aloittanut Tuomas Tuovinen on pelannut varsin pirteästi viimeiset viikot, myös hän saattaa kiilautua tuloslistan kärkeen. Naisten puolella tasaista

<a href=Krista Bakker on yksi Pickalan kisan suurimmista suosikeista." src="/wp-content/uploads/2012/09/12081021224730.jpg" width="505">

Krista Bakker on yksi Pickalan kisan suurimmista suosikeista.

Naisten kahteen viimeiseen kilpailuun lähdetään tasaväkisistä asetelmista. Ranking-johdossa on läpimurtokautensa pelannut Krista Bakker, joka oikeutetusti lunasti paikkansa myös MM-joukkueessa. Bakkerin kannoilla kolkuttaa kuitenkin kahden edellisen kauden ranking-voittajat Annika Nykänen ja Marika Voss. Marika Voss voitti edellisen FT:n kilpailun Meri Teijossa, josta kuitenkin puuttui suuri osa muista naisten kärkipelaajista. Bakker ei ole mukana Pickalassa, joten on helppoa olettaa Vossin ja Nykäsen ohittavan pohjanmaalaisen rankingissa. Kovia näyttöjä odotetaan myös Matilda Castrenilta, joka on kauden aikana pelannut vain yhden Finnish Tourin kisan sijoittuen kolmanneksi. Castren voitti keskiviikkona pääkaupunkiseudun golflukiolaisten mestaruuden Espoon kentällä tuloksella -1.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)